Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur förvarar man färsk spenat i kylskåpet? 6 enkla trick!

Om du vill veta hur du förvarar färsk spenat i kylskåpet behöver du bara en bra behållare och några pappershanddukar för att göra susen! Med rätt förvaring kan du ha dagar och dagar med den spenatfyllda magen från all grönsakens näringsrika godhet. Det skulle dock hjälpa om du först hade en uppfattning om hur du håller dem fräscha även efter lång tid.

Spenat är en näringsfylld grönsak som stärker ditt immunförsvar och håller din kropp frisk och energisk. Det är också en populär komponent i många rätter med sin unika smak. Den är grön till färgen och krispig när den är färsk. Dessa egenskaper försvinner dock gradvis över tiden med näringsämnena. Det är därför det är viktigt att hålla din grönsak säker för att dra full nytta av dess näringsämnen.

När du lagrar din favorit finns det många saker att tänka på. Spenat varar i allmänhet i 7 till 8 dagar.

Var och en av dessa metoder spelar en roll för att hålla en viss egenskap så fräsch som möjligt. Det finns tekniker för att hålla spenatens krispighet, färg och färskhet. För mer information, läs vidare!

Sätt att lagra färsk spenat i kylskåpet

Här är hur du kan lagra färsk spenat i ditt kylskåp:

#1. Pappershanddukar

Fukt är den viktigaste faktorn som bidrar till att din grönsak minskar hållbarheten. Det överflödiga vattnet som bor i sig själv i maten kommer att förstöra krispigheten och färgen och snart den övergripande kvaliteten. Därför är det viktigt att ta bort eventuell fukt som finns i spenaten innan den lagras.

Efter att du tvättat din spenat, torka dem med pappershanddukar. Se till att de är så vattenlösa som möjligt. Ta sedan några nya handdukar och lägg dem längst ner i behållaren. Dessa handdukar kommer att absorbera all fukt på grund av sin konsistens och förhindra att mer byggs upp medan de förvaras i kylen.

#2. Försluten plastbehållare

Exponering för syre kan orsaka en rad kemiska reaktioner som kommer att påskynda förstörelsen av din spenat. Vakuumförslutna behållare är hållbara och säkra, men dyrare. Du kan välja något billigare, men se till att de är täta ordentligt före lagring. Du kan också försegla ditt paket med all tillgänglig hushållsutrustning.

#3. Rätt lagringsutrymme

Med de nödvändiga stegen i förpackningen följs, är det bästa stället att placera din krispiga spenat inuti skarpa för att behålla sin saftiga, krispiga konsistens. The crisper är utrustad med nödvändiga funktioner som gör att dina grönsaker och snacks smakar färska! Naturligtvis, om en skarpare inte är tillgänglig eller full, kan du placera den i andra delar av kylskåpet. För bättre resultat rekommenderar vi dock skarpa.

#4. Temperaturinställning

Temperaturen spelar en stor roll för effektiviteten i ditt kylskåp. Att veta rätt temperatur som inte kommer att överfrysa eller överbelasta ditt kylskåp är avgörande för att hålla dem oroliga. Ställ in temperaturen på 39 grader Fahrenheit för spenatblad.

Detta är den perfekta temperaturinställningen som inte kommer att frysa grönsaken och förstöra dess näringsämnen eller påskynda förstöringsprocessen. När det gäller förvaring av färsk spenat i kylen kan termostaten antingen göra eller bryta din lagringsteknik.

Varje termostatinställning under 32 grader Fahrenheit leder till isbildning i din spenat. Så småningom kommer fukt att sätta sig i maten igen trots pappershanddukarna under den. Och som nämnts kan överskott av vatten bilda mögel som förorenar din spenat och förstör den.

#5. Förbrukningstid

Lagringsmetoder kan variera beroende på tidsramen. Bestäm först när du vill konsumera din spenat. Om du planerar att äta det inom en vecka eller två, behåll de nämnda metoderna. Under längre perioder, till exempel en månad, frys den. Frysning av maten kommer att bedöva alla dess aktiva komponenter och därmed bromsa åldrandet.

Detta kommer dock att vara en mycket mer komplicerad process eftersom frysning kan bevara maten men inte smaken. Du måste först blanchera det som förberedelse för frysning. Detta gör att spenaten kan bevara sin smak även efter månader av frysning.

Lägg spenaten i varmt vatten tills den är mjuk. När det väl är gjort, låt det svalna på alla sätt du anser nödvändigt. Du kan till exempel låta det lufttorka eller placera det i kallt vatten. Efter nedkylningsprocessen, lägg den i pappershanddukar och klappa den torr. Se till att du tar bort vattnet innan du lägger det i en förvaringspåse och inuti frysen.

#6. Ta bort föroreningar

När du köper produkter i första hand, välj alltid den bästa kvaliteten. Identifiera sedan märken och fläckar som verkar onaturliga för din syn. Små problem i matens konsistens och utseende kan vara stora affärer i framtiden. Dessa brister är vanligtvis början på infektioner som långsamt kommer att förstöra kvaliteten på maten.

Spenatblad är inte annorlunda. När du köper, kolla efter färska löv utan mörka fläckar. När du förvarar ditt kylskåp, se till att ta bort alla dåliga löv eftersom de innehåller infektioner eller mikrober som kommer att påverka resten av din spenat, och så småningom har du inte längre några ätbara kvar.

Slutsats

Nu när du har öppnat Pandoras låda om hur du förvarar färsk spenat i kylskåpet är du redo att gå! Allt du behöver är att hålla fukt från att bildas i dina lövgröna, och du kan njuta av det så länge du vill. Hålla sig frisk!