Hur man får ett gammalt kontor att se modernt ut

Att ställa in breakout-utrymmen, bli av med röran, uppdatera din armatur och några andra knep kommer att få ett gammalt kontor att se modernt ut. Jag kommer att täcka dem alla i den här artikeln.

Tro mig, alla dessa enkla knep kräver inte mycket tid och pengar, och du får snabba och imponerande resultat. Om du försöker upptäcka hur ett gammalt kontor ser modernt ut, måste du uppnå den perfekta balansen mellan klassisk känsla och modern utmaning. Att överbrygga klyftan mellan det antika och det moderna kan vara en skrämmande uppgift. Men med lite forskning och mycket noggrann planering kommer du att kunna ta fram en modern arbetsplats som du och dina anställda kommer att vara stolta över.

Vad är modern kontorsdesign

Med sina rötter spårade tillbaka i början av 1900-talet prioriterar modern kontorsdesign form och funktion mer än detaljerna. Det blir av med onödiga element och innehåller metaller, kristaller och betong i sin övergripande stil. Modern kontorsdesign gynnar starka, rena linjer och raka former, möblerna som kompletterar den är stålbord, stolar, hyllor och skåp.

Dessutom använder ett moderniserat kontor massor av neutrala färger med levande accenter. Den har också vita och gråa som du oftast ser på toppen eftersom den moderna arbetsplatsen tenderar att ha enkla och snygga utrymmen som projicerar komfort och utstrålar en känsla av lugn, nära förknippad med minimalism.

Experttips för att modernisera ditt kontor

Eftersom modernisering av ditt gamla kontor kräver omarbetning och renovering, kommer du att få några idéer från experterna på modern design närmare ditt mål. Föråldrade arbetsplatser kan vara utmanande att bygga om, det är därför du inte ska bli förvånad om du känner att det inte finns mycket du kan göra för att få det att se mer modernt ut. Men om du fokuserar på de designelement som du har kontroll över kan du framgångsrikt modernisera din gamla arbetsplats.

När du väl har förvandlat ditt kontor till en väldesignad, funktionell och modern arbetsplats kommer dina anställda, potentiella kunder och besökare att bli mycket imponerade. För att komma igång, kolla in den här samlingen av experttips som hjälper dig att förvandla ditt gamla kontor till ett modernt kontor:

Tänk på att bli grön

Hållbart liv är modernt boende. Använd biofil design för att effektivt överbrygga den gamla atmosfären på din arbetsplats och ditt moderna designtema. Att gå grönt när det gäller kontorsdesign går långt utöver minskningen av ditt koldioxidavtryck.

Forskning tyder på att det finns en stark koppling mellan naturanslutning och anställdas hälsa och produktivitet. När du antar en miljövänlig kontorsdesign kommer du inte bara att modernisera ditt kontors utseende utan det kommer också att minska dina energiräkningar, förbättra ditt varumärkes rykte och skapa lojalitet med företagets intressenter.

Ett av de bästa sätten att göra ditt interiör grönare är att placera några golv- eller bordsväxter i dina rum eller kontorsskåp. Medan du håller på med det kanske du också vill hänga korgar med blommor som inte blommar. Addling live grönska kommer att göra din färgpalett lättare, balansera stämningen och förbättra din inomhusluftkvalitet.

Att anta en hållbar kontorsdesign innebär också att du placerar återvinningsfack runt ditt kontor för att främja avfallsminskning och använda naturligt ljus snarare än traditionellt. Det innebär också att du berikar ditt kontorsinredning med både smarta och energieffektiva belysningssystem. Det här är de som har belysningslägen och sensorer som du kan förinställa för att spara energi.

Ställ in några breakout-utrymmen

Bestäm att ställa in avslappnade brytningsområden på kontoret där dina teammedlemmar kan stressa. Äldre kontorsutrymmen är inte bekväma och inbjudande. Att byta till den moderna designen skulle innebära att man placerar komfort överst på din prioriteringslista.

Om du inte är medveten kan det att allvarligt arbeta i samma arbete under långa perioder påverka dina anställdas hälsa. Ett breakout-område kommer att uppmuntra dem att flytta bort från sina skrivbord och göra sina idédugnadssessioner eller sociala interaktioner i en avslappnad miljö. Eftersom detta område är utformat för att minska stressnivåerna ökar det också anställdas produktivitet och kreativa tänkande.

