Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur lagerför du ditt kylskåp? 6 fantastiska matslagar!

Du kanske redan har insett hur viktigt ett kylskåp är för ett kök, vilket kan vara anledningen till att du ville veta hur du förvarar ditt kylskåp. Du lagrar olika sorters mat i kylen för att behålla dess färskhet och kvalitet. Att känna till logiken bakom organisationen kan förlänga deras hållbarhet.

Det spelar roll var du kommer att lagra vissa drycker och livsmedel. Det beror på att de olika delarna av ett kylskåp erbjuder lite olika temperaturer. I allmänhet bör du ställa in kylskåpets temperatur på cirka 40 ° F eller lägre. Justera den helt enkelt med hjälp av termostaten inuti.

Till exempel påverkas temperaturen vid kylskåpets dörrfack om du öppnar och stänger det ofta. Omvänt är de inre facken bäst för att hålla en stabil temperatur.

Dessutom kan de skarpare lådor du vanligtvis ignorerar erbjuda hög eller låg luftfuktighet, vilket gör den bra för vissa typer av produkter. En av de största utgifterna går till vår mat, så det är bäst att undvika eller i så mycket som möjligt minska avfall genom korrekt organisation. Observera att du inte kan lagra all mat på samma sätt.

Hur lagerför du ditt kylskåp med speciella matvaror?

I det här avsnittet vet du att du ska förvara ditt kylskåp med olika typer av produkter. Vi kommer att diskutera i vilken del av kylen de produkterna ska förvaras bäst i.

#1. Grönsaker och frukter

Denna träslag har en kort hållbarhetstid så det skulle vara perfekt att förvara den inuti lådan. Det beror på att detta kylfack erbjuder varierande luftfuktighet jämfört med någon annan del av kylskåpet.

Med tanke på att du kommer att kunna optimera färskheten i denna typ av produkter. Om kylskåpet levereras med två skarpare lådor, skulle det vara idealiskt att ställa in en med högre luftfuktighet och den andra med låg enhet.

Med detta kommer de olika produkttyperna att kunna dra nytta av alla lämpliga inställningar. Lägg de produkter som snabbt mognar på sektionen inställd på låg luftfuktighet. Tilldela sedan inställningen för hög luftfuktighet för alla föremål som lätt går sönder.

#2. Rå fjäderfä och kött

När det gäller förvaring av rått kött eller fjäderfä bör du packa in det och sedan lägga det på tallriken eller inuti en återanvändbar behållare så att dess potentiella juicer inte förorenar andra föremål som du förvarar i kylen.

Kom ihåg att du måste placera dessa föremål i den nedre delen av kylskåpet. Detta för att säkerställa att den stabila temperaturen minimerar matföroreningar från andra föremål som lagras i kylen.

#3. Mejeriprodukter

Om du kyler en mejeriprodukt ordentligt kommer den att kunna hålla i upp till sju dagar eller till och med högst en månad. Detta beror dock på den specifika typen av produkt och när du öppnar den.

För att säkerställa säkerheten är det bäst att kontrollera datumetiketterna som vanligtvis anger produktens kvalitet. Övervaka också produkterna för eventuellt utseende, smak eller andra förändringar som vanligtvis indikerar att maten inte är säker att äta längre.

För att förvara den i kylen kräver mejeriprodukter en stabil temperatur så att färskheten bibehålls. Med det sagt är det bäst att placera det inuti det inre jaget mittemot kylskåpsdörren.

#4. Ägg

Enligt FDA i USA måste ägg transporteras och säljas vid 45 ° F eller lägre. När äggen redan är nedkylda ska du fortsätta att kyla dem. Det beror på att om ägget värms upp kommer kondensen att bildas i skalet vilket gör det lättare för bakterier att tränga in.

Eftersom ägg också kräver stabil temperatur är det bäst att förvara dem i de inre hyllorna på baksidan av dörren. Det rekommenderas att förvara ägg på hyllorna ovanpå eftersom det är skört.

#5. Såser och kryddor

Det är säkert att förvara din sås om det är ventiler i kylskåpsdörren. De kan hantera fluktuerande temperatur eftersom de innehåller konserveringsmedel som hjälper till att förlänga deras liv.

#6. Rester

Om du tänker förvara rester i ditt kylskåp är det bäst att lägga dem i lufttäta behållare. Rester kräver också en stabil temperatur, så det är bäst att förvara dem på de mellersta kylhyllorna.

Vad ska jag förvara i frysen?

Det är bäst att ställa in frysens temperatur på cirka 0 ° F eller ännu kallare. I allmänhet har frysta livsmedel en längre livslängd jämfört med kylda livsmedel. Observera dock att deras kvalitet kan försämras med tiden.

Det är en omslag!

Mycket pengar läggs på drycker och mat vi lägger i kylen. Med det sagt ville vi se till att vi maximerar deras hållbarhet, färskhet och kvalitet.

Inte bara det, utan vi ville också förebygga eventuella livsmedelsburna sjukdomar. Att veta hur du förvarar ditt kylskåp med olika mattyper är nyckeln till att maximera utrymmet i kylen och optimera färskheten i dina livsmedel.