Hur byter man kylskåpsdörr? 3 enkla steg för dig!

Vill du ta reda på hur du byter kylskåpsdörr? Ta bara bort gångjärnen och dörrhandtagen och sätt sedan tillbaka dessa på sidan av kylskåpet som du vill vrida dess svängriktning mot.

Tänk dig detta scenario, du är i ditt kök och förbereder mat, och sedan bestämmer du dig för att du behöver en ingrediens till från ditt kylskåp. Lyckligtvis är ditt kylskåp precis bredvid dig till vänster. Så allt du behöver göra är att stanna på din plats, sträcka ut armen och svänga upp kylskåpsdörren.

Kylskåpsdörren öppnas dock mot vänster och bort från dig eftersom gångjärnet är på höger sida. Som en mycket effektiv person stör detta dig. Så nu måste du gå förbi den öppna kyldörren till vänster om kylen för att se vad som finns inuti.

Efter att ha tagit din återstående ingrediens är det dags att stänga kylskåpsdörren. Du vill flytta rakt till höger för att gå tillbaka till där du var och sedan stänga dörren, men du kan inte på grund av var dörren är. Jag vet att det är en liten sak, men hej, om du kunde göra något åt ​​det, varför inte?

Om du någonsin tänkt för dig själv, “om bara min kylskåpsdörr öppnar åt andra hållet” gissa vad, kanske det kan. De flesta kylskåp med dörrar som svänger utåt för att öppna, ger dig ibland möjlighet att byta plats för sina gångjärn till motsatt sida.

Detta är förutom kylskåp sida vid sida och franska dörrkylskåp. För att lära dig mer om kylskåpsdörrar som svänger upp och hur du byter eller vänder öppningsriktningen, fortsätt läsa den här artikeln.

Vilket sätt ska din kylskåpsdörr vara gångjärn

En kylskåpsdörr ska vara gångjärn bort från den sida du vill att den ska vända mot när den öppnas. För det mesta vill du att din öppna kylskåpsdörr vetter åt det håll du kommer från och går tillbaka till.

Det sparar dig besväret med att behöva hantera en kyldörr som blockerar din åtkomst till kylskåpet. Det sparar dig ansträngning att gå till motsatta sidan av kylskåpsdörren, särskilt om ditt kylskåp är i ett trångt utrymme eller hörn.

Om du har ditt kylskåp placerat sida vid sida med en vägg, ska kylskåpsdörren öppna motsatt väggen. Det skulle ge dig mer utrymme att arbeta med, istället för att tränga dig i det lilla utrymmet när du använder kylskåpet. Steg-för-steg-proceduren för hur man byter kylskåpsdörr finns nedan.

Steg för att byta kylskåpsdörr

Vänta! Ta inte bort kylskåpsdörren ännu. Först och främst måste du se till att ditt kylskåp har omkopplingsbara dörrgångjärn.

Det bästa sättet att veta detta är att läsa bruksanvisningen. Ett alternativt sätt är att observera ditt kylskåp. Se om du kan hitta täckta skruvhål på motsatt sida av kylskåpets översta gångjärn.

Du kan också leta efter dessa på motsatt sida där kylskåpsdörrhandtaget är skruvat. När du har kontrollerat att ditt kylskåp har den här funktionen kan du gå vidare och tillämpa stegen.

Steg 1. Skruva loss gångjärnen

Se till att du har tagit bort saker som placerats inuti kylskåpsdörren. Det första steget är att skruva loss och ta bort gångjärnen och fästena. Du måste justera beroende på vilken modell eller typ av kylskåp du har. Till exempel, om du har en toppfrys eller ett nedre frysskåp, måste du ta loss två dörrar.

Gångjärnen ska tas bort i ordning, uppifrån och ner. Om du har två dörrar, efter att du tagit bort det övre gångjärnet, ställer du den övre luckan åt sidan och tar bort ett annat gångjärn som placerats mellan topp- och bottenluckan först. Annars går du vidare till det nedre gångjärnet.

Steg 2. Överför handtagen

Om din kylskåpsdörr inte har handtag kan du hoppa över det här steget. Om det gör det, leta efter skruvarna och lossa dem. Ibland är skruvarna täckta, så försök ta bort dessa först om du inte hittar dem direkt.

Leta sedan efter skruvhålen för handtagen på motsatta sidan av kylskåpsdörren. Mer än troligt skulle dessa täckas, så se till att släppa av dem först. När du har fäst handtagen täcker du skruvhålen på föregående sida där handtagen fästes.

Steg #3. Sätt tillbaka kylskåpsdörren

När allt är gjort är det bara att lämna tillbaka dörren till kylskåpet. Men den här gången hängde det på motsatt sida. Fäst först den nedersta fästet och gångjärnet och placera sedan bottenluckan. Upprepa samma process till den övre luckan och slutligen sluta med att fästa det översta gångjärnet och fästet.

Nu, returnera locken som du tog bort antingen från skruvarna eller skruvhålen. Se sedan till att allt är fint och tätt. Du vill inte att kylskåpsdörren faller av. Grattis! Du har lyckats byta hur din kyldörr öppnas. Det är dags att ge barnet en bra sväng.

Slutord

I slutet av den här artikeln hoppas jag att du har lärt dig hur man byter en kylskåpsdörr. Tack för att du läste upp till denna punkt i artikeln. Din tid och ansträngning uppskattas mycket.