Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vilken temperatur kyl och frys? Läs dessa tre bästa tipsen!

Undrar du vad kyl och frys är för temperatur? Sluta undra, för du har kommit till rätt plats vid rätt tidpunkt. Rätt temperatur för ditt kylskåp bör vara under 40 grader Fahrenheit (4 grader Celsius). Din frys måste vara inställd på 0 grader Fahrenheit (-18° C).

Mät temperaturen regelbundet. Utrustningstermometrarna är den mest exakta och kostnadseffektiva tekniken för att bestämma sådana temperaturer. Att ställa in rätt temperatur på kylen och frysen gör saker och ting bättre och vid rätt tidpunkt.

Kylskåpet är ett modernt underverk för matförvaring. Genom att hämma tillväxten av bakterier kan lämplig kyltemperatur hålla föremål svala och säkra att konsumera i dagar eller till och med veckor. Å andra sidan kan frysar hålla varor färska och förhindra tillväxt av bakterier i dagar eller veckor, till och med permanent. Du kommer också att lära dig allt om kyl- och frystemperaturen i den här artikeln, så fortsätt att läsa den här artikeln.

Vad är den lämpliga temperaturen för kylskåp?

Enligt specialisterna, ställ in kylen under 40 grader Fahrenheit och frysen under noll grader Fahrenheit. Dess optimala kyltemperatur är å andra sidan mycket lägre. Håll ett temperaturområde på 35 till 38 grader Fahrenheit (1,7 till 3,3 grader Celsius). Det är det kallaste du kan få utan att frysa in måltiderna. Det är också så nära som kylskåpet måste gå till 40 grader Fahrenheit när bakterier börjar växa över. Temperaturer över 35° till 38°F är potentiellt farliga, särskilt när kylskåpets inbyggda temperatursensor är felaktig. Maten kan brytas ned snabbt, vilket gör att du riskerar att få bakterierelaterade mag-tarmproblem.

Vad är den lämpliga temperaturen för frysen?

Förutom att lägga en massa färsk, varm mat, är det bättre att hålla en frys så nära 0 grader Fahrenheit som möjligt. Många frysar innehåller funktionen för snabbfrysning som sänker frysens temperatur i 24 timmar för att förhindra frysbränna orsakad av temperaturförändringar. Man kan manuellt sänka frysens temperatur i flera timmar, men kom ihåg att återställa den till sin ursprungliga inställning. Att hålla frysen för kall kan förbättra din energikostnad och leda till att föremål förlorar fukt och smak. Det är en solid indikator på att frysen är för kall om det är mycket is.

Vad ska man göra för att ta rätt temperatur på kyl och frys?

Tyvärr är inte alla kyltemperaturindikatorer tillförlitliga. Kylskåpet kan ställas in på 37°F, hålla temperaturer närmare 33°F och till och med 41°F. Det är inte ovanligt att kylskåpet bara är några grader varmare eller mer avslappnat än den temperatur du väljer. Dessutom visar vissa kylskåp inga temperaturer alls. Dessa låter dig styra kylens temperatur på en skala från 1 till 5, där Fem blir den varmaste inställningen.

Utan en termometer kan vi inte säga vad dessa milstolpar betyder i faktiska grader. Den prisvärda fristående termometern för vitvaror kan hittas på nätet eller i vilken hembutik som helst. Sätt in termometern i kylen eller frysen i tjugo minuter. Dubbelkolla sedan resultatet.

Är du nära, eller kanske vid, den optimala eller föreslagna temperaturen? Om inte, använd kylskåpets temperaturkontrollkort för att ändra temperaturen för att hålla temperaturen mellan 35° och 38 grader Fahrenheit, vilket är den säkra zonen. I frysen, gör samma sak, sikta på en temperatur nära 0 grader Fahrenheit som möjligt. Detta är vad du behöver veta om vilken temp kyl och frys. Du kanske också är intresserad av att veta om de vanligaste problemen med frysen.

Tips för att bibehålla temperaturen i kylen och frysen

Du kan vidta några åtgärder för att bibehålla en optimal temperatur om din kyltemperatur flirtar med 40 grader Fahrenheit eller frysens temperatur är för hög trots de ändrade temperaturkontrollerna.

#1. Undersök din dörrtätning

Kylskåpsdörrar har packningar runt kanterna som håller kall luft inne och varm luft ute. Din kyliga luft kan komma ut om en av packningarna läcker. Detta kan göra en adekvat kylning av utrustningen mer utmanande och öka elräkningarna.

#2. Minska antalet gånger du öppnar dörren

Du släpper ut svalare luft och varm luft i varje ögonblick när du öppnar kylskåpsdörren. När du är hungrig, motstå lusten att gå till kylen och leta efter vad som helst för att stilla hungern. Skaffa istället det du gick efter och stäng dörren omedelbart.

#3. Håll kylen och frysen i lager

Den glada kylen är välfylld. Detsamma kan sägas om frysen. Om hyllorna eller facken verkligen är fulla, kan kyltemperaturen förbli kallare längre och hålla föremålen kylda bäst. Se bara till att du inte ens tränger ihop området och begränsar luftrörelsen. Detta kan göra det mycket svårt att flytta kyld luft och öka sannolikheten för uppvärmda luftfickor. Helst bör ungefär 20 % av rummet lämnas öppet. (Att organisera ditt kylskåp kan också hjälpa till med detta.)

It’s A Wrap!

Vi är glada att veta att du har lärt dig vilken temp kyl och frys. Kyl och frys har alltid rätt temperatur; du har också lärt dig hur du mäter temperaturen för kylen och frysen och tipsen för att göra din kyl och frys mycket svalare. Tack, vänner, för att ni läser den här artikeln till slutet. Du kanske också vill läsa om varför mitt kylskåp luktar och hur mycket ett kylskåp väger.