Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Food Care 101: Vilken temperatur dödar mögelsporer i mat?

Läser du det här inlägget för att du vill veta vilken temperatur som dödar mögelsporer i mat? Om ja, vet att varm temperatur är svaret du letar efter.

Spara dig själv lite tid och förmögenhet. Bekanta dig med vad mögel är, vilken temperatur mögelsvampar växer och vilken temperatur som blir av med mögelsporer i maten.

Slutligen, lär dig värmemetoderna du kan använda för att utrota mögel. Nu, låt oss börja.

Vad är formar?

Mögelsvamp anses vara svamp, en mikroskopisk sådan för att vara exakt. Carolyn Raab, en förlängningsmat- och näringsspecialist, sa att mikroskopiska organismer delas in i tre olika grupper: jäst, bakterier och mögel.

Den senare växer på grund av utsläppta små sporer i luften. Dessa sporer är ofarliga för det mesta, men om de hamnar i fuktigt material ökar de omedelbart i storlek och blir mycket farligare.

Så en nyckelfråga är: var finns dessa fuktiga fläckar? Var medveten om att dessa kan finnas överallt.

Det kan vara i eller utanför ditt hus, så bli inte förvånad om du hittar mögel i diskmaskinen eller på den nymålade utsidan av din bil. Glöm inte att maten också kan vara förorenad.

Vi hoppas att dessa verkligheter inte skrämde dig för det finns inget att vara rädd för alls. Du vet redan vad mögelsporer är; det är nu dags för dig att veta vid vilken temperatur mögel växer.

Vilken temperatur växer mögelsvampar?

Temperaturen är en av de väsentliga faktorerna för att främja mögeltillväxt, tillsammans med fukt och syre.

För din referens växer mögelsvampar i temperaturen mellan 77-86℉. Det händer särskilt när luften är mycket fuktigare än vanligt.

Dessutom, om temperaturen sjunker till 40 ℉, kan mögel inte växa längre. Med den informationen hoppas vi att du är upplyst varför kylskåp endast är inställda på 39℉.

Mögelsvamp kan öka i storlek året runt precis innan du märker det. De är inte dina säsongsbetonade fiender, så det är ett måste att ha visdom om vilket tillstånd mögel växer.

Innan du fortsätter, vet att nästa del kommer att fokusera på den specifika temperaturen som dödar mögelsporer i mat. Om du behöver extra vägledning för att ta bort formar från soffkuddar kan du titta in i den här användbara artikeln.

Vilken temperatur blir av med mögelsporer i mat?

Är du medveten om att mögelsporer inte dör under kalla väderförhållanden? Bli inte chockad för det är sanningen!

Om så är fallet är det säkert att anta att endast värme kan döda mögelsporer i mat. Mögel trivs i kalla och fuktiga områden, så det är just dessa saker du behöver undvika för att ditt hem och kök ska vara fritt från denna olägenhet.

Värmeexponering

Kom ihåg att mögelsporer i mat är känsliga för värmebehandlingar och är känsliga för värme, speciellt om temperaturen är mellan 140-160°F (60-71°C). Med det i åtanke kan du använda specifika metoder för att bli av med mögel.

Värmeexponeringsmetoder för att döda mögel i mat

1. Kokande

Vid havsnivån är vattnets kokpunkt 212 grader Fahrenheit eller 100 grader Celsius. Denna process kommer säkert att hjälpa dig att döda mögelsporer som förorenar din mat.

Kom ihåg att värmen måste tränga igenom oavsett var och var formen växer in för att kokningsprocessen ska bli effektiv. Lämna maten i vattnet ett tag för att se till att dina ansträngningar är effektiva.

2. Bakning

Det är allmänt känt att bakning är ett sätt att laga mat genom torr värme. För att uttrycka det i enklare ordalag behöver du inte fukt när du bakar.

Fukt är en huvudfaktor till varför mikroorganismer som mögel växer, och bakning berövar dem det. Dessutom genererar denna process en hög värmetemperatur.

Det har nämnts tidigare att värme dödar mögel, så om du vill bli av med de i maten kan du överväga denna metod.

3. Mikrovågsugn

En studie utförd för att döda mögel i majs drog slutsatsen att mögelsporer krympte efter behandlingen, jämfört med vad de var före behandlingen: släta och fylliga. Metoden som används för denna studie är mikrovågsugn.

Om du inte är medveten om vad mikrovågsugn är, kom ihåg att det är en metod för att värma upp och tina mat.

Många människor tror att mikrovågsugn är ohälsosamt på grund av den termiska energin som produceras i denna process. För att bevisa att det inte är det, antydde samma studie att effekterna på majsen existerade som icke-termiska under mikrovågssteriliseringsprocessen.

Slutsats

Mat är viktigt för varje levande organism eftersom det hjälper till att upprätthålla en hälsosam men balanserad kropp. Du ska aldrig ta det för givet genom att låta det mögla.

Eftersom du redan vet vad mögel är – temperaturen där de utvecklas, vilken temperatur som dödar mögelsporer i mat, samt metoderna du kan använda för att värma din mögelförorenade mat – blir det mycket lättare för dig att nu skydda och uppskatta dessa förnödenheter.