Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gör en tvådelad bröllopstårta i 4 steg

Om du vill lära dig hur man gör en bröllopstårta i två nivåer är det så enkelt som fyra steg. Vi kommer att tillhandahålla ett recept på tårtorna och smörkrämen och sedan lära dig hur du dekorerar bröllopstårtan och staplar nivåerna.

Du kommer också att veta hur man gör en tvåvåningstårta med fondant eftersom det är ett populärt val för bröllop eftersom den håller bra oavsett platsförhållandena. Men för fler tips om lagerbröllopstårtor, vänligen bläddra i vår guide för tutorials som hur man staplar en bröllopstårta.

Hur man gör en tvåvåningstårta för nybörjare

För denna tvåvåningstårta bröllopstårta med smörkrämglasyr kommer du att använda 6-tums och 9-tums kakor, så förbered tre kastruller av varje storlek. Du behöver också pluggar för stapling, och glöm inte att förvärma ugnen till 350°F.

Steg 1. Gör kakorna

  • Smörj botten och sidorna av kakformarna med matlagningsspray
  • För tårtlagren kan du följa receptet på en kakmix; vanligtvis behöver du två lådor för de stora formarna och en enkel låda för de mindre tårtlagren
  • Blanda tårtingredienserna i din stavmixer, börja på låg hastighet och öka sedan tills smeten når den perfekta konsistensen
  • Häll smeten på formarna och grädda i ca 40 minuter
  • Kontrollera kakorna genom att sätta in en tandpetare i mitten av lagret; det ska komma ut rent
  • Låt tårtlagren svalna på galler innan glasyr

Steg 2. Förbered glasyren för tårtlagren

  • glasyren du kommer att använda på denna tvåvåningstårta bröllopstårta är smörkräm för en klassisk vit bröllopstårta; använd gärna en smak du vill ha eller välj en frosting som passar din bröllopslokal bra
  • Ett grundläggande recept för smörkräm som du kan använda för att täcka de två tårtnivåerna är att vispa sex stickor osaltat smör tills det blir fluffigt
  • Tillsätt cirka 6 pund konditorsocker och mjölk långsamt i smöret så att konsistensen förblir klumpfri; för varannan kopp smör använder du två matskedar mjölk
  • Tillsätt ¾ matsked havssalt och 3 matskedar vaniljextrakt i frostingen och blanda väl
  • För över smörkrämen i en spritspåse

Steg 3. Dekorera bröllopstårtan

  • När de två skikten av bröllopstårtan är helt cool börjar du dekorera och täcka skikten med smörkräm
  • Förbered ett av de stora tårtskikten över en tårtkartong och ett roterande tårtställ
  • Flytta en och ½ kopp frosting ovanpå och fördela jämnt med en spatel
  • Lägg det andra stora lagret av bröllopstårta ovanpå den täckta tårtan och täck med frosting på samma sätt
  • Lägg det sista stora tårtlagret över toppen för att avsluta den nedre delen av din bröllopstårta och täck med smörkräm jämnt
  • Skapa det översta skiktet med de mindre kakorna och kyl båda tårtskikten i kylen i en halvtimme

Steg 4. Stapla tårtlagren

  • Efter att ha kylt ner tårtlagren är det lätt att göra bröllopstårtan härifrån; du kan stapla den i receptionen, eller om du har en låda för att resa kan du ta med den färdiga bröllopstårtan till receptionen
  • Förbered en bit kartong i samma storlek och form som den mindre bröllopstårta och tryck in den i den större tårtan
  • Ta bort kartongen för att hitta konturen och tryck in en tårtpinne inom detta märke
  • Markera pluggen för att veta platsen där kakorna träffade den och skär sedan därefter; gör samma sak med de andra pluggarna
  • Placera fyra pluggar i bottenkakan och placera den mindre tårtan ovanpå dem
  • Avsluta bröllopstårtan i två nivåer genom att trycka en lång plugg på båda nivåerna
  • Täck de nödvändiga ställena med smörkrämglasyr och dekorera kanten på tårtan

Läs hur du dekorerar en bröllopstårta för att veta vad du ska göra med hans klassiska bröllopstårta med smörkräm i lager. Ha ditt bröllopstema i åtanke men kom ihåg att mindre är mer med dekoration av bröllopstårta.

Hur gör man en tvåvåningstårta med fondant?

  • Förbered en vit kaka eller en blandning av kakor; undvik lätta kakor som chiffong eftersom det inte håller den tunga fondanten bra
  • Grädda kakorna och låt dem svalna
  • Smulbelägg kakorna och bred sedan ett lager glasyr över pälsen innan fondanten för att säkerställa att den fäster perfekt på dina lager
  • Förbered en enkel marshmallowfondant eller köp den i butiken
  • Knåda fondanten och tillsätt matfärg
  • Ta kakans diameter och höjd och lägg till dem innan du multiplicerar två gånger för att veta hur mycket fondant du behöver
  • Damma av ditt bord med konditorsocker och kavla ut fondanten tills den är 1,5 cm tjock
  • Låt fondanten vidröra sidan av kakbrädet och drapera fondanten mot dig
  • Rulla ut fondanten med en mjukare fondant genom att dra och sträcka ut vecken
  • Täck den andra tårtnivån och stapla med pluggar
  • Slutsats

    Var den här guiden till hjälp? Du har precis lärt dig hur man gör en tvåstegs bröllopstårta genom att göra tre tårtor för varje nivå och sedan täcka de två med smörkräm.

    Kyl ner innan du staplar med pluggar, och du är klar. Byt gärna ut frosting mot fondant, speciellt om ert bröllop är utomhus.