Är det bra att höja kaniner för kött?

Kaniner är förtjusande varelser som också kan ge dig inkomster så att du kan lägga mat på bordet. Tar kaninen rätt försörjning för dig? Frågor om “är det värt att höja kaniner?” . Tydligen beror det på följande:

 • Ger dig och din familj kött av hög kvalitet;
 • Minimerar ditt beroende av marknaderna.
 • Kontrollerar din leverans
 • Minskar effekten av COVID -19.
 • Läckert och hälsosamt kött;
 • Kan vara en pålitlig vinstkälla.
 • Såväl som kaninhantering kan ge många svar. Att höja dessa pälsar eller jordbruk kan vara mycket lönsamt.

  Dessa djur kan föda upp avkommor som kan utvecklas snabbt och når den idealiska avelsvikten snabbare än andra arter. Först och främst gör kaniner kött som kostar mindre. Om du letar efter en försörjningskälla som börjar med ett kapital som inte är för dyrt, är kaninhantering något för dig.

  Men bland problemen som kaninförädlare står inför är brist på leveranser och den nuvarande COVID-19-pandemin som begränsar rörelsen i branschen. Möjligheterna att odla hälsosamt kött i hushållet är många, men med dessa frågor finns det ett behov av att ta itu med dem.

  Brian Martucci från Money Crashers skrev en gång om avelkaniner. Han sade: ”För en stund tillbaka tillbringade min fru och jag ett par år i Michigan’s Upper Peninsula, en vacker men isolerad sträcka av tät skog, steniga kullar och insjöar som sträcker sig längs Lake Superiors sydkust. Vi var baserade i en betydande stad, men min fru reste ibland till en liten, halvt övergiven gruvby på Keweenaw-halvön, som skjuter norrut i den stora sjön från staden Houghton. ”

  Martucci tillade att dessa byar bara hade ett par permanenta invånare och att de är mindre än icke-människor. En av dessa grupper är flocken med frittgående kaniner och kaniner som rör sig runt området.

  En av de första sakerna du kan åstadkomma i kaninhantering är att leta efter rasen. Att höja kaniner för kött erbjuder dig många olika möjligheter och ytterligare alternativ. Låt oss ta en titt på den här guiden för att besvara den öppna frågan, “Är det värt att höja kaniner för kött?” och detaljer om kaninhantering.

  Hur mycket kostar det att uppfostra en kanin till kött?

  Just här berättar vi för dig att det inte innebär stora kostnader för att höja en kanin, vilket gör det perfekt för alla som vill prova.

  Inte dyrt

  Att uppfostra kaniner eller köpa din allra första är inte alls dyrt. Från skyddsrum kan husdjurskaniner kosta var som helst mellan $ 50 och $ 100 i adoptionsavgifter. Under tiden kan Nya Zeeland kaniner kosta så lite som $ 10 för varje bit. Å andra sidan kostar de av de icke-stamtavlade flamländska jättarna så mycket som $ 50 per styck.

  Vad sägs om när du tittar på yngling av yngre kaniner? Att ha dessa kan kosta mindre än de mogna kaninerna eftersom de tenderar att vara mindre och innehåller mindre av köttet. Med detta sagt kan de också vara utsatta för högre dödsrisker. Ett tips: du kan köpa kaniner så unga som i deras fjärde vecka, eller några dagar efter att kaninerna har avvänjats.

  Mindre operationer kräver bara en dollar (manlig kanin), och två gör (kvinnliga kaniner) för att du ska kunna starta verksamheten. Detta kommer redan att göra dig med betydande vinster, och för att säga dig är gränsen i många kommunala koder på tre vuxna kaniner. Du är bara på rätt väg. Och för att undkomma uppfostringstiden kan du börja besättningen med vuxna. Utgifterna är totalt $ 75.

