Hur man rullar en madrass på bästa sätt

Att veta hur man rullar en madrass är enkelt och enkelt med hjälp av spärrband. Tala om några knep för att se till att du inte skadar materialet när du rullar. Och om du har att göra med minneskum kan du också lära dig att rulla när du komprimerar det.

Att rulla madrassen är en värdefull färdighet att ha eftersom du så småningom kommer att göra det när du flyttar eller förvarar din säng. Vi vill dock betona vikten av att kontrollera din madrassmärke. Ska du vika eller rulla din säng?

Hur man rullar en madrass hemma

Använd remmar

Rullning är i allmänhet mer föredragen än vikning vid transport eller förvaring av sängen. Vi vill dock fortfarande påminna dig om att det bästa sättet att hålla din säng är att lägga den platt. Du vill också kontrollera tillverkarens rekommendation om du först kan rulla madrassen.

För att spara utrymme och minska madrassen, måste du komprimera den först innan du rullar. Börja sedan rulla från ena änden till en annan och säkra den med spärrband. Du kanske också vill ha en bit tyg mellan madrassen och remmarna för att förhindra att de gräver i materialet.

Remmarna ska vara täta innan du placerar den rullade madrassen i motsvarande påse. Vi rekommenderar att du också lägger sängen i en låda när du flyttar den som extra skydd. Återigen, vänligen håll din madrass rullad under en kort period för att säkerställa att du kan upprätthålla materialets integritet.

Vad sägs om madrasser med minneskum?

Sängar med minneskum ska hanteras med extra försiktighet vid rullning. Mer mycket, detta skum är mycket karakteristiskt, vilket är att återgå till sin rätta struktur efter applicering med tryck, kan göra rullande svårare. Vårt råd?

Låt någon hjälpa dig i andra änden när du börjar rulla. Detta skulle göra det lättare, särskilt när det gäller en större säng. Du vill också komprimera madrassen med vakuum på.

Rulla sedan framåt tills du når vakuum medan du fortfarande trycker ner för att hålla den komprimerad. Vakuumet säkerställer att ingen luft finns kvar i påsen. När du är klar, säkra madrassen i båda ändar genom att ha remmen under rullen och dra sedan tätt med spärren överst.

Kan du vika tillbaka en madrass med minneskum?

Vissa tillverkare tillåter fällning av sina minne skum sängar men bara för en kort tid. Vanligtvis är detta vanligt för madrasser med gränser i mitten för hopfällning, men aldrig i tjocka madrasser. Du kan snabbt röra dig genom trånga utrymmen som trappor när du har sängen ihop.

Vi rekommenderar dock inte denna position under en längre period eftersom den kan uppmuntra veck. Du kan till och med riskera att inte låta materialet komma tillbaka till sin faktiska form.

Ska du lägga en minneskummadrass tillbaka i lådan?

Om du vill ha madrassen tillbaka till sin låda, rekommenderar vi att du rullar den än vikad. Du försöker förmodligen återskapa hur den levererades till dig, men notera att tillverkaren använde en maskin av fabriksklass för att komprimera den. Mer, du vill inte förlora skumets övergripande känsla genom att vika lagren som gör det.

Hur madrass-i-en-låda fungerar

Numera kommer tillverkare med bed-in-a-box-modeller. Från själva namnet kommer dessa madrasser till din tröskel i en låda. Du kan inte återskapa den här tekniken eftersom de använder automatiserad komprimeringsteknik på minneskummet.

Mer, du hade redan tillåtit skummet att återfå sin ursprungliga form när du använde det. Att använda det typiska sättet att komprimera en minneskumbädd med vakuum kan bara ha sängen till en viss kompressionsnivå. Det säkraste sättet att se till att du inte skadar din madrass och utvecklar klumpar eller veck är att rulla den istället för att fälla den.

Hur länge innan du kan sova på en rullad madrass?

Beroende på vilken produkt du har kan du använda en upprullad madrass efter 24 timmar. Du måste dock tillåta att den först slutar expandera och avgasas först för att få den perfekta sömnen. Minneskummet kanske inte når rätt form ännu, så du kanske inte känner madrassens utlovade anpassningsförmåga.

Dessutom måste minneskum sluta avgasas för att den kemiska lukten ska försvinna helt. Kontrollera om din madrass är CetiPUR-US-certifierad för att garantera att den är fri från skadliga kemikalier. Vissa människor kan också vara mer känsliga för lukten än andra.

Det är bäst att använda din madrass efter 48 timmar eller enligt märkets rekommendation. Du kan dock påskynda inkörningsperioden genom att trycka på madrassen. Använd detta som din anpassningsperiod och se till att ventilera sängen så att den kemiska lukten försvinner.

Slutsats

Behöver du flytta din säng? Då måste du veta hur man rullar en madrass korrekt. Det är lika enkelt som att rulla från ena änden till den andra och sedan fästa madrassen med spärrband.

Ändå förespråkar vi att madrassen läggs platt under transport eller förvaring. Du kan få den att rulla under en kort period, men du vill inte ha den i den formen för länge för att undvika att utveckla veck och bucklor.