Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Så här fixar du vattenskadade trägolv: 6 enkla steg

Om du för närvarande har att göra med snuskiga eller oattraktiva golv, måste du veta hur du reparerar vattenskadade trägolv. Detta för att förhindra fler skador och för att bevara dina vackra trägolv.

Denna artikel kommer att innehålla steg för att fixa vattenskadade trägolv samt åtgärder för att minimera vattenskador. Vatten orsakar många bekymmer och har olika orsaker, och det är därför vi inkluderade förebyggande åtgärder för att förhindra allvarliga vattenskador.

Slutligen talar den här artikeln också om försäkring för golvskador på golv. Läs bra och bli informerad!

Steg för att fixa vattenskadade trägolv

Oavsett om det kommer från en tandtråd eller från en läcka, när vatten kommer i kontakt med ditt trägolv, kommer det att skada dem. Därför har vi listat stegen för hur du kan rädda dina trägolv.

Steg 1. Förbered material

Du behöver ett desinfektionsmedel, ett milt tvättmedel och trinatriumfosfat efter behov. Utrustningen du kommer att använda är butiksdammsugare, stel borste, gummihandskar, skrapan, hink och absorberande trasa.

Steg 2. Ta bort vatten och skrubba

Ta bort vattnet från golvytan med ett butiksvakuum i “vått läge”. Du kan också använda en skrapan medan vakuumet suger upp vattnet.

Du kan skura golvet efter att du har tagit bort ytvattnet. Blanda ditt milda tvättmedel med ett desinfektionsmedel i en hink med vatten.

Använd sedan en hård borste för att rengöra dina trägolv. Ta bort smuts, lera och annat organiskt material för att förhindra mögel. Dessutom är det inte tillrådligt att hälla vatten på golvet eftersom du försöker åtgärda problemet med vattenskador.

Steg #3. Ta bort mögel

Om du ser tecken på mögel, behandla det med TSP. Skrubba området noggrant tills mögelens missfärgning och rost avlägsnas.

Skölj sedan området med vatten. Torka sedan området med en absorberande trasa.

Steg #4. Torr

Om ditt väder inte är fuktigt, öppna dina fönster och dörrar för att hjälpa ditt trägolv att torka naturligt. Du kan också använda fläktar för att flytta luften för att förbättra luftflödet i ditt rum.

Skynda inte på att torka trägolven eftersom det torkar för snabbt om det torkas för snabbt. Om du applicerar värme på dina trägolv kan det resultera i koppning eller klyvning.

Steg #5. Slipa golvet

Efter rengöring och torkning av golvet, slipa ditt golv för att platta koppar på dina trägolv. Slutligen, sopa av dammet.

Steg #6. Byt ut laminatet

Trägolv använder vanligtvis laminat. Vatten är mer än kapabelt att förstöra laminat på golv eftersom det senare tenderar att svälla och bli blöt.

Dessutom, om golvets laminat blir översvämmat, kommer det att förstöra trägolven ytterligare. Så, om dina golv är vattenskadade, se till att byta ut laminatet.

Hur man bedömer vattenskador på trägolv

Innan du fixar dina trägolv måste du bedöma vattenskadorna så att du har en uppfattning om hur mycket arbete du behöver göra.

Det första steget för att bedöma ett vattenskadat trägolv är att identifiera fuktkällan och eliminera den. Först då kan du åtgärda skadorna på dina brädor.

Hur skyddar du ditt trägolv mot vattenskador

Tät ditt golv

Trägolv är hållbara, men det är bättre att vara säker och försiktig. Därför bör dess vaxbeläggning bytas ut varje år.

Detta beror på att vaxbeläggningen fungerar som en skyddande barriär och förhindrar vattenskador. På så sätt ökar livslängden på ditt laminatgolv och lövträ.

Titta på ditt hus luftfuktighet.

Luftfuktighet kan läcka genom ytterväggar och tränga igenom golv, vilket kan leda till långvarig vattenskada. Du kan bekämpa fukt med en avfuktare, som också kan förbättra komforten i ditt hem.

Torka upp spill

Ibland är spill oundvikliga, särskilt när du har barn eller otränade husdjur. Torka i så fall ut spill omedelbart så att det inte sitter på lövträet och leder till långvarig skada.

Täcker försäkringen vattenskador på golv?

Ja, men med villkor. För att hjälpa till med ditt försäkringsskada måste du ta foton av de aktuella skadorna på dina golv.

Detta för att du ska få rätt ersättning. En advokat kan också hjälpa dig att få den ersättning du förtjänar. De kan förhindra att försäkringsbolag utnyttjar dig.

Om försäkringsbolaget går med på att kompensera dig kommer de troligen att anlita en professionell för att identifiera läckan och reparera den. I denna situation täcker din försäkring endast det område där läckan är, där skadan är, men inte hela rörsystemet.

Din försäkring kan också täcka hela torknings-, reparations- och utbytesprocessen om ditt försäkringsbolag rekommenderar ett återställningsföretag för vattenskador. Det är bättre att anlita en vattenskadeproffs så att reparationerna blir smidiga.

Slutsats

Nu när du vet hur du reparerar vattenskadade trägolv hoppas vi att du kan förstå hur allvarlig vattenskada är och hur du måste förhindra att det blir värre. Vi hoppas också att vi har inkluderat tillräckligt med information om förebyggande åtgärder och vattenskadeförsäkring för att du ska bli tillräckligt informerad.