  Matande kaniner

  Den andra sidan av spektrumet spenderar på kostnaderna för att mata dessa kaniner. Att variera deras kost är det första tipset du måste följa. För det andra måste dessa kaniner få tillgång till en kost av hög kvalitet. Detta är för att undvika matsmältningsbesvär. Här är de bästa matkällorna för dessa varelser:

  • Pellets. Huvudfoder för kaniner, pellets måste vara en del av kosten för fullvuxna kaniner som måste få en halv kopp pellets per fem till sex pund för kroppsvikt varje dag. Dessa måste köpas i små portioner och måste konsumeras på minst sex veckor och mer. Titta på etiketten och kontrollera om de innehåller mycket fiber.
  • Hö. Då har du höet och måste vara tillgängligt dygnet runt. Det borde kunna omfatta det mesta av kosten för dessa kaniner. Till exempel bör hö av högsta kvalitet för dessa kaniner kunna göra skillnad.
  • Färsk mat. Vad sägs om deras vitaminkälla? Immunitet är lika viktigt som med dessa kaniner. Att ge dem rätt mängd frukt och grönsaker är viktigt, och dessa kan inkludera romansallat, örter, grönkål och grönsaker som tillhandahålls i rotation dagligen. Frukt erbjuds i mindre portioner, och dessa livsmedelsförsörjningar måste fyllas på varje dag.

  Hur lång tid tar det att uppfostra en kanin till kött?

  Nu när du har lärt dig kärnan i att höja kaniner och kostnaden för att göra det kommer vi att gå framåt med den tid som krävs för att höja dessa. Heltid kaninuppfödare, läs dessa anteckningar.

  En del av att svara på frågan ”Är det värt att höja kaniner för kött?” och fakta om kaninhantering innebär att du känner till den tid som krävs för att uppfostra dessa raser.

  Unga kaniner

  För att nå målet att ha dessa knubbiga kaniner innebär att man förbereder dem för köttbearbetning att de slaktas vid rätt tidpunkt. När den var två veckor gammal skulle de redan vara mycket ömma, men de kunde vara mindre vid denna period.

  Därför är det viktigt att hitta balansen mellan att upptäcka de unga kaninerna och att få de fylliga. Rätt ålder är mellan 10 och 12 veckor. Kom ihåg att den ideala typen av kött kan växa snabbt mot den 10: e veckan. De bör också växa snabbare i linje med maten de konsumerar.

  Efter den 10: e veckan kan dessa kaniner äta mer av kosten och växa långsamt. Således är den 10: e veckan avgörande eftersom det här är den perfekta tiden att få dessa slaktade.

  Människor är kända för att uppfostra kaliforniska kaniner och Nya Zeelandskaniner först eftersom de är fantastiska att växa till fem pund på högst 11 veckor. Således, om du till exempel odlar dessa kaniner och de växer till fyra pund på 12 veckor, kan du avlägsna avelsbeståndet och ersätta dessa med bättre.

  Till exempel, att ha tio stora gör istället för tio gubbar, med varje trettio barn varje år, med varje växande till fem pund inom tio veckor, kan du redan göra en hel del av dessa till 1 500 pund förberedda för förslakt årligen. Nu är detta 50 procent mer kött medan du gör samma nivå av arbete.

  Dröjningsperiod

  Den vanliga uppfattningen om kaniner är att dessa är varelser som konsumerar morötter. Att mata dem med morötter är en del av proceduren, men det finns fler saker som en kaninägare måste göra för att hålla dem friska. Vitaminer är nödvändiga för dessa kaniner mot köttbearbetning.

  När vi talar om dräktighetsperioden är det cirka 32 dagar, och vissa kullar kan tändas så tidigt som dag 29 och så sent som dag 35. Många av dessa kullar föds mellan dag 30 och dag 33. Till skillnad från många andra varelser kaniner tenderar att ha sina regelbundna värmefysiologiska aktiviteter eller cykler.

  Vad är den bästa kaninrasen att höja för kött?

  Att föda upp kaninen för kött skiljer sig från att föda upp den för husdjursvård. Så du måste skilja mellan dessa två. Att förbereda en hälsosam kanin för köttbearbetning innebär att välja rätt ras. Hur gör man det?

  Detta följer frågorna om ”är det värt att höja kaniner för kött?” och tips om kaninhantering. Baserat på data från American Rabbit Breeders Association, här är de bästa kaninraserna.

