Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

När kan ett barn sova med en filt: Grundläggande föräldraguide

Om du är nybliven förälder kanske du undrar när ett barn kan sova med en filt. Småbarn kan sova med en filt när de når ett år, men de får bara ha små filtar. Dessa filtar kan fungera som deras följeslagare medan de sover eftersom småbarn börjar vara fantasifulla och kan bli distraherade.

Att få ett barn att sova kan vara utmanande, särskilt när det kan vara distraktioner. Detta kan få dem att röra sig mycket medan de ligger och kan kvävas om de får en stor filt att sova i.

Kan småbarn kvävas under en filt?

Barn från ett års ålder tenderar att välta när de sover. De kan också flytta filtar och kuddar bort från ansiktet.

Småbarn kan fortfarande vara utsatta för olika faror även om de är lite äldre än spädbarn. De behöver fortfarande tillsyn när de introduceras till filtar och kuddar.

Nyckeln till att undvika de nämnda riskerna är att avstå från att överbelasta ditt barns spjälsäng eller säng. Ge dem utrymme att röra sig medan de sover för att förhindra kvävning.

Säkerhetsriktlinjerna som du följde för din nyfödda skiljer sig från dina barns riktlinjer för säker sovning. Det är dock fortfarande viktigt att vara orolig för deras säkerhet istället för att fokusera på deras komfort.

Småbarn behöver inte kuddar om de inte har gått över till sin säng. För småbarn som fortfarande sover i spjälsängar är det lämpligt att hålla sina spjälsängar tomma.

Var ska småbarn sova?

Småbarn som nyss fyllt ett år eller till och med de vid två års ålder bör fortsätta sova i en säker spjälsäng. Du får ge ljusa filtar och små uppstoppade leksaker till dem för företag.

Undvik att lägga föremål i deras spjälsäng med strängar som kan slingra runt ditt barns kroppsdel, särskilt halsen. Kontrollera småbarns leksaker efter små föremål som de kan svälja av misstag.

För småbarn som är klättrare, håll sin spjälsäng i den lägsta inställningen. Om de fortfarande fortsätter att klättra, överväg att lägga dem i deras barnsäng med räcken för stöd.

När ditt barn börjar gå, sätt en grind i dörröppningen så att de inte kan trilla nerför trappan. Kontrollera deras rum och undvik att lägga för många leksaker eftersom ditt barn kan använda dem som steg.

När kan småbarn använda en filt?

Tänk på ditt barns utveckling innan du ger dem kuddar och filtar. Ditt barn ska vara minst 18 månader gammalt och ha förmågan att flytta föremål bort från ansiktet.

För småbarn som fortfarande sover i spjälsängar, se till att du bara lägger små föremål i dem. Denna åtgärd säkerställer att de inte skulle använda dem som steg och riskera skada om de klättrar och faller från sin spjälsäng.

Småbarn kan ha svårt att sova om deras spjälsäng eller säng har för många leksaker i den. Undvik att få deras sömnområde att se ut som deras lekplats.

För småbarn som är 12 månader gamla är det bäst att övervaka dem och leta efter tecken på att de kan ha svårt att sova med filtar. När de kommer till 18 månader ska du inte ha några problem att låta dem sova med en filt.

Småbarnsår

Ditt barn bör vara minst 35 tum högt innan du flyttar dem till sin säng. Om de ännu inte når denna höjd kan du fortfarande låta dem sova i sin spjälsäng.

Lägg inte sängarna bredvid en vägg. Småbarn tenderar att välta när de sover och kan fastna i utrymmet mellan deras säng och delning, vilket kan orsaka kvävning.

Tunga sängfiltar bidrar också till denna situation. Dessa täckningar kan blockera ditt barns andningspassage.

Säker sovguide för småbarn

1. Bekvämlighet

Småbarn kan sova i vilken position de vill så länge de är bekväma. Du behöver inte somna dem medan de ligger på rygg. Låt dem hitta en sovposition som är bekväm för dem.

2. Skydd

Att hålla din barns spjälsäng i sin lägsta inställning kommer att göra det svårt för dem att klättra ut. Att undvika för många leksaker i sin spjälsäng kommer också att hindra dem från att stapla dem och använda dem som steg.

3. Skapa ett säkert utrymme

Ditt barn ska sova på en plats där det inte finns några faror. Lägg inte föremål med snören, undvik att hänga bildramar ovanför spjälsängen och sätt stora filtar och kuddar. Håll spjälsängen borta från fönster, gardiner, elledningar och blinddrag.

4. Övergång

Flytta ditt barn till sin barnsäng när de når höjden på 35 tum. Du kan också överväga att flytta dem när de når tre år. Vissa småbarn vill inte flytta till en säng även om de är 2 eller 3 år, och det är bra.

Slutsats

När ditt barn blir äldre har de inte längre risker för SIDS. Många av de säkra sovande guiderna för spädbarn skulle inte längre gälla dem. Även om så är fallet behöver du fortfarande veta när ett barn kan sova med en filt.