Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man bevarar bröllopstårtan i 3 säkra steg

Det finns tre steg för hur du konserverar bröllopstårtan för att säkerställa att den kommer att smaka lika bra som den var på ditt bröllop. Par kan använda dessa tekniker när de håller det översta lagret av bröllopstårta som traditionen föreskriver, men de är också användbara om du har många bröllopstårtor över efter mottagningen.

Du kan läsa om varför du sparar bröllopstårtans översta skikt då det också pratar om några tips angående förvaring av bröllopstårtan. Så utan vidare, låt oss komma igång.

Hur man bevarar bröllopstårtan efter bröllopet

Steg 1. Bedöm kakan

  • Identifiera vilken typ av bröllopstårta du måste känna till den korrekta konserveringsprocessen för den; du kan också prata med bagaren om de har instruktioner för förvaring efter vigseln
  • Ställ in dina förväntningar på bröllopstårtans konsistens och smak efter att du konserverat den
  • Försök inte att förvara ömtåliga kakor eftersom de blir gamla när de fryses; överväg istället att ge den överblivna bröllopstårtan till några av gästerna
  • Bröllopstårtor med grädde, färskost, vaniljsås eller färsk frukt äts bäst efter 1 till 2 dagar när du kyler dem
  • Bröllopstårtor med ganache eller smörkräm äts bäst max 4 dagar efter kylning

Läs när du ska beställa en bröllopstårta, så att du kan prata med bagaren tidigare och ställa alla dina frågor därefter.

Steg 2. Förkyla kakan

  • Prata med din cateringfirma för att kyla den överblivna bröllopstårtan omedelbart för att stelna glasyren
  • Ta bort de andra dekorationerna som godis och sockerprydnader på tårtan så att de inte påverkar förkylningsprocessen
  • Det är möjligt att frysa bröllopstårta, vanligtvis den översta nivån, och sedan äta den efter ett år; den bästa maxtiden för att frysa kakor är dock fyra månader
  • Frys aldrig in en krämbaserad bröllopstårta eller de med maräng, eftersom de så småningom kommer att förstöra

Vet din cateringfirma när du ska skära tårtan på ett bröllop? Lär dig den traditionella timingen så att de också kan behålla den överblivna kakan tills du är redo att ta med den hem.

Steg 3. Förvara bröllopstårtan

  • Efter den första förkylningen, ta ut kakan ur kylen och förbered den för den mer långvariga lagringsprocessen
  • Slå in bröllopstårtan i plastfilm som helhet och lägg den sedan i en lufttät återförslutningsbar behållare för att skydda den från andra vätskor och aromer i frysen

Är det säkert att äta bröllopstårta ett år senare?

Det är möjligt och säkert att äta speciella bröllopstårtor ett år senare om du och din partner vill delta i traditionen att behålla toppskiktet och äta det på din årsdag. Räkna dock med att även om bröllopstårtan behåller sitt utseende kan den smaka illa av att frysas trots att den är “ätbar”.

Men här är hur du kan äta en konserverad bröllopstårta efter att den har frysts:

  • Ta ut bröllopstårtan ur frysen
  • Ta bort bröllopstårtan från behållaren och plastfolier
  • Låt bröllopstårtan tina inuti kylen och lägg den sedan på bänkskivan så att den når rumstemperatur
  • Vissa bröllopstårtor kan smaka gott även efter ett år, men använd ditt omdöme för att bestämma efter färg, konsistens och smak innan du äter. För din sinnesfrid, varför inte bara beställa en mindre version av din bröllopstårta på din årsdag?

    Hur länge kan du behålla bröllopstårtan?

    När den är rätt packad och fryst, och om den inte har ingredienser som kan förstöra, kan en bröllopstårta hålla i upp till ett år. Men att äta en konserverad kaka efter fyra månader rekommenderas om du fortfarande vill ha den ursprungliga smaken och konsistensen.

    Långtidslagring

    Bröllopstårtan kan du förvara så länge som ett år i frysen. Detta kräver dock initial kylning av glasyren, så den stelnar innan du fryser in kakan under en längre tid.

    Du vill också ta bort de andra dekorationerna och prydnadsföremålen på bröllopstårtan innan du förvarar den. Observera att vissa glasyrer och fyllningar gjorda med grädde och färsk frukt är oförenliga för långtidsförvaring.

    Korttidslagring

    De flesta kakor kan förvaras i kylen i 3 till 4 dagar, och de kommer fortfarande att smaka lika bra som de gjorde på bröllopet. Du kan kyla bröllopstårtor gjorda med vispad grädde, smörkräm eller cream cheese frosting för att säkerställa att de inte förstörs eller smälter.

    Å andra sidan är fondant, ganache, royal icing och marsipan mycket stabila, och vissa behöver inte kylas den första dagen. Fyllningar, å andra sidan, som vaniljsås eller ostmassa, måste kylas, annars förstörs de.

    Kan du frysa bröllopstårta?

    Du kan frysa in bröllopstårtan så att den håller längre om den är gjord av fondant, smörkräm eller ganache. Kakor med cream cheese frosting är tvärtom inte bra att frysa eftersom konsistensen blir annorlunda och den höga fetthalten gör det svårt att frysa för att säkerställa att det inte förstörs.

    Slutsats

    Och det är allt! För att sammanfatta hur man bevarar bröllopstårtan, börjar du med att ta bort dekoren och sedan förkyla den för att stelna glasyren.

    Slå sedan in den i matfilm innan du lägger den i en behållare. Observera att fyra månader är den idealiska konsumtionsperioden för lagrad bröllopstårta, men vissa kan hålla i ett år.