  Lista över de bästa kaninraserna

  Champagne D’Argent är en kaninarv som har funnits i branschen sedan 1600-talet. Numera är de mindre vanliga, men en stor inhemsk kaninfamilj att föda upp, känd för sin unika svarta päls, bortsett från köttets rikedom.

  För det andra kan du också välja Palomino, attraktiva kaniner färgade ljusorange och väga var som helst i intervallet åtta till 12 pund. Dessa kaniner anses vara samarbetsvilliga och tysta, perfekt för stadssamhällen med tätare befolkningar.

  Chinchilla är snygga kaniner som kan växa upp till 12 pund. Även om de är bättre som husdjur, är de uppskattade för att de vänder sig till kött och ger dig en bra djurkälla.

  För det fjärde avser den flamländska jätten monsterkaniner som kan växa och expandera upp till 20 pund. Deras kött är en av de bästa i världen, men kaninuppfödare har dem också för sin päls. Namnet kommer från sitt ursprung i regionen Flandern i Belgien. Det är mycket en foglig ras.

  Å andra sidan kom New Zeland kaniner från USA, men har sin härkomst i Nya Zeeland någonstans i deras livshistoria. Betraktas som en av de bästa köttraserna du kan hitta, kan de vuxna, New Zeland-kaninerna växa upp till 12 pund i vikt och komma i färgerna rött, blått, svart och rött. De kan också vara mångfärgade.

  Köttet från dessa kaniner är distinkt i färgen rosa-blå, liknar underkokt fjäderfä. Oroa dig inte för att dessa Nya Zeelandskaniner är väldigt säkra att äta och läckra också.

  Är det lönsamt att uppfostra kaniner?

  Om man tittar på kostnaderna från den tidigare diskussionen är det inte gratis att höja kaniner, och till en början kommer det att kräva att du tar ut huvudstaden. Priserna är inte särskilt höga, och tro det eller ej, du kan få dessa kaniner just nu, men kostnaderna skiljer sig mycket från vinsten. De händer när köttet kommersialiseras och visar intäkter.

  Nu kvarstår frågan, är det lönsamt att uppfostra kaniner? Kommer du att tjäna mycket på det? Definitivt. Senare kommer du att lära dig en berättelse om en kaninuppfödare i Asien som trivs ut ur detta försörjningsområde.

  En av de mest lönsamma arterna att uppfostra idag är kaninen. De föder stora kullar, och dessa små kaniner kan växa lika snabbt, och detta blir också en av faktorerna varför det är lönsamt att ha dem. När det gäller det utrymme som krävs för avel behöver de inte mycket.

  Du kan överväga flera saker innan du gör ändringen och beslutar att höja kaniner för vinst snarare än bara en hobby. En kaninuppfödare från Filippinerna, Menor delade att efterfrågan på kaninkött är stor för att han kan ge upp sitt företagsjobb för att uppfostra dessa arter. Han sa att han också håller seminarier för att lära individer hur man odlar.

  Manliga kaniner, hytter, uppfödare och liknande kan börja med högst fem uppfödare, de medelmåttiga vid högst 50 uppfödare och de större i 50 uppfödare. Förpackningarna börjar vid $ 250 med sex av dessa kaniner, plus burar, lerkrukor, vattenmatare och vattentankar.

  Menor har beräknat att varje kull med sex uppfödarsatser kan säljas till $ 5 i två månader minus kostnaderna, där kaninbonden tjänar $ 20, beroende på om dessa kaniner får 100 procent av pelletsen eller en kombination. Dessa beräknas baserat på levnadskostnaderna i hans område.

  Sedan måste du välja raser.

  Hur gör du det? Är det bra att höja kaniner för kött? Och kaninhantering, ger det det du behöver ekonomiskt? Det finns steg att följa.

  1. Säljer kaninkött

  Efterfrågan på kaninkött är specifik, mer specifik än du någonsin kan föreställa dig, varför det alltid är så lönsamt. En av deras marknader är utbudet av avancerade restauranger.

  När du väl har tid och gott om utrymme kan du höja kaninerna och få en lukrativ efterfrågan, särskilt om du odlar dem på gräset och marknadsför produkterna som gräsmatade snarare än i häckar.

