Hur man separerar prydnadsgräs i två enkla steg

Du kan förenkla svaret på hur man delar upp prydnadsgräs i två steg. Kom dock ihåg att känna de prydnadsgräs du har så små och stora typer. De kommer att ha tekniker som är unika för dem för att göra separationen enklare.

Med en korrekt förståelse av arten och deras tillväxtvanor får du lättare att separera dem och producera fler växter. Att veta hur man delar upp och odlar prydnadsgräs är ett utmärkt sätt att göra fler växter från dina befintliga gräs. Mer än att dela upp minskar klumpens storlek, vilket är en del av gräsens underhållspraxis.

Att separera eller dela upp prydnadsgräs hjälper dem att bibehålla sin hälsa, och du får också behålla ett snyggt landskap.

Hur man separerar prydnadsgräs framgångsrikt

Nyckeln till att framgångsrikt separera prydnadsgräs är genom att identifiera typen av växter. Själva processen kräver kunskap om skillnaden mellan små och stora prydnadsgräs och varma säsongsgräs. Mer, kontrollera arten du har eftersom den kan ha specifika krav på separation.

Steg 1. Borttagning

I allmänhet har både små och stora prydnadsgräs samma koncept när de tas bort. Du kan dra nytta av att vattna gräset ordentligt för att göra det lättare att lyfta dem med en spade eller spade. Nedan följer dock några ytterligare tips för att underlätta borttagning och separering för specifika gräs.

Små prydnadsgräs

Efter att gräset har vattnat bör det vara lätt att gräva upp växten med en spade. Du kan också slanga den lösa jorden runt rötterna och ta bort skadade delar från växten, inklusive löv och rötter.

Stora prydnadsgräs

Större prydnadsgräs kräver lite skärning innan du gräver upp klumpen. På det här sättet är det bekvämare för dig att framgångsrikt se rötterna och gräva upp gräset. Du kan gräva upp rotkulan helt, men det kan också vara lämpligt att dela den i mitten med en spade innan du lyfter.

När du har fått sektionerna, spraya dem med en slang för att avlägsna den kvarvarande jorden.

Steg # 2. Delning

Som tidigare diskuterats kan du omedelbart dela större prydnadsgräs utan att lyfta rotkulan från marken. Processen med att separera prydnadsgräs liknar båda typerna av gräs, men du kan dra nytta av teknikerna nedan för att göra det bekvämare.

Små prydnadsgräs

Du kan använda dina händer och dela rotkulan i sektioner, och du kan få så många uppdelningar beroende på plantans storlek. När du planterar en division, se till att den är stabil upprätt med rötter som sprider sig i sin nya behållare. Vattna sedan de nya växterna och behåll fukten tills de etablerade sig efter några veckor.

Stora prydnadsgräs

Du kan omedelbart klippa rotkulan i hälften i marken med stora prydnadsgräs eller göra det efter lyft, beroende på vad som är bekvämare. Till skillnad från mindre gräs kan du behöva en yxa för att separera större gräs. När du har fått sektionerna måste du ta bort de som ligger nära centrum eftersom dessa avdelningar är gamla och kanske inte är kraftfulla för transplantation.

Du måste också ta bort de långa rötterna och de som är skadade innan du transplanterar dem på samma sätt med små prydnadsgräs. Oavsett vilken gräs du har kan det också vara lättare att få dem etablerade i växthuset. Polytunnel gör en utmärkt miljö för förökning eftersom den är stabil för unga växter.

När ska prydnadsgräs separeras

Det räcker inte att veta hur man skiljer prydnadsgräs eftersom rätt timing är avgörande för framgång. Återigen kan du identifiera två typer, men den här gången separera varma säsongs- och svala säsongsgräs. Att veta när de växer aktivt gör det lättare att separera dem eftersom du vill göra det före denna period.

Varma säsongsgräs

Du måste dela upp säsongens gräs på våren eftersom de precis börjar börja växtsäsongen och de är inte längre vilande under denna period. Varma säsongsgräs är vilande på hösten och växtsäsongen börjar när de utvecklar nya skott. En indikation på att du har ett varmt säsongsgräs är om det vanligtvis blommar på mitten av sommaren eller tidigt på hösten.

Säsongsgräs

Tvärtom är det bäst att separera prydnadsgräs under svala säsonger sent på vintern till tidig vår eftersom det är dags att de håller på att växa aktivt. Observera dock när dina gräs växer eftersom dessa rekommenderade tider kan variera. Kom ihåg att svala säsongsgräs utvecklar ny tillväxt på hösten eller vintern, och de går vilande när det går över 75 ° F.

Slutsats

Prydnadsgräs kommer att dra nytta av att dela sig här och där. Att lära sig att separera prydnadsgräs är inte bara viktigt för att föröka nya växter, men det håller dem också friska och din trädgård ser snygg ut. Processen i sig är lika enkel som att ta bort och dela och även identifiera när gräs ska separeras.

För att ta bort och dela måste du först identifiera om dina gräs är små eller stora. De senare kan behöva skära ned innan de gräver, medan mindre gräs är lätta att dela för hand. Det skulle också vara bäst att skilja varma säsonger och kalla säsongsgräs för att veta när de ska växa och dela sig före dessa tider aktivt.