Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man skördar humle. 2 faktorer att tänka på

De som behöver lära sig att skörda humle bör överväga två faktorer. Att känna till metod och tidpunkt är avgörande för att få ut det mesta av din skörd, så läs den här artikeln nu. När allt kommer omkring växer humle för vinst beroende på hur du kan garantera kvalitetsskörd konsekvent.

Det är inte förvånande att många odlare är intresserade av humleproduktion, men du måste vara beredd inte bara på de första stegen. Det vore bäst om du också informerades om det sista steget, som är skörd. Att ha utmärkt kvalitet och utbyte kan dikteras av detta sista steg.

Läs detta innan du skördar humle

Hänsyn nr 1. Metod

Den första faktorn att tänka på när man skördar humle är att känna till rätt teknik. På så sätt kan du se till att du inte skadar kvaliteten på din skörd. Du har möjlighet att välja kottarna när växten mognar eller skördas på en gång.

Den tidigare metoden är den vanligaste eftersom den låter dig förlänga skördesäsongen. Därför kommer du att få högre humleutbyte. Kom dock ihåg att humle kan nå en bra höjd, vilket gör det omöjligt att plocka kottarna ändå.

För att lösa denna nackdel skär vissa odlare hela vinrankan på tre meter över marken istället. Du kan skörda alla kottar på marknivå genom att dra vinstocken ner, vilket gör övningen mycket bekvämare och snabbare. Och när du är klar med skörden måste du omedelbart torka humleblomman någonstans mörk och ventilerad eller i ugnen innan du förvarar den i frysen i en förslutbar påse.

Hänsyn nr 2. Timing

Eftersom humle är den viktigaste ingrediensen för tillverkning av öl är timing avgörande för att din skörd ska ge den unika bitterheten som humlen ger. På det här sättet behöver du inte oroa dig när du använder humle varken som färsk eller torr, eftersom den är av optimal kvalitet. Mer än att vänta på att blommorna känns pappersliknande, här är några saker som är värda att notera.

Kom ihåg att efter att ha planterat humlestammar tidigt på våren kommer de att utveckla vinstockar på sommaren för att ge dig blomkottar. Var inte upphetsad över att skörda blommorna när blommorna dyker upp. Istället skulle det hjälpa om du låter dem torka ut på vinstocken och testar genom att känna dem.

Odlarna klämmer helt enkelt en kon med fingrarna men kom ihåg att göra det försiktigt. Konen ska kännas fjädrande med lite saft som kommer ut för att beteckna att det är den perfekta tiden att skörda humlen. Å andra sidan bör squishy och fuktiga kottar ta mer tid innan du skördar dem.

Växer humle framgångsrikt

Enligt University of Kentucky vill du säkerställa den idealiska växande platsen för humle. Kom ihåg att mer än skörd, det område där du odlar humle och de metoder du gör är också avgörande för att skörda kvalitetsutbytet konsekvent. Till exempel vill du skydda grödorna i utmanande väder som kraftiga vindar och regn.

Du kan odla humle i polytunneln istället för att ge skydd och deras behov, såsom lätt och korrekt luftcirkulation konsekvent. Det är också lättare att ställa in ett trellisystem inomhus utan att oroa sig för dess stabilitet och kvalitet på lång sikt. Och mer, så kan du hålla polytunnelsafe från skadedjur som kan skada humle.

Torkning och förpackning av humle

Som tidigare nämnts har du möjlighet att använda humlen direkt i en brygga efter skörd eller torka dem. Du måste dock komma ihåg vikten av tid, ljus, värme och fukt med den senare. Det är bättre att torka humle i högst tre dagar vid temperaturer som inte överstiger 140 ° F för att undvika att påverka deras kvalitet.

Därefter kan du använda en fönsterskärm, ugn eller mattork för att torka humlen. Mer siktar du efter att uppnå 8 viktprocent fukt på humlen för att förhindra mögeltillväxt. När du har kontrollerat alla dessa faktorer, placera humlen någonstans lufttät och sedan i frysen tills den bryggs.

När ska man lägga humle till bryggning

Den bästa tiden att lägga humle är efter mosningen eller när kornet förvandlas till vört och du håller på att koka din produkt. Denna tidpunkt är viktig eftersom kokning skapar en humleprocess som bör ge mixen bitterhet. Med detta i åtanke, ju längre din koka humle, desto mer bitter blir din öl.

Om du vill förbättra ölens smak vill du minska humleens koktid. Istället för att simma i cirka 45 minuter, låt dem koka i 15 minuter senare i processen istället. Du kan till och med göra torrhoppning eller blötlägga humlen i den jästa blandningen efter att den svalnat.

Slutsats

Humle är en av de bästa grödorna att överväga att odla på grund av dess betydelse för bryggerierna. Det räcker dock inte att du vet hur man odlar och lagrar dem; du måste också behärska hur du skörder humle korrekt för att säkerställa att du får ut det mesta av din avkastning. Börja med att välja hur du vill samla blommorna, antingen genom att plocka dem när växten fortsätter att växa eller genom att skära vinstocken och skörda allt på en gång.

När du väl har hittat den praktiska tekniken, vet du hur du kontrollerar när dina kottar är redo för skörd. Pressa dem försiktigt för hand för att kontrollera om det finns en fjädrande konsistens. Slutligen kan du använda humlen lätt eller torka dem på tre dagar för att brygga senare.