4 enkla steg för hur man gör värmefodrade gardiner

Termiska gardiner hjälper till att hålla ditt hem varmare på vintern och svalare på sommaren. Men hur man gör värmefodrade gardiner? Processen är inte svår som du kanske tror! I det här blogginlägget berättar jag allt du behöver veta om hur man gör värmefodrade gardiner, inklusive var man kan köpa material till ert projekt och hur mycket det kostar.

Material du behöver när du planerar hur man gör värmefodrade gardiner är;

  • En symaskin
  • Pins
  • Sax
  • Gardin foderväv.

& nbsp;

Mängden tyg som krävs varierar beroende på hur breda dina gardiner är (du vill klippa samma bredd som din färdiga produkt). Jag rekommenderar att du använder något lätt men robust material för värmefodrade gardiner eftersom det är lättare att hantera när du syr.

Inköp av material: det här är den enkla delen! Mätningarna beror på hur breda dina gardiner är, men det borde kosta cirka 20 – 25 dollar per gård tyg och cirka 250 dollar för en bra symaskin. Du hittar material i alla varuhus eller online-återförsäljare som Amazon.

Steg för hur man gör värmefodrade gardiner

Om du vill att dina gardiner ska ha en annan färg än fodret, rekommenderar jag att du köper två meter material för varje trädgård som behövs.

Steg # 1: Det första steget är att mäta hur bred din gardin måste vara och lägga till sömsmån (vanligtvis runt en tum) efter att du har markerat med stift där symaskinen kommer att gå ner i stygn.

Steg # 2: Därefter måste du klippa tyget längs (över kornet) och bredden. Steg 3: Nästa steg är att sy en fåll längst ner på din gardin med sömmar så att den inte slits över tiden. När du är klar syr du ihop panelerna med en jämn och rak söm, vilket ger mindre utrymme för misstag.

Steg # 4: Det sista steget är att klippa foderväven och sy ihop som du gjorde med dina gardiner.

Efter det, se till att fästa alla fyra underkanterna på båda tygerna, placera sedan en bit högersidan upp ovanpå den andra (foder på insidan) och sy runt omkretsen med hjälp av en sicksack- eller serksöm så att det inte syns någon synlig söm.

& nbsp;

Vad är värmefodrade gardiner?

Värmefodrade gardiner är ett utmärkt sätt att hålla kylan ute och värma in. De hjälper också till att isolera ditt hem mot drag som kan vara till nytta året runt, men främst under vintern när det är så kallt ute!

Särskilda färdigheter eller verktyg behövs inte för att göra värmefodrade gardiner till dina fönster – de är ett enkelt syprojekt och de kräver bara två tygstycken.

& nbsp;

Hur sköter man om värmefodrade gardiner?

Precis som hur du skulle ta hand om vanliga gardiner , tvätta dem på en sval cykel och häng dem för att torka. Om de krymper, vilket är bekant med värmefodrade tyger, låt bara solen stråla på dem eller använd ett strykjärn vid medium värme för att hjälpa till att sträcka ut. Fodret ska alltid tvättas för hand i kallt vatten och linjetorkas.

Ska du stryka termiska gardiner?

ja! Speciellt om du vill att de ska hålla. Strykning tar bort rynkor och hjälper foder att hålla sig bättre över tiden.

& nbsp;

Ska jag använda tvättmedel för att tvätta värmefodrade gardiner?

Du kan använda tvättmedel för att tvätta dina gardiner, men var noga med att inte sätta i för mycket för att inte skada fodret.

& nbsp;

Hur hänger jag mina värmefodrade gardiner?

Värmefodrade gardiner hängs bäst med en stång som är minst två tum bredare än gardins bredd. Fodret ska vara i kontakt med väggen för att hjälpa till att isolera och skydda mot kalla drag.

& nbsp;

Vilken typ av hårdvara behöver du för värmefodrade gardiner?

Det första du behöver är en stav. Du behöver också en sladdlös borrmaskin, skruvar eller spikar för att hänga upp den med, och gardinringar eller krokar för toppen av dina gardiner.

& nbsp;

Vad är det termiska fodret?

Värmefoder kan tillverkas i nästan vilket material som helst. Ändå är det vanligtvis bomull eller polyester som har kviltats på båda sidor, så det är ett isolerande lager.

& nbsp;

Hur vet du hur mycket termiskt foder du ska köpa?

Mät fönstrets bredd och lägg till en halv tum för sömtillägg på varje sida.

& nbsp;

Vad är några saker du bör tänka på när du köper värmefodrade gardiner?

Det finns några viktiga faktorer du måste tänka på innan du köper nya gardiner. Du kommer att vilja överväga klimatet där de kommer att användas mest, hur mycket sol och ljus som kommer in i det rummet och vilken stil som passar bäst i ditt hem.

& nbsp;

Ska du torka din värmefodrade gardin genom att lägga platt eller hänga?

Hängande är bäst, men det kan också läggas ut platt för att torka.

& nbsp;

Hur länge ska du lämna dina värmefodrade gardiner i solen?

För att de ska absorbera värme och värme från solen rekommenderas att du låter dem sitta ute en hel dag innan du tar tillbaka dem inuti. Det tar vanligtvis cirka 24 timmar för solen att värma upp ett rum, så att ha bra gardiner kan hjälpa till att bibehålla den värmen.

& nbsp;

Kan jag färga min termofodrade bomull?

Ja, du kan färga dina värmefodrade gardiner.

& nbsp;

Vilken typ av saker ska jag undvika när jag tvättar min termiska bomull?

Du vill se till att alla tvättmedel du använder inte är för hårda och har en låg nivå av blekmedel.