Hur fixar jag ett kylskåpstätning? 2 enkla steg för dig!

Vet du hur man fixar ett kylskåp? Ta bara bort och rengör packningen, kontrollera även om du hittar några skador. Om du gör det är det dags att byta ut det. Minns du som barn att du långsamt stängde kylskåpsdörren i väntan på den exakta tiden, ljuset skulle slockna?

Undrar du sedan hur kylskåpslampan vet att dörren är stängd, och när du blir äldre märker du en liten knapp som när du trycker på den släcker lampan? Plötsligt var det inget mysterium längre. Om du gjorde detta som barn var du en ljus man.

Hur som helst, pratar om att stänga kylskåpsdörren, om du är här för att din inte kommer att stänga stängde du till rätt ställe. När vi stänger vårt kylskåp är anledningen till att det förblir stängt, och förhindrar att kall luft släpper ut på grund av tätningen som sitter fast vid kylskåpsdörrens ram.

Detta kallas också en packning. Precis som alla viktiga delar i ett kylskåp måste det underhållas och kontrolleras regelbundet. Om det tillåter luft inuti kylen att läcka ut, måste du göra något åt ​​det omedelbart.

Detta skulle få ditt kylskåp att arbeta hårdare för att hålla en viss temperatur, vilket ökar kompressorns energianvändning. Du skulle då behöva betala mer för din elräkning. Fortsätt läsa den här artikeln så att du också kan lära dig hur du fixar din egen kyltätning.

Kontrollera packningen

För att vi ska veta hur vi fixar en kyltätning, ta först reda på vad som gör att din kylskåpstätning gör sitt jobb ordentligt. Stänger inte kylskåpsdörren ordentligt? Kontrollera tätningen om den skjuter upp dörren igen efter att du stängt den.

Känner du att luft läcker genom tätningen? Leta efter sprickor eller luckor för att se om tätningen sitter tätt. Nedan följer några rekommendationer om vad du ska göra beroende på vad du hittar efter inspektion av kylskåpstätningen.

Ibland är det som hindrar kylskåpsdörren från att stänga ordentligt all smuts och smuts som samlats under åren som härdar tätningen. Om så är fallet, överväg att rengöra packningen. Om det dock visar tecken på deformation och fysisk skada, vilket får det att läcka kall luft. Att sedan byta ut den mot en ny är förmodligen vad du måste göra.

#1. Rengör tätningen

Det första du ska försöka är att rengöra packningen, oavsett om problemet är att dörren inte stängs ordentligt eller med läckor. Om detta fungerar kan du spara tid och pengar. Du behöver inte köpa en ny kyltätning och spendera tid på att lossa och sätta på den nya packningen.

Eftersom packningen är gjord av gummi, tvål och vatten skulle fungera bra, kan du också använda bakpulver, du kan välja mellan en svamp och tandborste också. Öppna bara kylskåpsdörren och rengör alla kanter noggrant. Gör det snabbt men du vill inte att all svalka ska slippa.

Steg för att byta ut kylskåpstätningen

Om rengöring av tätningen inte löser ditt problem, så är jag rädd att du måste ta bort tätningen och bestämma om du behöver skaffa en ny. Innan du börjar ta loss packningen skulle ett tips vara att stänga av kylskåpet för att spara ström medan du öppnar kylskåpsdörren och tar dig tid att arbeta.

Steg 1. Ta bort den gamla tätningen

För att ta bort kylskåpstätningen, leta först efter skruvarna som fäster den vid kylskåpsdörren. Detta kan döljas under packningen. Om du inte hittar skruvarna på ytan kan du försöka lyfta tätningen och se om du hittar dem där.

Om det inte finns några skruvar, dra bara av tätningen ordentligt tills den lossnar från kylskåpsdörren. Använd en Phillips -skruvmejsel och ta försiktigt bort alla skruvar som sitter på. Efter detta ska tätningen vara lätt att skilja från dörren. Inspektera packningen igen för eventuella sprickor eller missbildningar.

Om du inte ser några skador är det dags att rengöra den igen i varmt tvålvatten. När det torkat, fäst det igen på dörrkarmen och se om det löser dina problem. Annars kan du köpa en ersättningspackning som passar din gamla.

Steg 2. Fäst den nya tätningen

När du har fått din nya kyltätning är det mycket enkelt att göra nästa. Med samma metod använde du för att ta bort den gamla packningen, använd den för att fästa den nya denna gång.

Du kan också applicera kiselfett på den sida av packningen som vetter mot kylskåpsdörren. Detta skulle hjälpa gummit att hålla längre och förhindra att det spricker. Om allt annat misslyckas, ring en professionell för hjälp. Det är fortfarande bättre att prova det här innan du köper en helt ny kylskåpsdörr, om det ens är sålt och om du hittar en för din kylmodell.

Slutord

I slutet av den här artikeln hoppas jag att du har lärt dig hur du fixar en kyltätning. Tack för att du läste upp till denna punkt i artikeln. Din tid och ansträngning uppskattas mycket.