  2. Bearbetar kaninkött

  Du kan samarbeta med specialister som gör dessa steg, men att ha dessa färdigheter på egen hand kan spara mycket resurser.

  Ibland anses kaniner vara något “fjäderfä” i de flesta köttbearbetningsstationer. Det betyder att de regler som tillämpas på kyckling gäller för kaninbearbetning.

  Två sätt att bearbeta dina kaniner är att höja dem på din gård eller att ha dem i en USDA-godkänd anläggning.

  3. Kaninfilt

  Sedan kan du också få tillgång till kaninfilt som kan säljas. Efter bearbetning av kaninköttet får du dess hud som biprodukt. Istället för att kasta bort det här kan du återanvända det till vad hantverkare kan värna om i sina studior.

  Fälten från kaniner kan förvandlas till kläder, dockor och mer, och om du är intresserad av mer konstnärlig kreativitet kan du till och med skapa mästerverk från grunden och sälja dem online. Du kan sedan sälja dessa kaninklänningar antingen bland hantverk, ägare av kommersiell industri och husägare.

  Vinsten du kan vinna på detta steg kan vara någonstans från $ 1,50 till $ 30,00 för varje päls.

  4. Kaninpäls

  Nu kommer kaninpäls. Eftersom detta anses vara en lyx som är bra för hantverk och kommersiella operatörer, är processen att tillverka denna silkeslen produkt genom klippning eller handplockning. De bästa kommer från raserna som Angorakaninerna.

  Om du vill tjäna pengar på dessa varelser men vill avvika från att förvandla dessa till köttet, kan du börja med klippningsprocessen med dessa kaniner och tjäna pengar. Generellt är det ganska rimligt att uppfostra dessa varelser för dem som är benägna att djurhållning.

  Ändå bör uppfödning av kaniner vara ett enkelt projekt för dig eftersom dessa raser kräver mer vård än de Nya Zeelandska raserna, som är mer intresserade av köttbearbetning.

  Att göra fiber av kaniner betyder inte att du bara måste koppla av. Det har sagts att den här processen och skapandet av slutprodukten innebär att du måste ta hand om dessa dagar eller nästan varje dag. Kaniner med längre hår kan till exempel vara mattade om de inte tas om hand ordentligt. Detta betyder att det kan vara smärtsamt för dessa kaniner och kan också öka riskerna för parasiter och vissa sjukdomar.

  Du kan sedan erbjuda dessa till salu på Etsy, en online shoppingplattform, loppmarknader, stickare och fiberartister, hantverkare, garnbutiker, ullverk och mer. Vinsten är från $ 7 till $ 16 för varje uns.

  5. Gödsel och maskodling från kaningödsel

  Nästa steg är kaningödsel som vänder sig antingen till gödsel eller mask. Om du äger en gård eller trädgård hemma är gödsel från kaniner ett kraftigt gödningsmedel eftersom det är rikligt med kväve och kan implementeras direkt på dina växter utan att bränna dess vegetation.

  Därför kan du alltid använda denna näringsrika kaningödsel när som helst istället för att vänta i flera månader på den slutliga produkten av dessa gödningsmedel från djur. Trädgårdsmästare, landskapsföretag, hobbybönder och liknande är dess potentiella marknader. Vinsten är ganska lovande, vilket ger dig upp till $ 45 för varje påse på 40 pund. Inte dåligt.

  Kaningödsel kan också bearbetas till maskgårdar. Annars känd som vermicomposts kan dessa gårdar visa fantastiska vinster.

  Slösa inte bort allt material du kan få från kaninen efter att ha bearbetat det för kött. Kaningödseln kan förvandlas till din mycket slitna maskgård. Användningarna? Massor. Maskar hjälper gödseln att kompostera och hålla lukten borta. Samtidigt är det också en stor inkomstmöjlighet.

  Du kan låta dessa maskar säljas till fiskare, betesaffärer och de som använder soptunnor för kompostering. Vinsten? Förvånande. Det kan ge vem som helst $ 31 per pund.

