Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur rengör man en pellets spis? 7 fantastiska tips!

Undrar du hur du rengör en pelletspis skorsten? Då är du precis på rätt plats; den här artikeln kommer att prata om tips som jag är säker på att är lätta att genomföra.

Så länge du använder något för matlagning bör du se till att det är rent. Det är viktigt, särskilt nuförtiden, att viruset är uppe. Vem kan bo i smutsiga saker, förresten? Jag antar att du är här för att du vill att din pelletskamin ska vara ren. Så luta dig tillbaka, slappna av och läs den här artikeln vidare så att du bättre vet några viktiga tips för att rengöra den. Låt oss börja!

Tips för rengöring av en pelletsspis skorsten

Så hur rengör man en pelletspis skorsten? Här är följande tips som du bör följa:

#1. Rengöring av allt ingår

Så jag har denna dagliga rensningsritual. Jag kan inte förneka att vara en snygg freak som hatar att ha aska överallt; Jag antar att det förklarar varför jag gör det. Så när jag rengör vedspisen rengör jag naturligtvis också grillen. Jag använde precis borsten som följde med min eldstartare för att avsluta jobbet. Sedan sveper jag askan i hinken.

#2. Att lägga färg och ljus till utomhusskorstenen kommer att förbättra dess atmosfär

Om du funderar på att testa den här metoden kräver det en rad olika säkerhetsåtgärder. Exempelvis är skorstenar utomhus utrustade med tak. På grund av detta kommer du att behöva en stege.

Det är en bra idé att gå med någon du känner. Låt dig inte gå av stegen och bryta benet. Vem vill egentligen?

Du måste ta bort skorstenslocket nästa. Användningen av tråd skorstensborstar möjliggör grundlig djup rengöring. Följ denna process för att bryta vecket i din yttre skorsten. Som ett resultat kommer det att brinna upp i din vedspis istället för att blockera din skorsten. När du har uppfyllt detta kan du våga dig ner från taket.

#3. Rengör tändboxens luftintag genom att ta bort den och torka av den.

Kanske har du samma situation som vår. Vår skorsten har en gnistlåda fäst vid den. Det hindrar vårt tak från att fatta eld om egensinniga skorstengnistor flyger genom det. Däremot är vår gnistlåda ständigt blockerad, vilket kräver regelbunden rengöring.

Som en del av rengöringsprocessen gör vi en punkt i att tömma vedspisen. Så vi använder skorstenens borste för att rengöra gnistlådans yttre ventiler medan någon är där uppe. Detta tar bort allt skräp från ventilerna. Som ett resultat kanske mer syre istället för att bara röka på grund av igensatta ventilationshål. Så enkelt som denna rengöringsprocess kan verka från början måste du upprepa den ofta för att säkerställa att din eld brinner effektivt.

#4. Sätt ihop pusselbitarna igen

Nu när du har slutfört alla föregående steg är det dags att sätta ihop pusslet igen. Först måste du fästa skorstensluckan igen och du måste gå försiktigt fram när du går ner. Sätt sedan tillbaka skorstenen inifrån och ut genom att sätta ihop den igen. Dessutom märkte du vart varje skruv går och hur du byggde skorstenen från början.

#5. Saker bör vara mycket mindre stressande för dig härifrån

Ta bort all träaska till din trädgård och rengör askhinken noggrant innan du använder den igen. Återolja dina eldstadstillbehör är också en bra idé nu. Tja, i mitt fall, för att smörja min panna, värmer jag upp lite fett eller saltat nötkött.

Du kan dock använda vilken olja du vill. Efter det, låt det härda framför en eld. Satsen kommer att förbli tänd så länge du använder den. Glöm inte att om din uppsättning är järn är allt du behöver göra att smörja in den. Om du har använt en vattenkokare för att hålla luften fuktig är det dags att fylla på den igen.

#6. Rengör golvet och lägg till mer ved i spisen

Se till att allt är fläckfritt innan du tänder din spis igen. För många varor nära spisen kan vara farliga, så håll dem borta från den. Sopa kaminen med en sopkärl och borste för att ta bort eventuell aska. Se till att området runt kaminen är fritt från allt som kan orsaka problem.

Fyll träringen till brädden i slutet. Jag ser till att vi har gott om tända, trä och en eldstarter till hands under de kallare månaderna för att hålla oss varma och bekväma. Glöm inte att se till att din eldkälla fungerar korrekt. Sopa området runt din vedring medan du håller på.

Den enda nackdelen med att använda trä för att värma ditt hem är den resulterande röra. Utöver det ska du inte behöva oroa dig för att det släpar runt i huset. Som du kanske förväntar dig fyller detta mig med glädje, på allvar. Det kan vara en bra idé att läsa hur du värmer ditt hus med bara en braskamin.

#7. När det brinner ska du hålla ett öga på det

Tänd en ny eld i din vedspis efter rengöring. Effektiviteten hos en ren vedspis är lägre än för en oren. Eftersom det inte finns några kol i botten är starten lite mer komplicerad. Så, när du tänder matchen, håll huvudet lugnt och ha tålamod. Som ett resultat vet du om din spis är redo för den kommande säsongen. Du kanske vill läsa hur du håller braskaminen brinnande hela natten.

It’s A Wrap!

Detta avslutar vår guide om hur du rengör en pelletspis skorsten. Det finns inte så mycket som det verkar vara. Rengöring från topp till botten bör ta dig allt från en timme till två timmar, beroende på din hastighet. Kom ihåg hur viktigt det är att hålla din pelletskamin skorsten ren. Läs hur du ventilerar en pelletsugn och hur du installerar en pelletskamin genom skorstenen.