Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man dekorerar en bröllopstårta i 5 steg

Vet du att det bara tar fem steg att lära sig att dekorera en bröllopstårta? Vi kommer att dela med oss ​​av tekniker för att göra tårtdekorering enkelt, även för nybörjare.

Vi kommer också att rekommendera ingredienserna du kan använda för att smakfullt dekorera en bröllopstårta, både visuellt och bokstavligt. Sedan kan du läsa om vad du ska skriva på bröllopstårtan för att göra den mer personlig.

Hur man dekorerar en bröllopstårta: kreativa tips och tricks

Steg 1. Förbered ingredienserna till bröllopstårtan

  • Bestämma höjden för bröllopstårtan för att göra de travar som behövs för att nå den
  • Tänk på storleken på varje tårtlager eller beräkna hälften av de lager du vill ha och dela varje lager i två
  • Gör och förbered tillräckligt med frosting eller fondant för att täcka bröllopstårtan
  • Ordna ingredienserna du ska använda för att dekorera tårt, inklusive fondant och frosting i olika färger
  • Gör rätt förberedelser för varje frostingtyp så att de blir lättare att arbeta med

Steg 2. Stöd tårtnivåerna för att dekorera mycket enklare

  • Stöd varje lager av bröllopstårta över ett stativ
  • Använd stöd i rätt storlek för tårtans storlek och form för en mer enkel dekoration
  • Ordna ingredienserna under tårtstället så att du kan nå dem bekvämt medan du dekorerar

Steg 3. Frosta därefter

  • Olika typer av frosting fungerar med olika tekniker för frosting och rörläggning
  • Förbered frostingen för dekoration, inklusive verktyg som spateln för att jämna ut ditt arbete
  • Den idealiska glasyrkonsistensen för tårtdekorering liknar majonnäs
  • Täck bröllopstårtan jämnt
  • Lägg försiktigt och täck tårtan med fondant om du inte använder frosting

Steg 4. Dekorera bröllopstårtan och experimentera med olika idéer för att dekorera tårt

  • Fortsätt läsa nedan för ingredienserna du kan använda för att dekorera en bröllopstårta
  • Less is more med dekorer för tårtan
  • Lämna plats för att skriva på tårtan

Steg 5. Stapla ihop bröllopstårtan efter dekoration

  • Stacka ihop bröllopstårtan försiktigt
  • Du kan använda sugrör eller pluggstänger som stöd för att hålla ihop lagren
  • Glöm inte att skikta tårtnivåerna med glasyr för att få skivan att se bättre ut
  • Lyft kakan från arbetsytan med en förskjuten spatel och placera dess nedre våning på tårtstället
  • Använd spateln för att placera kakan på en höjd innan du placerar den över tårtbunten
  • Göm lagren med glasyr eller tårtdekor

Hur dekorerar man en bröllopstårta med färska blommor?

En trend med bröllopstårtor nuförtiden är att använda färska blommor för att dekorera. Tänk på dessa kreativa sätt att sätta blommor på din bröllopstårta:

  • Använd blomblad som strössel och strö dem över kakan och i storlek
  • Blanda blomblad och bitar på glasyren för att dekorera eller kanta
  • Torra blomblad för att arrangera runt tårtsidorna
  • Sätt in blomblom och stjälkar på tårtan
  • Arrangera blommorna så att de faller på tårtnivåerna

Kan du lägga färska blommor ovanpå en tårta?

Du kan använda färska blommor ovanpå bröllopstårtan om det är ätbara blommor och ekologiska växter odlade utan kemikalier. Du kan också be servrarna att ta bort blommorna före servering eftersom vissa inte kommer att vara läckra att äta.

Vilka färska blommor är säkra att sätta på en tårta?

  • Lavendel
  • Ros
  • Blåklint
  • Solros
  • Penséer
  • kamomill

Vilka blommor är inte säkra att äta?

  • Vallmo
  • Bebisens andetag
  • Hyacint
  • påskliljor
  • Azalea

Vad använder du för att dekorera en bröllopstårta?

Använd följande ingredienser för att dekorera tårtan:

  • godis
  • Nötter
  • Kokosnöt
  • Bakverk som kakor, kex, macarons och maränger
  • Torkade frukter som bär
  • Färska frukter som persikor och aprikoser
  • Mintblad
  • Kanelstänger
  • Örter som rosmarin och lavendel
  • Färska ätbara blommor
  • Torkade blomblad

Vilken typ av glasyr används för att dekorera bröllopstårtor?

  • Smörkräm

En av de mest populära glasyrerna för att dekorera tårtor och till och med fylla lagren på den staplade bröllopstårtan är smörkräm. Naturligtvis kommer fettkvaliteten att diktera utseendet och konsistensen på denna glasyr, men den smälter snabbt under varma förhållanden.

  • Vispgrädde

Ett lättare alternativ till smörkräm är vispgrädde. Det är lätt att göra, och du kan till och med lägga till färger och smaker till det utan problem.

  • Royal icing

Om du har ett utomhusbröllop på en värdplats är det idealiskt att använda kunglig glasyr till bröllopstårtan. Denna frosting stelnar efter torkning, så den är inte lika instabil som krämer.

  • Gräddostfrosting

Ibland är det smaken på bröllopstårtan som spelar roll. Som sagt, vissa par föredrar cream cheese frosting på grund av smaken.

Vänligen läs hur du transporterar en bröllopstårta för att säkerställa att din delikata frosting, glasyr och dekorer förblir intakta och i gott skick efter dekoration.

Hur täcker du en bröllopstårta?

Om du har ett utomhusbröllop och behöver skydda din bröllopstårta, placera den under ett skuggigt område som ett tält. Lägg den på ett bord för att hålla den utom räckhåll, och om det behövs kan en kakkupol eller nättak ge skydd mot väder och vind.

Slutsats

Och det är allt! Vi har precis lärt oss hur man dekorerar en bröllopstårta i fem steg!

Du börjar med att förbereda tårtan och glasyren, placera tårtan, frosta, dekorera och till sist stapla ihop bröllopstårtan. Vi hoppas att du också blev inspirerad av tårtdekoren och glasyren vi delade; låt oss veta nedan hur du kommer att dekorera din bröllopstårta!