Bli av med röran

Om du inte blir av med röran kommer alla ändringar du gör för att modernisera din arbetsplats få eller ingen effekt. Eftersom “rent” är det tydliga kännetecknet för “modernt”, kommer ett oorganiserat kontor bara att göra de äldre elementen utmärkta.

Uppdatera dina armaturer

Ditt föråldrade kontor skulle se mer modernt ut om du släpper ut dina slitna armaturer och ersätter dem med minimalistiska accenter. Bli av med dina lysrör och installera mjukare lysdioder som kompletterar din arbetsyta sömlöst. Om du vill använda din exponerade HVAC-kanal för att förbättra din moderna kontorsdesign, överväg att pulverlackera den.

Utför dina teknikuppgraderingar

Ingenting skriker “modernt” än att lägga till teknikuppgraderingar! Alla som kliver in på ditt kontor skulle veta att det är på väg mot modernisering när de ser monterade videoskärmar, en laddningsdocka för surfplattor eller bärbara datorer och digital wayfinding. För att uppnå en fullständig teknisk effekt kan du överväga att lägga till din exponerade nätverkskabel.

Dessutom kanske du vill tänka på att kasta in mer interaktiva medier i dina konferensrum – från whiteboards till plexiglas som kan monteras på väggar. Med hjälp av dessa verktyg kan dina anställda fritt uttrycka och illustrera sina idéer.

Medan du håller på med det, varför använder du inte en digital bildvägg? Detta gör att du kan förmedla vad ditt varumärke handlar om. Till exempel, om en av ditt företags främsta förespråk inkluderar hållbart liv, visar digitala bilder av naturen på ditt kontors gemensamma områden alla ett tydligt budskap om vad ditt företag tror på.

Välj ett konsttema

Din kontorsmake-up är inte komplett om du inte väljer ett konsttema och fyller de karga vita väggarna på din arbetsplats. Det spelar ingen roll om du väljer surrealistisk, klassisk, eklektisk, industriell eller modern konst – när du väl har lagt ut dessa konstverk ser ditt kontor omedelbart mer modernt och snyggt ut.

Slå ner dina väggar

Om det finns en sak du behöver veta om modern estetik på arbetsplatsen, är det faktum att den omfattar öppenhet. Du får kvadratmeter, och din arbetsplats ser modernare ut om du bestämmer dig för att öppna din planritning och tappa väggarna.

Istället för att använda stängda konferensrum och skåp har dagens kontor samarbetsutrymmen som är öppna och vänliga för att uppmuntra lagarbete, ärlighet och öppenhet. För att säkerställa integritet och minska distraktioner under dina viktiga möten kan du välja att lägga till avtagbara eller permanenta glaspartitioner.

Testa fönsterbehandlingar

Om du inte är medveten om det kan fönsterbehandlingar lägga till en modern touch i din övergripande design. Du kanske vill installera nyanser eller persienner för att få ditt äldre kontor att se mer aktuellt ut.

Gå den minimalistiska vägen

Som tidigare nämnts är modern design nära identifierad med ett minimalistiskt tema. Det betyder att du inte bör gå överbord med ditt val av dekorations- eller möbelstycken.

Till exempel, när det gäller plockning av kontorsmöbler, välj de modulära som har rena linjer. Även om enkla dekorativa accenter alltid föredras måste du se till att de hjälper dig att bygga ett sammanhängande tema som inte känns rörigt. Se till att elementen i din design är anpassade till din varumärkesestetik och identitet.

Kombinera och betona strukturer

Eftersom gamla kontorslokaler har mycket struktur är det bästa sättet att överbrygga en gammal arbetsplats med moderna koncept att kombinera och betona dessa strukturer. Gör detta genom att skapa kontaktpunkter med byggnadens originaldetaljer, inklusive exponerad arkitektur eller tegelväggar. Du kan till exempel slänga in ett subtilt mattmönster för att betona tegel.

Välj färgscheman klokt

Att välja rätt färgschema är en extremt viktig faktor för att modernisera en äldre arbetsplats. Även om du alltid kan välja att integrera varumärkets färger för att skapa konsistens har du också möjlighet att använda en helt annan palett som består av varma neutrala toner och levande nyanser som kan användas för att accentuera dem. Bara för att ge dig en idé skulle en beige matta passa bra med dina blå möbler, och ett rött konstverk på en krämfärgad tegelvägg skulle främja sammanhållningen.