  6. Säljer kaniner som husdjur

  Och kanske har du det mest spännande alternativet, att behöva sälja kaninen som husdjur. Om du inte vill att kaninerna ska bearbetas som kött, är uppfödare en del av en bransch av kanindjur som de också kan dra nytta av.

  Du kan kontakta din lokala djuraffär om de letar efter leverantörer av dessa kaniner. Både du och djuraffären måste tjäna pengar, och så är intäkterna du kan få cirka 15 dollar för var och en av kaninerna.

  Dessutom bryr sig djuraffärer inte om kaninrasen, oavsett om den är renrasig eller blandad, så det räknas inte om du har den flamländska jätten eller inte. Du kan tjäna så mycket som $ 100 på dessa och kanske mer eller mindre beroende på beståndets kvalitet. När en kund väljer den kanin de ska äga är det bara en underbar syn att se.

  Kanin pinkies dina andra alternativ. Att ta hand om dessa kaniner är avgörande, och eftersom du har lärt dig om vinsten du kan göra av dessa kaniner, deras komponenter och användningsområden, är det hög tid att förstå varför det finns dyra kaninkött.

  Varför är kaninkött så dyrt?

  Jakt på kaniner är lika spännande som att placera dem på matbordet. Bland recepten du kan göra med kaniner är Rabbit Cacciatore, Rabbit in Wine and Garlic Sauce och Slow Roasted Rabbit.

  Om du av någon slump finner det dyrare att ha än andra typer av kött tillgängliga, om du är en konsument, måste du känna till dessa detaljer. Att köpa kaninkött från den kommersiella marknaden är dyrt eftersom det till exempel inte är lätt tillgängligt jämfört med andra typer av kött i USA.

  Med tanke på kundernas förändrade preferenser kan kaninkött vara dyrare än dina traditionella hamburgare. När du väl har fått dessa kan du ha flera alternativ på kaninrätter. Du kan blanda köttet med kyckling och ändra det ytterligare.

  Eftersom det har lägre fettnivåer kan kött från kaninen vara torrare än din kyckling, så det blir mindre tillagningstid och tillagningstemperaturen måste vara lägre samtidigt. Dessa är bara några av de överväganden och vägar som ska tas.

  Dessutom kan kaninkött vara dyrt i allmänhet eftersom fritöser inte är effektiva för att få mat på större grupper och kan kräva dyrare ransoner i fodret än andra boskap. Det är en av anledningarna till att det är dyrt.

  Family Farm Livestock delar insiktsfulla detaljer om skälen till varför. Kostnaderna för dessa kaninkött tenderar att vara högre jämfört med andra lätt tillgängliga kött på marknaden. När man talar om priset ligger marknaden i den övre änden.

  Exempelvis kan Grande Premium Meats köpas till ungefär $ 19 per pund för filén och runt $ 8 för frambenen, med ett genomsnittligt intervall på $ 11 till $ 12. Priserna kan vara högre för webbplatser som erbjuder premiumkött.

  Dessa priser beror på att det tar mycket tid att ta hand om fritöserna från producenterna. Detta kan vara tillräckligt för att höja dessa fritöser eller unga köttkaniner som återspeglas i köttpriserna.

  Av en anledning finns det inga ekonomiska och produktiva sätt i dag som automatiserar uppfödning av kaniner från och med idag. Om det finns någon automatisering kan det koka ner till ladugården och de mänskliga resurser som behövs för att uppfostra dessa djur.

  Detta innebär också att kaniner kan stanna hos sin förälder tills de når den ideala marknadsstorleken. En av de mest betydande nackdelarna med kaniner för kött jämfört med andra boskap är att föräldrarna måste stanna hos de små kaniner som kallas kit för att börja höja dem i rätt marknadsstorlek med dessa kaniner.

  Kaninflöden

  Kaniner behöver också ha fler burutrymmen än de flesta djur. Detta eftersom kaniner som är engagerade behöver mer utrymme på grund av sina vanor och aktiviteter. Foder för dessa varelser och husdjur kostar också högre jämfört med andra foder på marknaden.

  Till exempel kan ett foder kosta cirka 14 dollar per påse på 50 pund. Att köpa i bulk kan spara kostnader, men kan därmed bli högre.

