Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur förvarar jag bakad potatis i kylen? 4 enkla sätt!

När du lagar bakad potatis vet du kanske inte hur du förvarar bakad potatis i kylen. Men allt du behöver göra är att säkra en bra behållare och justera temperaturen; då kan du njuta av ditt mellanmål även efter en lång tid!

Bakad potatis är helt utsökta läckerheter som kommer att få din mun att vattna. Det finns dock några fall där du inte kan konsumera det direkt. Därför litar du på ditt pålitliga kylskåp för att hålla dina munchies säkra för dig.

Saken är att kylskåp gjordes för det enda ändamålet att lagra mat. De låga temperaturerna inuti gadgeten ger utrymme för bakterier som är ansvariga för att förstöra din mat för att sakta ner. Att bara sätta på apparaten räcker dock inte för att säkerställa lång hållbarhet. Det finns andra faktorer att tänka på när du förvarar dina potatisar.

Mina vänner, utan vidare, låt oss börja!

Sätt att förvara bakade potatisar i kylen

Du bör känna till de olika sätten hur du kan förvara bakad potatis i ditt kylskåp. Här är de tips och tricks du måste tänka på när du sparar din bakade potatis!

#1. Plastbehållare

Plastbehållare är vanligt när man förvarar mat i kylskåp. Många populära företag föredrar denna lagringsmetod eftersom tätt försluten plast gör att maten kan stanna längre när den inte utsätts för syre. Dessutom, jämfört med andra alternativ, reagerar inte plast med andra livsmedelskomponenter, vilket gör det till ett säkert alternativ.

För att dubbelkolla är ziplockbehållare ännu bättre. Dessa tätt förseglade plaster kan återanvändas upprepade gånger för att hysa din mat eftersom den har ett lås och låser upp. Dragkedjan är också fast byggd och tillåter inte att oönskade partiklar och luft kommer in i maten. En annan bonus är förhindrat läckage.

#2. Undvik aluminiumfolie

I motsats till vad många tror, ​​gör aluminiumfolie faktiskt din bakade potatis förstör snabbare. Folie är mycket vanligt när man lagar bakad potatis, så det är en viktig komponent. Detta betyder dock inte att det också är viktigt för lagring. Förvaring med sådana omslag kan leda till botulism. Botulism bildar sporer som förorenar din mat och så småningom förstör den.

När du är färdig med att baka, ta bort ditt mellanmål från folien och låt det svalna till rumstemperatur och förvara det i plastbehållare innan du lägger det i ditt kylskåp. Placera den inte med folien i ditt kylskåp eller förvara den medan den fortfarande är varm. Den plötsliga temperaturförändringen kommer att förstöra den.

#3. Temperatur under 40 grader Fahrenheit

Den idealiska temperaturen för hur man förvarar bakad potatis i kylen är 40 grader Fahrenheit. Se till att följa detta exakta nummer. Att ställa in termostaten för låg eller för hög kan ha negativa effekter på maten. I vissa fall kan onödigt extrema temperaturer också skada din gadget.

#4. Tänk på matlagningsstil

Din matlagningsmetod kan också vara en faktor att tänka på vid lagring. Till exempel kan du hålla vanlig bakad potatis utan tillsatta smaker eller konserveringsmedel i genomsnitt 1 vecka. Samtidigt kan du blanda en med kött eller mejeri i 5 dagar.

Hur man vet om de har blivit dåliga

Nu när du har en uppfattning om hur lagring går till kan det också vara till hjälp att veta om dina ansträngningar har gett resultat. På så sätt kan du undvika att konsumera bortskämd mat, ta reda på var du gick fel i lagringsprocessen och undvika att upprepa samma misstag.

Grov konsistens

Dålig potatis har ofta fler fläckar och groddar än de vanliga. När du köper är potatisen av bästa kvalitet slät och så felfri som möjligt. Detta kan också garantera lång hållbarhet. Vid kontroll av konsumtion är grovhudad potatis också ett nej.

Talskyltar på utsidan

På grund av att det är en underjordisk växt är potatis utsatt för fläckar och hudskador. Det är vanligt att hitta konstiga märken på ytan. Förstörd potatis har ofta en onaturlig mängd märken. De tenderar också att se fruktansvärda ut, så att du enkelt kan identifiera de naturligt orsakade av tecknen på skador.

Bildandet av äckliga mikrober kan också vara uppenbart i en blick. Till exempel är mögel orsakade av onödig fukt i grödan synlig för blotta ögat. Detta gör det enkelt att känna igen och ta bort. Om formarna har förorenat det mesta av din mat, släng den. Tyvärr kan skadan också ha sipprat in i interiören.

Fasthet

En sak till bör du kontrollera är knölgrödans fasthet. När den hålls, är den mjuk, grötig och lättskadad inuti ett uppenbart tecken på att växten överkonsumerar. Slutligen, tryck på din bakade godis med en sked eller gaffel. Bakad potatis är mjuk på grund av bakningsprocessen, men en onaturlig grötig känsla är en fara.

När du kontrollerar fastheten trycker du på ditt mellanmål med alla tillgängliga redskap. Om det är onaturligt grumligt finns det nästan alltid överflödig fukt som kommer att uppträda när trycket appliceras.

Färg

Det enklaste sättet att bestämma kvaliteten på en potatis är dess fysiska utseende. Goda att äta kan behålla en naturlig brun färg även vid varierande tillagningsprocesser. Den naturliga färgen kommer att fastna under hela dess existens. Om det finns andra färger, särskilt grönt, är detta ett bevis på oönskade kemiska reaktioner inuti maten. Dessa kemiska reaktioner leder ofta till förstörelse.

Slutsats

Detta avslutar vårt peptalk om hur man förvarar bakad potatis i kylen! Allt som krävs är rätt material, och du kan njuta av din bakade godis under en längre tid. Smaklig måltid!