Även om estetik till stor del påverkar ditt val av färgschema, kom ihåg att de färger du väljer kan påverka dina anställdas humör och produktivitet. Till exempel är grönt känt för att representera balans, tillväxt och optimism, medan gult avger positiva vibbar och stimulerar kreativitet. Dessutom representerar blå nyanser djup och stabilitet medan det sätter tonarna för fokus och klarhet.

Använd olika typer av golv

Testa ett annat golvmaterial i gemensamma utrymmen så att du kan lägga större vikt vid synligheten av din varumärkesidentitet och kultur. Till exempel föredrar de flesta företag att lägga till mattor vid deras mottagningsområden eftersom denna typ av golvlösning ger enkel installation och mångsidighet när det gäller mönster och design.

Varför behöver du investera i rätt typ av möbler

Om de flesta av dina anställda tillbringar en stor del av sin tid vid sitt skrivbord måste du få rätt typ av kontorsmöbler som stöder hälsosamma ställningar samtidigt som du främjar en bättre säkerhetskultur. Inredning av ditt moderniserade kontor kräver noggrant urval av ergonomiskt designade möbler.

Du kommer gärna att veta att moderna kontorsmöbler har justerbara funktioner som hjälper dina arbetstagare att undvika muskuloskeletala störningar. Kolla in dessa exempel:

Justerbara skrivbord och stolar

Denna praktiska lösning på hållningsproblem gör att dina anställda fritt kan sänka eller höja bänkskivorna och stolarna efter deras komfortnivå. Du hittar skrivbord och stolar med justerbara ramar som erbjuder både mekaniska och elektriska funktioner.

Arkivskåp och metalllådor

Du kan maximera ditt kontor med hjälp av arkivskåp och metalllådor som har ett rent och enkelt utseende. Bortsett från det faktum att dessa levereras med matchande centrallås, har du också möjlighet att inkludera praktiska tillbehör i dina lådor.

Arbetsbänksystem

Om du vill maximera ditt kontorsutrymme utan att spendera mer pengar på ytterligare möbler, skulle det vara ett klokt beslut att integrera arbetsbänksystem i dina öppna utrymmen. Det faktum att dessa system har flera toppar som är monterade på en stor struktur gör att du kan eliminera behovet av fler skrivbordsramar och ben.

Konversationsmöbler

Eftersom du kommer att skapa ett pausutrymme, glöm inte att lägga till konversationsmöbler som inte bara definierar området utan också skapar en mysig och inbjudande atmosfär som främjar samarbete.

Modernisera ditt kontor idag!

Oavsett om du gillar det eller inte, säger din arbetsplats mycket om ditt varumärke. Dess utseende kan ha en dramatisk inverkan på anställdas moral, organisatoriska produktivitet och företagets övergripande resultat. Om du fortfarande inte är övertygad om att ditt gamla kontor behöver en större makeover, varför går du inte runt i området för att se om du kan se någon av dessa röda flaggor?

Det ser ut som föråldrat

Visste du att ett föråldrat kontor allvarligt kan påverka ditt företags image? Om du fortfarande har de tråkiga beige väggarna eller möblerna som du köpte på 90-talet, är det dags att modernisera din arbetsplats.

Tänk på att dina potentiella kunder inte vill göra affärer med en organisation som ligger bakom tiden. På samma sätt vill dina anställda associera sig med ett företag som går framåt.

Dina anställda klagar ständigt.

Din kontorsmiljö kan antingen motivera dina teammedlemmar att lyckas eller orsaka välbefinnande. Om dina anställda ständigt klagar över sin arbetsmiljö ska du inte bli förvånad om de slutar jobba när som helst och söker arbete någon annanstans. Eftersom du inte vill förlora dina skickliga medarbetare måste du omforma och omarbeta ditt kontor.

Slutliga tankar

Att bestämma hur ett gammalt kontor ser modernt ut kan vara överväldigande. Men med lite forskning och konstnärlig känsla kan du skapa en befordran och estetiskt tilltalande arbetsmiljö för dina anställda.

Mila Design kan hjälpa dig att föra ditt föråldrade kontor in i den moderna eran. Vår expertis ligger i att designa och skapa modulära kontorsmöbler, skåp och andra individualiserade projekt som försöker möta våra kunders behov.