Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gör svart tårta för bröllop: bästa receptet

Vet du att det bara är tre steg att lära sig att göra svart tårta till bröllop? Detta enkla recept för svart tårta är perfekt för par som vill göra sin egen bröllopstårta men föredrar något unikt än en traditionell vit bröllopstårta.

Vi kommer även att ge exempel på svarta tårtor som passar till bröllopet. Men för den som vill ha den klassiska bröllopstårtan, läs hur man isar en bröllopstårta med smörkräm.

Enklaste receptet för mörk bröllopstårta: Hur man gör svart tårta för bröllop

För att göra denna svarta bröllopstårta, förbered ett pund vardera av katrinplommon, russin, körsbär och vinbär. Du behöver också cirka 4 uns torkat citrusskal, mörk rom, körsbärsbrandy eller druvvin, en halv kopp kokande vatten, ett pund farinsocker, två och en halv kopp strösocker och ett pund osaltat smör .

När det gäller de andra ingredienserna, ha två koppar mjöl, tio ägg, fyra teskedar bakpulver, lite kanel, muskotnöt, aromatisk bitter, skalad lime, mandelessens och vaniljessens. En till två teskedar av dessa smakämnen borde räcka till denna svarta bröllopstårta.

Steg 1. Förbered frukterna för den svarta bröllopstårtan

  • Kombinera alla frukter och citrusskalet i en lockad och säker behållare med tre koppar mörk rom och körsbärsbrandy och ställ sedan åt sidan i tre dagar
  • Sätt frukterna i en matberedare när du bakar den svarta bröllopstårtan tills du formar en pasta med fortfarande några fruktbitar och ställ åt sidan

Steg 2. Förbered sockret och kastrullerna

  • Smält strösocker över hög värme i en djup kastrull tills det är svart
  • Rör försiktigt ner det kokande vattnet och sänk värmen för att undvika stänk när du gör denna sockerbruning till den svarta kakan till bröllopet
  • Förbered de grunda formarna för de svarta bröllopstårtorna med smör och bakplåtspapper
  • Förvärm ugnen till 250°F och förbered kaksmeten
  • Grädde smör och farinsocker och blanda i äggen ett i taget
  • Tillsätt smakerna och överför den resulterande blandningen till en stor skål
  • Blanda de återstående torra ingredienserna i en annan skål och vänd ner den här blandningen i smeten
  • Rör ner frukterna du gjorde tidigare och ¼ kopp av sockret du smält tidigare tills bröllopstårtsmeten blir mörkbrun

Steg 3. Baka de mörka bröllopstårtorna

  • Häll din kaksmet på formarna och grädda i en timme
  • Sänk ugnstemperaturen till 225°F och fortsätt grädda i 3 timmar
  • Låt kakorna svalna i 10 minuter
  • Pensla rom över kakorna var 30:e minut för att avsluta

Hur gör du mörksvart glasyr?

Om du inte vill göra en mörk tårta som den karibiska romfruktkakan ovan men föredrar en svart bröllopstårta, varför inte göra svart glasyr istället? Det här receptet är perfekt för bröllopscupcakes eller enkla tårtor som skulle vara gott med choklad.

  • Receptet på denna svarta glasyr är en balja med chokladglasyr, en tub med svart matfärg och ¼ kopp kakaopulver
  • Kombinera chokladglasyren, ¼ kopp osötat kakaopulver och en matsked av den svarta gelmatfärgen i en stor skål
  • Lägg till mer matfärg efter behov tills du får den färg du vill ha på din svarta bröllopstårta
  • Du kan också använda vaniljglasyr, men för mycket svart matfärg påverkar smaken; använd därför kakaopulver för att ändra färg istället
  • Och för dem som vill veta hur man förbereder sin egen traditionella bröllopstårta i lager, prova den här guiden om hur man gör en bröllopstårta i två nivåer.

    Måste en bröllopstårta vara vit?

    Det finns inga regler om att din bröllopstårta ska vara vit. Men du kan också göra en svart tårta till din stora dag om den passar temat bättre eller om smaken av några mörka kakor som romkakor är vad du föredrar.

    Den enda anledningen till att bröllopstårtor vanligtvis är vita är att denna färg är relaterad till renhet, som ses i andra traditionella bröllopselement. Men vissa människor tycker också att vita och ljusa färger är mer välsmakande.

    Men för icke-traditionella par som vill ha en svart bröllopstårta, prova dessa idéer:

    • Klassisk vaniljbröllopstårta täckt med svart fondant eller svart smörkrämglasyr
    • Svart bröllopstårta frosting målad med andra färger eller vita sockerblommor som dekorationer
    • Röd sammet eller morotskaka med chokladglasyr
    • Svart fondantbröllopstårta med metalldekor
    • Svart bröllopstårta med applikationer eller mönster
    • Svart glasyr på bröllopstårtan dekorerad med färska blommor

    Hur färgar du kaksmeten svart?

    Om du inte vill ha en romkaka som din svarta tårta till bröllopet, kan du färga valfri kaksmet svart istället? Du kan använda karamellfärg, men kakan kan se blek ut efter gräddning, eller för mycket färg kan påverka kakans smak.

    Därför är det bättre att använda svart matfärg på chokladkaka, så att du inte behöver för mycket matfärg.

    Slutsats

    Och det är allt! Du har precis lärt dig hur man gör svart tårta till bröllop i tre steg.

    Detta är ett recept på en karibisk romfruktkaka, så blötlägg frukterna i sprit i tre dagar först. Sedan är själva kakan självförklarande eftersom den liknar att baka andra kaksmetar.

    Du kan också göra en chokladkaka till bröllopet eller färga din fondant eller frosting svart för att täcka valfri tårta.