Vad händer om du lämnar spisen på? 3 fantastiska stängningsanordningar för automatisk spis!

Ibland hade alla panikstunder när du inte är säker och frågar dig själv om du lämnar spisen på? Så du går tillbaka och kollar om du stängde av spisen hemma. Vi kanske helt enkelt rusar fram till den lokala butiken eller på väg ut ur stan. Kanske vill du inte ta några chanser så att du vänder på bilen, går hem och stänger av enheten. Men tänk om du inte gick tillbaka för att kontrollera och inte stängde av det? Vad kan hända?

Oavsett hur hårt du försöker spåra dina handlingar kan du inte vara säker på att du stängde av spisen.

Du skulle bli glad att höra att kaminerna “går på obestämd tid”. Detta är enligt John Drengenberg är en elektrotekniker som inte bara är kvalificerad utan han är konsumentsäkerhetsdirektör för Underwriters Laboratories, vanligtvis kallad UL.

Ständiga tester på båda typerna av kaminer, både gas och el, har utförts för att säkerställa att spisens temperatur förblir oförändrad efter att ha nått önskad nivå. Kaminen i sig är inte det som skulle skapa en eld, det är det som fanns kvar på brännaren eller på själva spisen som kan leda till lågor.

Om du lämnar en gryta med kokande gryta på spisen kan du inte ställa in den och glömma den. Om grytan förblir avdukad och all vätska avdunstar kan krukans innehåll nå en brinnpunkt och bli en brandrisk. Så tänk om du lämnar spisen på?

Vad ska jag göra om du lämnar spisen på?

Om kaminen du lämnade på gas går utan uppsikt kan du få problem. Om din ugn har stått på under en kort period, kontrollera om det fortfarande finns en låga. Om det brinner använde du bara bensin. Men om det inte finns någon låga bör gasföretaget och brandkåren fortfarande kallas för att vara säkra.

Observera att när gas lämnas är den extremt känslig för el eller gnistor. Gasångor kan också översvämma ditt hem och luft i varje rum, så du har kvar kolmonoxid att andas.

Kommer din spis eller ugn att stängas av automatiskt?

Det finns många variabler i svaret på denna fråga. Vissa producenter började lägga till en automatisk avstängningsfunktion på sina spisar, men den implementerades i slutet av 90-talet. Åren för gasapparater och elektriska ekvivalenter var annorlunda. Det enda sättet att med säkerhet veta om din spis har denna automatiska avstängningsfunktion är att besöka tillverkarens webbplats och se enhetens modellnummer.

Det är bäst att kontrollera handboken för din spis. Om den här funktionen är tillgänglig kommer den också att berätta hur du förlänger den tid det tar att stänga av den och hur du inaktiverar den helt.

Bästa automatiska avstängningsenheter du kan använda för att stänga av din spis medan du är borta

Vi känner all spänning när vi lämnar huset eller när vi sover när vi lagar mat hemma. Lyckligtvis finns det några saker du kan köpa för att lindra problemet och återställa din lugn. Även om dessa enheter är till hjälp för de flesta av oss som undrar om vi lämnade vår spis eller ugn oavsiktligt, är de viktiga för alla som har demens tidigt eller tar mediciner med minnesförlust som en av deras negativa effekter. Nedan finns tre av de bästa enheterna som du kan få för dig själv.

#1. Avstängningsbrand

Avert Electric Auto Spis skapas av en riktig brandman som klev in i Shark Tank och förenade sin idé med Lori Greiner. Detta fungerar med brandvarnaren. Så snart enheten hör ditt brandvarnare stänger den av din spis direkt. När den första indikationen på rök är avstängd har det mindre tid att fånga branden. Vad som till och med är bra är att det är enkelt att installera detta. Det tar förmodligen bara 5 minuter.

#2. Automatisk gasspisavstängning säkerhetsanordning

Peter Thorpe har utvecklat samma typ av säkerhetsplug-in för gasugnar, med framgången för den automatiska avstängningsenheten för elektriska spisar. Denna version har många av samma funktioner som den elektriska spisen FireAvert. Den synkroniseras med dina röklarmljud och stänger av din gasspis vid den första rökindikationen. Men den här enheten är endast kompatibel med naturgasugnar.

#3. Spishäll av spishäll

Det finns två typer av kit för denna enhet: 3-tråds plug-in och 4-wire plug-in. Ett direktkopplingssats för anslutning finns också, och det kan installeras utan att behöva en elektriker. Det är tillräckligt enkelt för nästan alla att använda utan svårigheter. Spishällen är utrustad med en rörelsesensor och en automatisk avstängningsfunktion. Det kostar lite mer än andra modeller, men det är enkelt att programmera. För att veta mer om spishäll, läs här om spishällens bilspis. För mer användbara enheter, känner till de 6 bästa avstängningsenheterna för bilar.

It’s A Wrap!

Eftersom du redan vet vad du ska göra om vad du lämnar kaminen på, är det bäst att vidta extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa din säkerhet. Ibland kan detta vara oavsiktligt, så det är bäst att köpa en automatisk avstängningsenhet. Vill du läsa fler artiklar? Om ja, läs hur du förvarar ett kylskåp och vem som uppfann kylskåpet. Tack för att du läste!