Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur rengör man spispannor med ammoniak? 3 enkla steg!

Vill du lära dig hur du rengör spisens kastruller med ammoniak? Kanske är du redan trött på smutsiga dropppannor i dina spisar, så ta några ammoniak, handskar, koppar, svampar och Ziploc -plastpåsar redo så att du kan bli av med den sega smutsen.

Den lilla smuts som ackumuleras när du lagar mat varje dag ger en ihållande olja som senare blir ett hinder som kan påverka din matlagning.

Det kan vara en följd av ojämn värmefördelning, som får sot att bildas, eller de svarta grejerna kan bero på oxidation, eftersom pannan är konstruerad av aluminium. Ni har alla era dagliga ärenden, och rengöring av en spis är kanske inte ett av dem. Det tar alltid tid att ta bort det fettiga svarta ämnet som fastnar i vår panna, men med hjälp av ammoniak kan du rengöra det snabbare och mer effektivt.

Varför använder du ammoniak?

Vi söker via internet och läser olika hemtidningar om hur man rengör spisens kastruller med ammoniak. Men jämfört med andra DIY -rengöringslösningar som finns på internet är rengöring med ammoniak förvånansvärt enkelt och effektivt.

Att veta vilka verktyg du ska använda

Du måste veta vad du använder och vidta extra försiktighetsåtgärder när du hanterar dem. Först behöver du someammoniak; det finns säker ammoniak på marknaden för rengöring av köksutrustning som krukor, kokkärl och woks. För det andra, svampar eller något som du kan använda för att torka bort smutsen. Du kan använda gamla kläder som du kan kasta efter eller använda svampar för bättre resultat. Nästa är handskar; ammoniak kan irritera; därför behövs handskar för vår säkerhet.

Se till att du förbereder några koppar och plastpåsar med dragkedja. Det skulle hjälpa om du hade en mätning av ammoniak att använda och plastpåsar med dragkedja där du kommer att hålla våra dropppannor nedsänkta i ammoniak.

Steg för rengöring av ugnsdroppar med ammoniak

Förbered din plats där du kommer att genomföra dina städprocedurer. Se till att det inte finns några barn i närheten, för du kommer att hantera några kemikalier, och om du är minderårig och inte kan förstå instruktionerna, sök hjälp från en vuxen. Om du har en elektrisk spis är det lite annorlunda. Innan du tar bort dropppannorna, se till att det är urkopplat eftersom det kan leda till en elektrisk stöt om du tar bort dem medan de är inkopplade.

Steg 1. Hällning av ammoniak

Häll ammoniaken i kopparna medan du bär handskar. I denna teknik används endast en fjärdedel kopp ammoniak. Eftersom ammoniak kan orsaka förgiftning, se till att kopparna du använder inte är vana vid att hantera mat eller annat ätbart material.

Steg 2. Försegla dropppannorna i plastpåsar

Ta dina dropppannor och lägg dem i Ziploc -plastpåsarna. Häll sedan ner ammoniaken. Ta bort överflödig luft innan du stänger plastpåsen och se till att droppkärlen är lika täckta av ammoniak, och det finns ingen plats som ammoniaken inte kan nå. Lämna de blixtlåsade plastpåsarna med ammoniak och dropppannor i några timmar och placera dem på en plats där det finns ordentlig ventilation för att undvika ovanliga lukter inne i huset som kan resultera i kvävning och vara dödlig.

Steg #3. Slutför

Efter det kan du ta bort droppannorna i plastpåsarna, dina handskar eftersom de kan orsaka mindre brännskador om de överexponeras för ammoniaken. Torka av resterande smuts med svampar eller använda kläder. Kassera slutligen kopparna, svamparna, dukarna, handskarna och plastpåsarna som du använder i denna process. Återvinn dem inte.

Hur ofta rengör du din droppform?

Varje gång du använder spisen eller lagar mat kommer lite smuts att ligga kvar, men använd inte ammoniak om du rengör det dagligen. Rengör det istället medan smuts eller rester fortfarande är färska eller nya eftersom det kommer att hårdna med tiden och behöver mycket mer ansträngning för att eliminera. Å andra sidan, om du använder din spishäll dagligen kan du rengöra den varje vecka eftersom det kan skada dropppannorna om du rengör det varje gång du lagar mat eftersom oxidation kan uppstå och det blir rostigt. Du kanske vill läsa hur du rengör rostig vedspis.

Vilka andra saker kan du använda när du rengör dropppannorna?

Du kan hitta många saker i vårt kök bara om du inte har ammoniak hemma, eller om du vill vara säker från nämnda kemikalie. Som jag nämnde tidigare är ammoniak inte idealisk för daglig användning eller veckovis. du använder den bara när smutsresterna har stelnat efter att du inte har rengjort den på länge.

Du kan använda varmt vatten; efter att ha använt spisen, ta försiktigt bort dropppannorna och häll varmt rinnande vatten för att mjuka upp smuts, till exempel oljor och bortkastade rätter; torka sedan försiktigt med en trasa eller mjukpapper. Var bara försiktig så att du inte bränns av vattnet eller dropppannorna.

Vinäger och bakpulver är det vanligaste köksmedlet vid rengöring av krukor och all den envisa smutsen i all hushållsutrustning. Vinäger och bakpulver, när de blandas, skapar en kemisk reaktion som kan ta bort eventuella smutsfläckar. Vet hur du tar bort smutsfläckar.

Slutsats

Jag hoppas att det ger insikt om hur man rengör spisens kastruller med ammoniak, observerar korrekta försiktighetsåtgärder vid hantering av kemikalier och vad man ska använda när ammoniak inte är tillgängligt i vårt hushåll. Därför måste du vara mer hygienisk och ren varje gång du använder vårt kök. Det kan vara bra att läsa om hur man rengör spishäll i rostfritt stål och hur man rengör emaljkamin.