Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man ställer upp ett buffébord för ett bröllop

Om du vill lära dig hur man dukar upp ett buffébord för ett bröllop, överväg då två steg. Vi delar också med oss ​​av tips för att få ditt bröllopsbuffébord att se snyggt ut och hur du skapar en dukning för buffén som passar bröllopets formalitet.

Och om du har fler frågor om att duka upp bröllopsbord eller servera mat vid bröllopsmottagningen kan du bläddra i vår blogg för specifika tutorials. Till menyn kan de som har en budget kolla vad som är den billigaste maten att servera på ett bröllop.

Hur man ställer upp ett bröllopsbuffébord

Steg 1. Skapa olika höjder

  • När du skapar buffébord måste du börja med hur du vill att rätterna och serveringen ska se ut ur gästernas synvinkel
  • Den vanligaste uppsättningen i bufféer är att skapa olika höjder med hjälp av stigare som lådor och stapling
  • Självklart bör de högre rätterna vara mindre benägna att vara röriga, medan de på en lägre nivå kan vara de med soppor och såser
  • Glöm inte att placera små tallrikar nära varje rätt så att gästerna kan ha en plats att ställa serveringsredskapet
  • Och naturligtvis märk alla rätter, särskilt de som kan orsaka allergier för vissa människor

Steg 2. Ordna disken och besticken

  • Alla tallrikar för dukningen av bröllopsbuffén ska sitta i ena änden och matbestick och servetter i andra änden för att säkerställa ett smidigt flöde av människor
  • För att få en smidig inramning med dina bröllopsbuffébord vill du att borden ska vara åtkomliga på båda sidor och inte ha en sida mot väggen
  • Rätterna på bröllopsbuffébordet bör ordnas där de dyraste placeras nära slutet av buffékön för att förhindra att gästerna får dem i stora mängder li>
  • Rätter med små mängder bör placeras i slutet av raden så att de håller längre eftersom gästerna sannolikt har fyllt sina tallrikar med matvarorna i början av buffén rad
  • Dukningen för ett bröllopsbuffébord bör ha besticken i slutet av raden, så att gästerna inte behöver oroa sig för att tappa dem när de hämtar mat
    li>

Vad är rätt ordning för att ställa upp ett bröllopsbuffébord?

Den rätta uppsättningen för ett bröllopsbuffébord är att börja med de mest prisvärda rätterna och de du kan servera i stora portioner. Lägg sedan de dyraste rätterna och de du bara kan servera i små mängder nära slutet av bufféborden eftersom gästerna redan har fyllt på sina tallrikar när de har nått dem.

När det gäller inställningarna för din serveringsservis och bestick, sätt tallrikarna i början av buffébordet och servetterna och besticken i andra änden. Du kan också prova någon av dessa tre buffédukningstekniker för att undvika tung trafik i dina bröllopsbufféer:

  • Om du har en liten lokal för bröllopsmottagning, använd buffédukningen för att maximera utrymmet när du serverar rätterna
  • Använd cirkulära bord så att gästerna kan komma åt alla sidor av buffédukningen; den är också idealisk för en bröllopsmottagning i cocktailstil
  • De med ett stort bröllop där du måste servera ett stort antal gäster, överväg att ha en serveringsstation med dubbla sidor för din buffé

Funderar du på att själv bli bröllopsmatör? Läs hur du ordnar ditt eget bröllop.

Hur får du ett bröllopsbuffébord att se snyggt ut?

Tänk på dessa layout- och dekorationstips för att få din bröllopsbuffédukning att se snygg ut.

  • Använd ditt bröllopstema som inspiration med elementen, dekorerna och färgerna på dina buffébord
  • Ha samordnande bordslinnen och servetter i dina bröllopsbufféer
  • Mata ihop all servis och bestick på din bröllopsbuffédukning
  • Välj serveringsartiklar som också är dekorativa och var kreativ med dina bufféetiketter för extra tilltalande
  • Klä upp dina behållare för maten och dopparna
  • Du behöver inte ha ett fullt bord, men du kan fylla luckor och få dukningen att se bättre ut med dekorer som inte påverkar matvarorna
  • Var praktisk med hur du dukar dina buffébord; överväg serveråtkomst, trafikflöde och användarvänlighet för gästerna
  • Skapa en bröllopsbuffémeny med 80 % kall mat och den återstående delen för varma rätter för enklare temperaturkontroll och säkrare mathantering
  • Ge personalen till att regelbundet städa spill och kontinuerligt fylla på buffén
  • Lägg dryckerna på en separat bufféstation för att undvika spill på sängkläderna och blandas med disken

Är en buffé en bra idé för ett bröllop?

Överväg en bröllopsbuffé om du är begränsad med budgeten för att servera helrätters måltider och anställa många personal. Bröllopsbufféer är också idealiska för stora bröllop för att betjäna många gäster snabbt.

Slutsats

Och det är allt! Du har precis lärt dig hur man dukar upp ett buffébord för ett bröllop genom att leka med höjder och veta hur man ordnar disk och bestick i en buffédukning.

Tänk i slutändan på trafiken och användarvänligheten för ditt buffébord som du ställt upp för gästerna. Klä upp borden och var strategisk med dina måltiders placering.