Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur förvarar jag färsk koriander i kylen? 8 fantastiska tips!

Vill du veta hur du förvarar färsk koriander i kylen? Se till att hålla vattnet ute eller lägg i några konserveringsmedel, så har du färska och saftiga koriander även efter en vecka. Vi kommer att ge dig olika metoder och tricks för att bevara din örts hållbarhet.

Cilantro är en av de mest hyllade örterna som ger lite krydda och distinkt smak till din mat. Korianderns citrussmak tillför maten lite smak och dess starka doft lockar smakare med lukt! Du kan bara inte gå utan dess unika smak.

Koriander har en kraftfull smak som gör den till ett måste för de flesta kök. Därför är det olyckligt att det inte kan hållas färskt mer än några dagar. Vi kommer dock att lösa dina problem eftersom vi har flera metoder för att hålla din koriander färsk så länge som möjligt. Läs vidare!

Tips för att förvara färsk koriander i kylen

Här är tipsen om hur du förvarar färsk koriander i kylen:

Tips #1. Lagringsmetod utan tvätt

Det är viktigt att komma ihåg att den viktigaste faktorn du bör utelämna är vatten för att veta hur du förvarar färsk koriander i ditt kylskåp. Fukt inuti din mat kan göra den benägen att förstöras på grund av olika bioaktiva komponenter som åldrar din mat. Risken för mögel förekommer också ofta, varför fukt är ett stort nej-nej.

Vilket bättre sätt att ta bort vatten? Snälla, lägg det inte i första hand! Nu kanske du tror att det kommer att vara ohygieniskt men oroa dig inte; du kommer bara att utelämna tvättprocessen för lagring. Du kan tvätta din ört när det är dags att använda. Under tiden, låt oss avstå från att ge det mer exponering för vatten.

Tips #2. Håller fukt ute

Om du inte är särskilt bekväm med tanken på att lägga otvättade produkter i ditt kylskåp, är det underbart. Du kan skölja av det försiktigt och sedan lägga det till tork ovanpå en bunt pappershanddukar. Lägg några pappershanddukar på en plan yta och lägg din koriander ovanpå den. Se till att det inte finns några överlappande.

Ta nu en omgång pappershanddukar och klappa mycket försiktigt över korianten. Denna ört är mycket känslig och mushing det kommer att ta bort många av dess kryddor och näringsämnen. Låt lufttorka i ytterligare några minuter. Ju torrare, desto bättre.

Tips #3. Pappershandduksmetod

Denna metod är ganska vanlig, inte bara för örter utan i princip vilken grönsak som helst. Fukt är en vanlig fråga för förvaring och pappershanddukar är det mest populära och effektiva svaret. I pappershandduksmetoden kan du använda antingen en plastpåse med dragkedja eller en behållare. Denna metod kommer att hålla din ört färsk i 4 veckor i genomsnitt.

Tips #4. Plastpåse

För plastpåsar måste du välja sådana med dragkedja. Detta tätar ditt paket och förhindrar oönskad exponering för luft som kan förkorta hyllhastigheten. Linj pappershanddukar på en plan yta. Lägg din koriander en efter en och lägg ytterligare ett lager handdukar ovanpå dem. Komprimera nu inte de två lagren; lägg den försiktigt ovanpå. Ta försiktigt ena sidan av koriander- och pappershandduksmackan och vik den på tvären.

Vik försiktigt, utan att krossa bladen, tills du når den andra änden. När du är klar lägger du in den i dragkedjan. Ta bort all luft inifrån och täta ordentligt innan du placerar den i kylen.

Tips #5. Behållare

Klä dina handdukar över hela botten för behållare och upprepa samma process tills det andra lagret av pappershanddukar. Du kan lägga till fler lager koriander, beroende på behållarens storlek. Hur som helst, när du har lagt det sista lagret av handdukar, försegla med locket ordentligt.

Tips #6. Använda konserveringsmedel

Att använda organiska konserveringsmedel är vanligt för en naturlig teknik. Detta trick kommer att innebära frysning av vatten och lite ättika. Blanda båda i en lösning, se till att det finns mer vatten än ättika. Tvätta din koriander överallt med blandningen, belägg varje blad och stjälk med ättika. Vinäger är ett naturligt konserveringsmedel. Den har låga pH -nivåer, vilket gör att den kan förlänga hållbarheten för andra livsmedel.

Tips #7. Sänkt i vatten

Nu kan det hända att det inte är det konventionella sättet att bevara koriander. Vi har upprepade gånger nämnt att vatten och fukt utelämnas eftersom det påskyndar nedbrytningsprocessen. Det finns dock tekniker där vatten inte är en negativ faktor och istället är en positiv.

Det finns några fall där vatten kan hålla dina blad färska. Ta av korianderns ändar. Fyll en tredjedel av burken med vatten. Varmvatten. Lägg alla dina örter inuti burken med vattnet. Förslut locket ordentligt innan du placerar det i kylen. Denna metod kan faktiskt hålla din krydda längre än vanligt. Även efter 2 veckor sitter du fortfarande fast med krispiga, färska gröna! Detta kan också passera som en av de enklaste och snabbaste metoderna.

Tips #8. Fryser

Frysning är alltid ett effektivt sätt att bevara mat. Det extremt låga klimatet fryser maten och bromsar åldringsprocessen under mycket, mycket lång tid. Det är lika effektivt med koriander. Skär av stjälkarna och lägg bladen på ett fat.

Se till att de är separerade. Placera brickan inuti frysen och låt den stå där i en timme. När allt är fruset, lägg det i en dragkedja. De kommer att vara åtskilda och hårda som stenar. Lägg sedan tillbaka det i kylskåpet och njut av det i 1 till 2 månader till.

Slutsats

Efter att du har en uppfattning om hur du förvarar färsk koriander i kylen kan du nu bevara och njuta av dina exotiska örter länge. Ha kul att utforska dess unika, syrliga smak! Hur som helst, vill du läsa sådana här artiklar? Läs vad du ska göra med utrymmet ovanför ditt kylskåp.