Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

3 användbara DIY-steg för hur man tar bort mögel från plast

Det första steget i hur man tar bort mögel från plast är att välja vilken lösning eller mögelborttagare som ska användas. Det finns flera val, och du kan lära dig mer om dem nedan.

Vad är mögel?

Mögel är en typ av svamp som växer på mörka och fuktiga ytor. Det är känt som en mögelform av mögel.

Människor missar det ofta som den tidiga formen av mögel. Mögel är dock en annan typ av svamp.

Till skillnad från mögel tränger inte mögel in i ytorna den vilar på; därför kan den enkelt tas bort.

En annan skillnad mellan mögel och mögel är deras struktur och färg. Mögel har en pudrig eller dunig yta, medan en mögel är slemmig eller luddig.

För färgen är mögel ljusare än mögel. Det sträcker sig från vitt till blekgult, medan mögel tar på sig en mörkgrön till svart.

Enbart mögel är inte farligt. Det blir allvarligt när det sprider sig på en vidsträckt yta och bjuder in mögel där den har satt sig.

Trots att det är mildare än mögel kan mögel fortfarande utlösa allergier. Därför rekommenderar vi att du inte rör mögel.

Hur växer mögel på plast?

Mögel växer normalt inte på oorganiska ytor som plast. De föredrar naturliga och organiska texturer, som trä.

En av anledningarna till att mögel växer på en yta kan dock bero på vattenskador. Plast används ofta i huset som en del av badrummet eller köket; båda är starkt utsatta för fukt.

På grund av detta överflöd av fukt sätter sig mögelsporer på en plastyta. Förutom vattenskador behöver mögelsporer också en matkälla för att växa.

Matkällor kan vara dammansamling eller, när det gäller badrum och kök, smuts. Dessa matkällor håller mögelsporerna vid liv, tillsammans med fukt.

När mögeltillväxten sprider sig blir miljön mer mottaglig för fler sporer att växa på, vilket leder till större mögeltillväxt. När denna svamp sprider sig inbjuder den till en farligare typ av svamp, mögel.

Mögel skiljer inte mellan organiska och oorganiska material. Mögel penetrerar också ytorna den förorenar

Dessutom sprider det sig från en yta till en annan, och eftersom det inte är lika kräsna som mögel kan det komma på dina gipsväggar. Detta kan då leda till fler ansträngningar under reparationer.

Här är en artikel om hur snabbt mögel växer för att informera dig om mögelsanering och tidsramen innan ditt hus utvecklar mögelkontamination.

Vilka är tecknen på mögeltillväxt på plast?

De två vanligaste tecknen på mögelväxt på plast är doften och den synliga tillväxten. Doften förändras när mögeln utvecklas, men den börjar som en fuktig lukt.

Det kan vara svårt att upptäcka eller bli orolig för en fuktig lukt, särskilt på platser som badrummet och köket. Men om doften eskalerar till en unken lukt, är du säker på att ha mögelkontamination.

Eftersom både mögel och mögel utsöndrar liknande unken dofter, kan det vara svårt att avgöra om du har mögel eller mögelförorening. I den här situationen tittar du på den synliga tillväxten på den förorenade ytan.

Om svampens tillväxt är vit eller ljusgul som ser pudrig eller dunig ut, är det mögel. Om det är mögel är det slemmigt eller luddigt och mörkt i färgen.

Ett annat sätt att upptäcka mögeltillväxt är att kontrollera ytans fuktnivå, speciellt om den inte syns.

Steg för att ta bort mögel från plast

Steg #1. Förbered lösningen

För att säkerställa att du dödar mögelkontaminationen på plasten kan du använda blekmedel eftersom det är den mest potenta bland de välkända svampdödarna. För att göra en mögeldödande lösning, blanda en liter vatten och en halv kopp blekmedel.

Men om du tycker att blekmedel är för hårt kan du använda vit vinäger. Du kan använda ren vit vinäger och lägga den i en behållare.

Steg #2. Döda mögel

Om du använde blekmedel och följt instruktionerna ovan kan du sänka din mögelförorenade plast där du blandat blekmedel och vatten. Mögeln kommer naturligt att lossna och dö i blandningen.

Om du använder vinäger kan du spritsa lösningen på det mögelförorenade området och låta det sitta i ungefär en timme. Skölj sedan plasten med rent vatten och låt den torka.

Det finns ett annat sätt att ta bort mögel från plast, med hjälp av CLR Mold and Mildew Remover. Här är artikeln om var man kan köpa CLR mögel- och mögelborttagare för att vägleda dig.

Steg #3. Bli av med fläckar

Mögel kan fortfarande ge fläckar på de ytor de vilar på, vilket kan vara svårt att få bort. I det här scenariot kan du använda bakpulverpasta och en mjuk borste för att ta bort fläckarna.

Applicera bakpulverpastan på ytan och använd sedan borsten för att lossa de envisa mögelfläckarna. Upprepa detta steg tills fläckarna blir ljusare och försvinner, skölj sedan plasten.

Efter att ha sköljt plasten, utvärdera plasten om den fortfarande har mögel. Om inte, då är du klar med mögelborttagning!

Slutsats

Det sista steget i hur man tar bort mögel från plast är viktigt eftersom att missa en mögelfläck kan leda till framtida mögeltillväxt. Se därför till att du gör detta noggrant för att undvika ytterligare komplikationer.