Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

Hur ofta ska du rotera en kudde övermadrass

Om du vill veta hur ofta du ska rotera en madrass med kudde, bör den vara månadsvis. Men vad är fördelen med denna underhållspraxis? Är det obligatoriskt, eller kan det vara oftare eller inte?

Du kanske också gillar den här kompletta guiden om hur du fixar en madrass med kudde. Rotation skulle vara fantastiskt för att förebygga skador, men det är alltid bra att känna till lösningarna på vanliga madrassproblem.

Hur ofta ska du rotera en övermadrass för underhåll

Du kan förlänga livslängden på din kudde -madrass genom att rotera den varje månad eller varannan månad. Frekvensen för rotationsschemat beror på hur du använder kudden och hur sliten den blir. Till exempel, om du inte använder den ofta kan du rotera den varje säsong, men om du sover på madrassen med kudde varje natt är det bäst att rotera den en gång i månaden.

Hur roterar man en madrass med kudde?

Du kan rotera en bäddmadrass själv om den är relativt liten, som en madrass i två storlekar. Större madrasser med övermadrass som queen- och king size -sängar blir dock lättare att rotera om du har någon som hjälper dig. Låt en annan person hålla i den andra änden av madrassen och vrid den sedan hela 180 grader.

Varför ska du rotera en övermadrass?

Att rotera och veta hur ofta vi ska rotera våra madrasser är en avgörande del av underhållet. Genom att vända sidorna fördelar du slitage över madrassen. Dessutom riskerar du inte att madrassen hänger på ena sidan eftersom det är den enda som får tryck och kroppsvikt varje natt.

Vad händer om du inte roterar en övermadrass?

Om du inte roterar en kudde -madrass kommer den att vara benägen att förlora sin stödjande och bekväma struktur snabbare. Slitage och skador blir ojämna eftersom du bara använder ena änden av sängen, och det är det enda området som tar emot de tunga delarna av kroppen. Tänk inte att den extra vadderingen på den översta sängen räcker för att förhindra bucklor och för tidig hängning.

Kan du vända en övermadrass?

De flesta övermadrasser kan inte vändas eftersom den ena sidan är avsedd för användning och den andra som en stödjande bas. Den övre delen är avsedd att vara bekväm, så det är inte tillräckligt att vända kuddeöverdelen och ha den i botten för att stödja din vikt och tryck. Å andra sidan är det inte bekvämt att sova på madrassens nedre del eftersom det är mycket fast för stöd.

Vissa tillverkare erbjuder dock dubbelsidiga bäddmadrasser. Märket brukar nämna att du kan rotera dessa madrasser eftersom båda ansiktena är desamma. För att veta mer om denna underhållspraxis, läs vår guide om när du ska vända din madrass och varför.

Hur skyddar jag min kuddeövermadrass från att hänga?

Rotera kuddeöverdelen regelbundet

Du kan enkelt hålla din kudde övermadrass från att hänga genom att se till att du roterar den varje månad. Detta kommer att omfördela slitage i hela sängen, så du riktar inte bara en del av madrassen som leder till hängande. Du kan också kontrollera om din kuddöverdel är dubbelsidig, och sedan kan du också vända den.

Fluffa kuddeöverdelen regelbundet

Eftersom övermadrassen har extra dämpning måste du se till att materialet på det översta lagret är jämnt fördelat. Vissa bäddmadrasser har avtagbara toppskikt, så att du kan ta ut dem och sedan pluffa upp dem med tennisbollar i en front-loading torktumlare utan värme. Om du inte kan ta bort kuddeöverdelen eller ha en fronttorkare kan du använda ditt kvasthandtag för att träffa ytan jämnt.

Markera alltid boxfjädrarna

Kontrollera grunden på din kudde -säng, för om den inte kan stödja den ordentligt, kommer den att snabbt utveckla kroppsintryck. Boxfjädrar kan få sina spolar att sjunka, så tänk på att byta ut dem vid behov. Du vill ha din övermadrass över en bas som tål tryck när du ligger ner.

Kan jag fixa en madrass med hängande kudde?

Kontrollera om du kan vända övermadrassen

Om din bäddmadrass redan sjunker, kontrollera om den tillåter vändning. Om du använder den andra sidan ska du ta bort den sjunkande ytan och bära hela madrassen jämnt. Hoppa dock över den här lösningen om din kuddöverdel bara är ensidig.

Lägg till stöd under den sjunkande övermadrassen

Ett av de mest effektiva sätten att fixa en hängande madrass är genom att förbättra stödet. Detta är också tillämpligt med en bäddmadrass och en plywoodbit eller någon tjock och fast skiva. Placera brädan mellan boxfjädern och madrassen, precis under den hängande delen för att hjälpa den att skjutas tillbaka.

Slutsats

Vi hoppas att du har lärt dig mycket av den här artikeln. För att sammanfatta hur ofta du ska rotera en övermadrass är den bästa tiden varje månad. Detta kommer att fördela slitage över kuddeöverdelen och förhindra sagging.

Vi rekommenderar också att du kontrollerar de vårdmetoder som rekommenderas av märket för att säkerställa att din säng inte skadas av misstag.