Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur många olika aptitretare för ett bröllop

Svaret på hur många olika aptitretare till ett bröllop är tre. Du kan dock alltid servera färre eller fler än dessa aptitretare, beroende på vilken typ av bröllop du har, hur många gäster du har och när du ska servera bröllopsaptitretare.

Vi kommer också att ge exempel och förslag på aptitretare du kan servera vid bröllopsmottagningen. Men om du vill ha det exakta antalet aptitretare per bröllopsgäst, läs en annan diskussion om hur många aptitretare per person på ett bröllop.

Bröllopsaptiträknare: Hur många olika förrätter för ett bröllop

Hur många aptitretare du kommer att servera på din bröllopsmottagning beror på dina önskemål, men du kan ha tre olika sorters aptitretare vid de flesta mottagningar. Denna siffra kan vara högre, särskilt vid bröllop som inte har en helrätters middag i receptionen.

Dessutom kan du tillhandahålla fem eller fler sorters aptitretare för att ge dina gäster ett brett utbud av val när de umgås i receptionen. Observera att i vissa bröllop serveras aptitretarna inte bara under cocktailtimmen eller före själva middagen.

Därför kan du behöva fler typer av aptitretare efter bröllopsmiddagen eller om du ger dina gäster tunga hors d’oeuvres som middagsersättning. Om du funderar på att ha en mottagning där du mest behöver aptitretare och hors d’oeuvres, läs vad som är en cocktailbröllopsmottagning för att veta mer om denna typ av evenemang.

Hur många aptitretare behöver jag till 100 bröllopsgäster?

Att tillhandahålla det exakta antalet mottagningsaptitretare för ett bröllop med 100 personer skulle vara utmanande. Så istället, anta bara att varje gäst kommer att behöva minst två stycken aptitretare var och en halv timme tills middagen serveras i receptionen.

Förutsatt att gästerna bara väntar en och en halv timme på en helrätters måltid kan du multiplicera 100 personer till två för cocktailtimmen eller timmen före bröllopsmiddagen. Men självklart kan du alltid fördela fler bitar till gästerna och göra det tre till fyra.

Hur många aptitretare behöver jag till 150 bröllopsgäster?

Bröllopets fingermat eller hur många olika aptitretare du behöver för 150 gäster beror på många faktorer. Om de bara väntar en halvtimme till en timme innan middag kan man räkna 2 till 4 stycken per gäst.

Du kommer dock att behöva mer om de väntar längre, till exempel en och en halv timme till två timmar. Därför kommer du att tillhandahålla minst fem stycken för varje person i det här fallet.

Och om du har en fyra timmar lång bröllopsmottagning där gästerna inte äter middag, ge cirka 15 stycken per gäst. Så ett bröllop på 150 personer för denna typ av mottagning kommer att innebära att du behöver 15 multiplicerat med 150.

Vilken typ av aptitretare har du till ett bröllop?

Svaret på hur många olika typer av aptitretare beror på parets bröllopstyp och deras cateringbudget. Men en säker gissning är att ha tre sorters aptitretare för bröllopsmottagningen för att tillfredsställa dina bröllopsgäster.

Du kan också erbjuda fem eller till och med fler, främst om du förlitar dig på hors d’oeuvres eftersom du inte serverar middag. Här är flera aptitretare idéer för ditt bröllop som hjälper dig att komma igång med din meny.

  • Räkcocktails
  • Baconlindade pilgrimsmusslor
  • Krabbakakor
  • Grisar i en filt
  • Kycklingspett
  • Minipajer
  • Sliders
  • Vårrullar
  • fyllda svampar
  • Fylda paprika
  • Kex
  • Kringlor
  • Minissoppor
  • Chips
  • Pommes frites
  • Fruktkuber
  • Små smörgåsar
  • Deviled ägg
  • Saladsbåtar
  • Majshundar
  • Minipizza
  • Ostbitar
  • Fläskreglage
  • chark

Du kan välja en kyckling, skaldjur och fläsk för dina olika bröllopsaptitretare. Du kan också skapa en meny med en tung aptitretare, en salta aptitretare och en söt aptitretare.

Ett annat alternativ är att erbjuda en bar eller station där gästerna kan välja vad de vill ha, speciellt om det är ett cocktailbröllop eller en mottagning på eftermiddagen där du inte serverar lunch eller middag. Använd sedan bröllopstema, plats, säsong och drinkar för att veta vilken typ av aptitretare som matchar dem.

Hur planerar du bröllopsaptitretare?

  • Schemalägg matprovning med din cateringfirma
  • Tänk på årstid, tid och tema för bröllopet
  • Var medveten om vad du tror att de flesta av dina bröllopsgäster kommer att njuta av
  • Fråga om kostrestriktioner och potentiella allergier för dina gäster genom att inkludera dem i inbjudan
  • Tänk på menyalternativ som inte fyller gästerna om du ska äta middag efter
  • Välj aptitretare och plockmat som inte är rörigt att äta
  • Välj matingredienser som håller sig fräscha i bröllopslokalen och säsongen
  • Var kreativ med aptitretarna för ett roligare sätt att mata gästerna
  • Glöm inte din bröllopsbudget när du väljer vilka bröllopsaptitretare som ska serveras

Vad anses vara en tung Hors D Oeuvre?

Kraftiga hors d’oeuvres hänvisar till aptitretare som kan serveras som en del av en måltid, som grillspett, skaldjurscocktails och soppsoppar. Om du vill servera dessa på ditt bröllop behöver du fem typer per gäst och förvänta dig att en gäst konsumerar två till fyra stycken varje timme.

Slutsats

Och det är allt! För att sammanfatta hur många olika aptitretare för ett bröllop kan du ge tre alternativ.

Du kan alltid bredda utbudet för att tillfredsställa gästerna om aptitretarna är middagsersättningar. Du kan till och med prova en bar, tallrik eller station för att hjälpa gästerna att välja sina favoriträtter.