Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur använder man en gryta på en gasspis? 5 enkla steg!

Grytornas popularitet är begriplig, så det är bra att du vet hur du använder en gryta på en gasspis? När det gäller att använda en platta är det en bra idé att öppna upp dina färdigheter och upptäcka mer, särskilt om du inte har gjort något på ett tag.

Till din fördel såg vi till att den här artikeln innehåller all relevant information så att du förstår hur du använder den på din spis.

Dessutom är dessa platta pannor till hjälp vid förkolning av grönsaker och brunt kött. Så även om du försöker gå ner i vikt är det en bra idé att förbereda dina måltider. Om du fortsätter till slutet bör det inte finnas utrymme för missförstånd. Vi kommer att diskutera ämnen som rör matlagning, så hoppa inte över någonting.

Steg för att använda en gryta på en gasspis

Jag antar att det första du bör veta är hur du använder en gasspis. Det är enkelt att använda en gryta på en gasbrännare. Men, i motsats till vad många tror, ​​fungerar plattor lika bra på antingen en elektrisk eller gasspis. För att få ut det mesta av din gasspisens inbyggda gryta, följ dessa riktlinjer för hur du använder en gryta på en gasspis:

Steg 1. Värm pannan

För att komma igång, värm en stor galler över hög värme. Det skulle hjälpa om du värmde upp gallret till en medelhög temperatur men inte till en rökpunkt. Se till att allt är i ordning innan du börjar laga mat. Ställ din gryta lätt på spisen och undvik att flytta den för eventuella justeringar för att förhindra skada på botten.

Om det inte är där du vill ha det kan du flytta det permanent. Matlagningsgaller behöver användning av brännare på grund av deras storlek. Det kan ta några försök att få den perfekta placeringen, men du kommer att bemästra det med övning. Genom att inte behöva justera plattan sparar du också tid.

Steg 2. Tänd lågan

Låt vattnet koka i en stor kastrull. För att få igång en gasspis måste du tända lågan. Värmenivån du använder på din platta bestäms av vilken typ du har. Du kommer att behöva använda medelvärme när du till exempel använder en stålgaller, eftersom stål värms upp snabbt. När du lagar mat på en gjutjärnsgryta, var försiktig så att den inte överhettas. Utan tvekan kommer det att göra uppvärmningen mer enhetlig. Det kan vara till hjälp att läsa hur man justerar lågan på en gasspis och hur man fixar orange flamma på gasspisen.

Steg #3. Vattentest

Gör ett vattentest på din stekpanna innan du börjar steka något. Spraya grytans yta med vatten efter några minuters uppvärmning. Helst för att vattnet ska avdunsta snabbt, fräsa kraftigt och dansa i en het grill, bör du ställa in temperaturen på en högre nivå. Prova den här metoden istället för att slösa några sekunder till. Om vattnet sitter där måste det fortfarande värmas upp till en extremt hög temperatur. Använd vattentestet på din rostfria panna.

Steg #4. Gör redskapen redo

I motsats till vad många tror har denna fras ingen plats i processen. Nonstick och konventionella grillalternativ finns på marknaden. Det finns ingen anledning att olja de nonstick -pannorna.

Av den enkla anledningen att du vill att oljan ska hålla maten från att fastna i pannan när du lagar den. Nonstick -grytor förhindrar också att maten fastnar på ytan på pannan de tillagas på. Däremot räcker allt fett med gjutjärnsgryta för att hålla formen väl belagd. Du kan använda vilken typ av fett som helst i detta recept. Men för att din måltid inte ska hänga ihop vill du ha ett lager fett ovanpå. För att du ska klara jobbet behöver de flesta galler en tunn beläggning med olja på botten. Då är det dags att få igång köket.

Steg #5. Matlagning i din gryta

Nästan där! Det är dags att börja laga mat nu när förarbetet är klart. Du kan laga olika måltider på en galler, men vi kommer till det på en minut. Det finns begränsningar för de typer av bottnar som du kan använda på grytor.

Du får aldrig bild-perfekta pannkakor om din panna har kanter; å andra sidan levererar vissa stekpannor perfekta pannkakor. Att laga mat på en grill är inte svårt om du vet hur du gör det på rätt sätt. Här är vad du ska göra om din måltid håller sig till botten av gallret: håll ett öga på lågan för att se om den blir brun.

Var noga med att ställa in en timer och låt värmen vara på medan du följer ett recept. Att laga mat på ett galler är lika enkelt som att lägga mat på det och vända det. För resten av ditt liv vill du aldrig använda något annat än en gjutjärnsgryta; gjutjärnsgrytor ger regelbundet fantastiska biffar. Känn de bästa gjutjärnspannorna som finns.

It’s A Wrap!

Det är allt som finns! Med den information du just fått, är du beredd att använda en gryta över en gasspis och laga olika livsmedel. Dessutom har vi gjort allt vi kan för att ge dig alla detaljer du kan behöva.

Det är viktigt att veta hur man använder en grill på en gasspis ordentligt innan man går vidare. Du bör också veta hur du rengör och underhåller det. Det kommer att förlänga din grytans livslängd avsevärt, och du kan använda den till god användning.