Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Varför möglar jordgubbar? 5 coola sätt att lagra jordgubbar

Har du stött på en möglig jordgubbe? Då är du nyfiken på varför jordgubbar möglar?

Det är bara något annat i att ha en fräsch och saftig jordgubbe under sommaren. Om du alltid har ett lager av jordgubbar är det stor chans att du förmodligen redan stött på jordgubbsformar.

Om du behöver svar på de tidigare frågorna, fortsätt då att läsa.

Är mögel i livsmedel skadliga?

Mögel finns i alla miljöer. En idealisk plats för mögel att växa är i varma och fuktiga förhållanden; det är här mögelsvampar trivs.

Vissa mögelsvampar är fördelaktiga för livsmedel, som mögelsvampar på specifika sorters ostar. Vissa mögelsvampar kan dock orsaka allergiska reaktioner eller andningsproblem.

Bakterier kan också följa med dessa mögelsvampar, vilket kan skada din hälsa.

Nivån av skada du kan få av mögel är olika från varje mat som odlar en mögel. Detta beror på hur mycket eller vilken typ av mögel du åt.

För ytterligare information, läs den här användbara guiden för att veta vilken mat som växer snabbast.

Skäl till varför jordgubbar möglar

Enligt WFMY News 2 har mjuka frukter och grönsaker hög fukthalt så att möglet kan tränga in under ytan. Jordgubbar suger också upp fukt snabbt, vilket gör dem idealiska för mögelsporer att slå sig ner och växa.

Jordgubbar packas ihop för bekvämlighet. Denna lagring kräver enstaka övervakning för att säkerställa att mögel inte växer på den.

När du upptäcker en mögel, plocka ut den och släng den, annars skulle den snabbt sprida sig till de andra på cirka 48 timmar.

Bär var mycket lättfördärvliga frukter. Lämna dem ett par dagar utan tillsyn i ett rum, och mögel skulle föröka sig på det.

Därför är korrekt hantering och förvaring ett måste för att få njuta av en färsk jordgubbe under en längre tid.

Sätt att förvara jordgubbar

Jordgubbar är en säsongsbetonad frukt; det brukar dyka upp några månader in på året. Tekniskt sett är det tillgängligt hela året på marknaden, men det är bäst när det är under säsong.

Som nämnts tidigare, om du vill njuta av jordgubbar under en längre period måste du veta hur du förvarar dem på rätt sätt. Följande är de olika sätten du kan förvara jordgubbarna på:

Metod #1. Använda pappershanddukar

Först, plocka ut jordgubbar som visar tecken på att förstöra – fodra pappershanddukar längs sidorna och botten av en behållare. Lägg sedan jordgubbarna i behållaren, förslut dem med ett lock och förvara dem i kylen.

Detta hjälper jordgubbar att hålla i en vecka.

Metod #2. Använd en lufttät glasburk

Lägg otvättade jordgubbar i burken, täck den med lock och förvara dem i kylen. Med denna metod kunde jordgubbar hålla sig fräscha i en vecka.

Metod #3. Använder sin originalbehållare

Om dina jordgubbar kom i en kartong kan du använda den här metoden. Sortera först jordgubbarna och kassera de som redan visar sig förstöra.

Lägg sedan tillbaka den i originalkartongen och ställ den i kylen. Detta är ett enkelt och enkelt sätt att förvara den.

Metod #4. Blötlägg i vatten och vinägerlösning

Denna metod är en av de vanligaste men ändå effektiva. Förbered en blandning av en portion vinäger och tre delar vatten.

Doppa jordgubbarna i lösningen. Låt sedan rinna av jordgubbarna och se till att torka dem ordentligt.

Lägg de torra jordgubbarna i en handduksklädd behållare. Ställ till sist behållaren i kylen.

Metod #5. Frysa in jordgubbarna

Skölj jordgubbarna och skär sedan av stjälkarna i toppen. Förbered en bakplåt, lägg vaxpapper på den innan du placerar de skurna jordgubbarna där.

Låt bakplåten stå i frysen i flera timmar. Överför de frysta jordgubbarna till en lufttät behållare.

Tips för att förhindra mögel på jordgubbar

Korrekt förvaring är inte tillräckligt för att kontrollera tillväxten av förstörelse; du bör också känna till olika sätt att förhindra mögeltillväxt. Följande är praktiska tips för att eliminera möjligheten att mögel växer:

  • Tvätta dem inte om du inte är redo att äta dem.
  • Om du har massor av jordgubbar som du inte skulle äta direkt, är det bäst att frysa dem.
  • Tvättning av jordgubbar kan hålla i två dagar om du förvarar dem i frysen.
  • Om du inte tar bort stjälkarna håller den längre.
  • Att tvätta jordgubbar med vatten och vinägerlösning är det bästa sättet att förlänga hållbarheten.
  • Känn igen vilken typ av mögel som växer på jordgubbar så att du vet hur man plockar en från ett gäng. Missouri Botanical Garden skulle hjälpa dig att förstå detta.
  • Kontrollera alltid dina jordgubbar för tecken på förstörelse; när du märker en, kasta den omedelbart för att förhindra att bytet sprids.
  • Rengör kylen för att garantera att det inte växer mögel, vilket kan smutsa ner maten. Här är några procedurer för att förhindra mögel i kylskåpet.
  • När du väljer en behållare för dina jordgubbar, välj alltid de med tätt lock. Om du inte äger en behållare med lock, täck över den med plastfolie.
  • Om möjligt, håll luftfuktigheten i ditt hus under 40 %.
  • Slutsats

    Att veta varför jordgubbar mögel kan hjälpa dig att förhindra att jordgubbar förstörs i förtid. När du lagrar jordgubbar är fukt den viktigaste faktorn du måste tänka på.

    Livsmedel är avgörande för att upprätthålla god hälsa, men detta kan också orsaka försämring om maten inte hanteras korrekt. Din hälsa spelar roll, så tänk alltid på det när det kommer till din mat.