  Detta leder oss sedan till diskussionen att det är dyrt att uppfostra kaniner för kött och bearbeta dessa. En av utmaningarna när det gäller att höja kaniner är de höga kostnaderna och bristen på processorer runt omkring. Det bör bearbetas på korrekt inspekterade anläggningar för att sälja köttet på marknaden framgångsrikt.

  Mer än så är kaniner inte perfekta för fabrikens gårdsmiljö. Även om du kan få tillgång till stora gårdar liknar kaninernas krav kaninernas behov på mindre gårdar.

  På tal om deras slaktkropp tenderar det att vara litet, och kaniner som uppföds för köttbearbetning bearbetas vanligtvis i fempund levande viktintervall. Detta innebär att storleken på kaninen som kallas fritösen kan ha tre till tre punkts-fem pund kött för varje slaktkropp.

  Utöver dessa kan det finnas fler anledningar till att det kan bli dyrt att uppfostra kaniner.

  Kaninhantering 101

  Vi har nått märket när du måste veta om kaninhantering och grunderna. Det här kan vara roligt men kan också vara tröttsamt samtidigt. Är det bra att höja kaniner för kött? Du har haft detaljerade svar och lösningar, men här lär du dig mer om kaninhantering.

  • Förvara dem inomhus. Vissa uppfödare kanske föredrar att ha dem i utomhuskvarter, eftersom detta låter kaniner uppleva friskare luft och solljus. Att få dessa utomhus kan överväldiga kaninernas känsla, och så är inomhusinställningar rätt val.
  • Välj buren på lämpligt sätt. Detta inkluderar att välja burens storlek och se till att dessa husdjur har tillräckligt med utrymme att stanna. Dessa kaniner kan också få ont på dessa ytor om de inte tas om hand ordentligt. Se till att ytorna är rena.
  • Skapa en körning. Kost och fysisk träning är också avgörande för kaniner. Dessa husdjur behöver löpning och daglig användning för att låta dem röra sig. De kan välja att täcka hundratals fot vid en tidpunkt, så att tillhandahålla eller bygga den här körningen ger dem gott om utrymme att träna.
  • Håll dem i överlägsen komfortnivå. Se till att du håller kaninerna i svala miljöer, helst mellan 60 och 70 grader Fahrenheit. Du kan också sätta upp dessa kaniner i burar eller i lugna områden på gården och se till att de inte trakasseras av andra djur i närheten.
  • Förbered en hälsosam kost. Vanligtvis består den hälsosamma kosten av färska och hälsosamma grönsaker, havrehö, gräs och timothy hö. Men helst måste kaninen ha sina obegränsade leveranser av hö.
  • Hydrat alltid. Att hålla kaninerna hydratiserade hela tiden förhindrar att bakterier ackumuleras i deras livsmiljö. Du kan använda en vattenskål formad med keramisk, metall och kaninsäker plast eftersom dessa är lättare att rengöra.
  • Töm kullboxarna varannan till fjärde dag. Gör det till en vana att tömma sina skräpkorgar från två till fyra dagar för att undvika att lukten minskar och samtidigt hålla dem friska och glada.
  • De är koprofagiska. Kaniner är koprofagiska, vilket innebär att de tillhör varelserna som konsumerar bajs och andra skräp. Dessa pellets från avföring och cecotropes måste säkerställas i dessa varelsers hus.

  Krostrade.com: Ger dig det bästa av att uppfostra kaniner

  Att uppfostra kaniner är tillfredsställande och kan vända ditt hårda arbete till framgång. Krostrade.com är en pålitlig leverantör av utrustning för just dessa krav.

  Kaninkött lägger till variation i kosten. Det betyder att du kan få mer näringsämnen, förutom att bara ha dem från kyckling, nötkött eller fläsk. Proteiner är mycket i bison, fasaner, kaniner, bison och venisons.

  Är det bra att höja kaniner för kött? Och kaninhantering bör vägleda dig till att göra saker mer framgångsrikt. Det finns flera möjligheter involverade, och även med pandemin kan du göra det hemma.