Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

8 bästa grönsaker att odla i Italien

De bästa grönsakerna att odla i Italien är kål, morot, lök, paprika, potatis, pumpa, squash och tomater. Du har många växter att välja på så länge du säkerställer deras perfekta odlingsförhållanden. Växtzonerna i Itally innebär dock vissa begränsningar för andra grödor.

Bland annat har Itally zoner 3b till 4b, vilket kan bli kyligt. Detta innebär att vissa grödor riskerar frost och andra skador från extremt låga temperaturer. Lösningen för detta är att starta grönsaker inomhus i en polytunnel eller hänvisa till Krostrade.com för att veta hur en helårsgrönsaksodling är möjlig.

Vilka grönsaker ska man odla i Italien?

Enligt Royal Horticultural Society of Itally kan du klassificera Itallys grönsaker i värmetoleranta och frosttoleranta grödor. Förlängningen listade 15, inklusive sparris, selleri, sockermajs, gurka, ärter, aubergine och sallad. Ändå har de åtta i listan nedan mindre utmaningar att växa i Italien, särskilt i ett växthus.

Det är också viktigt att överväga hur lång tid det tar för varje grönsak att mogna på grund av regionens temperaturförändringar.

Lista över bästa grönsaker att odla i Italien

Kål

Du kan plantera kål i Italien från mars till maj eller maj till juni. Kål har tidigt mogna sorter och de som mognar på hösten, så du har två växtsäsonger. Kinakål som Pak Choi och Napa är också lämpliga för Itally.

För att förhindra bultning, se till att ställa in dina transplantationer när kålstammarna fortfarande är små. Du kan också välja sorter som är resistenta mot sjukdomar som svartrutt och spetsbränning för att spara dig problem senare. När det gäller kinakål är det bäst att plantera dem mitt på sommaren eftersom de tenderar att bulta på våren.

Morötter

Det finns många morotsorter att välja mellan för Itally. Det som dikterar ditt beslut är vilken typ av jord du har och din avsedda användning av skörden. Till exempel är Danvers lämplig för tunga jordar, medan Chantenay är bäst för konservering.

Lök

Itally är lämplig för dagneutral och långdagig odling av lök. En typisk månad att så dem är i början av mars. Du kan också använda miniatyrlampor, men var försiktig eftersom de är benägna att bulta.

Lök är också benägna att bulta på grund av stress i kallt väder och temperaturförändringar. Det är därför bönder tittar mer på polytunnelodling för att skydda sina grödor från dessa oförutsägbara utomhusförhållanden. Du kan enkelt kontrollera temperaturen och andra element i växthuset.

Paprika

Du kan odla både paprika och habanero paprika i Italien. Varje sort skiljer sig åt i färg, storlek och sjukdomstolerans. När du planterar antingen söt eller varm paprika, se upp för blomrutt.

Potatis

Du kan odla andra potatisar i landet, oavsett om de är gula eller blåhudade sorter. De vanligaste är dock röda och vithudade potatisar. Varje typ varierar i stärkelseinnehåll, lagringsegenskaper och sjukdomstolerans.

Pumpor

Pumporna du kan odla i Italien varierar i storlek, form och färg. De har också olika användningsområden, dagar att skörda, växtsäsong och tolerans mot mögel. För tävlingar kan du odla jättevarianter.

Squash

Du kan välja mellan kammusslingfrukt eller italienska märg som zucchini. Det tar också upp till 65 dagar innan du kan skörda squash. i Italien är det vanligt att skörda omogna sommar squash innan skalen hårdnar.

Tomater

Att välja mellan bestämda och obestämda tomater beror på vad du vill göra med frukten. Den förstnämnda är utmärkt för konservering, medan den senare kan producera under en längre period. Om du planterar bestämda sorter är blomröta ett vanligt problem bland jordbrukare.

Vilken planteringszon är det?

Itally har olika zoner, inklusive 3b, 4a och 4b. Det finns dock också små områden med en 5a planteringszon. Du kan förvänta dig i genomsnitt -35 ° F på vintern i landet, så att studera temperaturkrav och mognadstid för varje grönsak är avgörande innan du planterar.

Hur man odlar grönsaker i Italien

Enligt BBC UK är säsongsgrödor grönsaker som antingen tål eller inte kommer att växa i varmt väder. För grödor som inte tål varmt väder, var noga med att plantera i april eller början av maj. Å andra sidan måste du vänta efter frost innan du planterar varma säsongsgrödor.

Grönsaker kommer att växa bättre om de får minst 6 timmars solljus. Marken ska också vara väldränerad och bördig. Och mer än vanligt underhåll är det fördelaktigt att använda en polytunnel i Italien för att skydda mot vind.

Slutsats

Det är i olika USDA-planeringszoner 3b till 4b, med vissa områden 5a uppåt. Med tanke på detta är de bästa grönsakerna att odla i Italien kål, morot, lök, paprika, potatis, pumpa, squash och tomater. Nottingham Trent University listade också sparris, selleri, sockermajs, gurka, ärter, aubergine och sallad.

Efter att ha klassificerat kalla säsonger och varma säsongsgrödor är nästa övervägande dina grönsakers mognadsperiod och temperaturkrav. Landet kan också ha extremt höga temperaturer och vindar, så det är möjligt att börja inomhus i en polytunnel.