Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man bearbetar täcke av en babyfilt: Grundläggande 3-stegs DIY-guide

Spädbarn älskar mjuka saker. Om du är en täcke med en liten, är det viktigt att veta hur man bearbetar täcken av en babyfilt för att de ska mysa med.

Du behöver en symaskin, en hel del tyger och lite tålamod. Om allt går bra kommer din bebis att njuta av en ny quiltad filt på nolltid.

Hur bearbetar du täcke av ett barnfilt?

Oavsett om det är första gången du quiltar eller om du behöver en sammanfattning, måste du investera i olika tyger för alla filtdelar.

För att börja behöver du huvudtyget som kommer att fungera som filtens mittpunkt. När det gäller mätningar är den genomsnittliga startstorleken för en babyfilt 40 till 42 tum, så du behöver tyget för att mäta runt detta intervall.

Du vill också ha ett tyg för baksidan eller baksidan. Materialet kommer att fungera som ett bra komplement för huvuddesignen eller mönstret. Mätningar runt 1 och ¼ till 1 och ½ yards borde räcka.

Nästa är ett bindande tyg. Detta material hjälper till att hålla ihop filten. Du behöver cirka 1/3 till ½ yard av detta.

Du behöver också batting. Syftet är att se till att filten är mjuk och skön på insidan.

Fyrtiotvå tum är en lämplig mätning. Kom ihåg att kvaliteten beror på materialet, så besluta vilken typ av batting som passar barnet. Sist men inte minst behöver du naturligtvis pins.

Du kanske funderar på att tvätta tygerna innan du startar projektet. Det är utan tvekan en bra idé, men många tyger av hög kvalitet är färgsäkra. Du behöver inte oroa dig för förtvätt för mycket.

Steg 1: Smörj in materialen

Börja med underlaget. Du har förmodligen redan märkt att dess storlek är något större än huvudtyget.

Anledningen till detta är att du börjar maskinquiltning från filtens ovansida, och allt under kan röra sig lite under processen. Om din baksida är större än allt annat kommer den inte att bli mindre än fronten av misstag.

Lägg plattan på golvet. När allt är utjämnat, placera vadd i mitten. Upprepa detta med huvudtyget.

Se till att alla är rätt centrerade. Du borde kunna se alla tre lagren av denna “tygsmörgås”.

Härifrån kan du använda stift för att hålla dem på plats.

Steg 2: Sy ihop lagren

Vid denna tidpunkt kan du nu låta maskinen göra jobbet. Syning är också den del där du blir kreativ.

Det kan verka som om du bara försöker sy ihop de tre lagren vid första anblicken. Men det vackra med quiltningen kommer in här eftersom du kan bestämma hur stygnen kommer att se ut på täcket. Denna typ av kreativ kontroll är anledningen till att det finns många sätt att sy en täcke.

När du har sytt färdigt stannar du inte där. Kommer du ihåg bindväven?

Steg 3: Bind täcket

Bindning är en ganska knepig uppgift. Med lite tålamod får du hela filten klar och ser bra ut.

Klipp ut bindväven i remsor som mäter 2 och ½ tum x filtens bredd. Sy ihop alla remsor i de kortare sidorna. Vik resultatet på mitten och tryck ner det.

Du kan börja fästa bindningen på filten från mitten av ena sidan. Se till att placera bindningen på framsidan. Börja gradvis fästa bindningen på sidan av filten.

När du når ett hörn, stick en nål och vik bindningen 45 grader mittemot den intilliggande sidan. Vik tillbaka den i sig själv så att den ligger i linje med den angränsande sidan och stick en annan stift. Du bör se en triangulär klaff på hörnet.

När du når utgångspunkten, ta båda ändarna av remsorna och vik ner ändarna. Glöm inte att fästa båda vikarna.

Se till att de två ändarna fortfarande möts. Du kanske vill trycka på den här delen med ett strykjärn för att få vecken att vika.

Klipp bort eventuellt överskott till cirka ¼ tum från vikarna. Ta bort tapparna, matcha remsornas högra sida, fäst med en stift igen och sy en söm på vecket. Öppna vikningen, tryck ner den, vika ihop den igen och fäst den igen.

Nu kan du börja sy bindningen på plats. Börja sy med en ¼ tum tillägg, ta bort stift när du går.

När du kommer till klaffarna, sluta när du är ¼ tum bort. Vrid filten och se till att klaffen är i motsatt riktning. Sy nästa söm vid kanten på sista sidan.

När du har sytt klart viker du bindningen bakåt. Vid denna tidpunkt måste du sy den på underlaget för hand.

Där har du det! När du väl har sett hur filten har blivit kan du gratulera dig själv för ett bra jobb.

Slutsats

Quiltning är säkert utmanande, men vem älskar inte en utmaning? Det kommer att vara värt när den lyckliga mottagaren känner sig trevlig och mysig att rulla runt i den. Nu när du vet hur du täcker en babytäcke, kommer din lilla att ha en godbit!