Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vad du behöver veta om att hålla en hund i bur hela dagen

Har du någonsin undrat vad dina hundar gör medan du inte är hemma? När du lämnas ensam i huset i flera timmar kan dina håriga vänner bli oroliga eller göra en stor röra. För att hålla din hund säker och bekväm när du är ute kan du introducera lådträning. Många, inklusive PETA, anser att detta är grymt, men när det är gjort rätt kan det vara en livskraftig lösning för både dig och din pooch att hålla en hund i en bur hela dagen.

Hur man använder en låda och bur korrekt

Många husdjursföräldrar gillar inte att träna sina husdjur eftersom de tycker att inneslutning är grym. Men när det görs ordentligt kan en låda ge hundar en känsla av säkerhet, och det är också ett effektivt sätt att hantera dina husdjur när du inte är i närheten.

En av anledningarna till att många människor är emot lådor och burar är att metoden lätt kan missbrukas. Om du planerar att träna dina husdjur, se till att ställa in lämpliga perioder i kombination med olika mål, till exempel att förhindra destruktivt beteende, husträning och lära ditt husdjur att bosätta sig.

Om du lär din hund att älska lådan snarare än att frukta den, blir den hans säkra plats, som hur barn känner för sina sovrum. En låda eller kennel är någonstans som din hund kan åka om de vill bli obekväma. Det är perfekt för hundar som är trötta eller oroliga. Eftersom hundar har en instinkt att vara i ett hål kan de flesta av dem enkelt anpassa sig till lådor.

Hur Crate Training hjälper husdjursföräldrar

Lådträning erbjuder flera fördelar också för husdjursföräldrar. Om ditt husdjur har en perfekt låda kommer din hund instinktivt att hålla sitt utrymme rent. Detta hjälper dem att kontrollera sin urinblåsa och tarm.

Dessutom håller ditt husdjur säkert under användning av en låda under tider när du inte kan övervaka dem direkt, till exempel under nattetid, när du är på jobbet (med tanke på att dina arbetstider inte är för långa och att dina husdjur regelbundet tränar före och efter lådtid), när du har besökare etc.

En annan fördel med lådträning är att den lär spännande hundar och valpar att koppla av och njuta av stillestånd i sitt säkra utrymme. För att hålla dem säkra och avslappnade, placera deras favoritleksaker och mysiga filtar inuti.

Välja en låda till din poch

Du måste överväga flera alternativ när du väljer en hundlåda, såsom material, storlek och säkerhet. Med olika typer av lådor tillgängliga på marknaden kan det vara överväldigande att välja den bästa för din bästa vän.

Här är några av de faktorer du måste tänka på när du väljer en låda:

Användt material

Hundkassar av plast är vanligtvis tillverkade av poly-blandade material med en stålstångsdörr. Dessa lådor är läckagesäkra och har ventilerade sidopaneler. Om du planerar att resa med ditt husdjur godkänner flygbolagen vanligtvis plastlådor.

Om du letar efter säkerhet, bärbarhet och ventilation kan trådhundkasser vara det bästa alternativet för dig. Många av dessa lådor kan vikas ner till en mindre storlek för bättre förvaring. Det är väldigt lätt att rengöra på grund av dess öppna yta.

Det finns hundkasser speciellt gjorda för resor. Dessa lådor är ofta mer hållbara jämfört med de som nämns ovan. De erbjuder slitstark konstruktion, stor sikt och maximal ventilation. Det är den perfekta typen av låda om du ofta flyger eller kör med din hund. Dessutom kan du också använda dem för lådträning och slå två fåglar i en sten.

Alla dessa lådor erbjuder universella funktioner som du kan förvänta dig av en hundlåda. Men vissa lådor är gjorda för specifika behov och preferenser. Var noga med att observera din hund och ta reda på vad de behöver när du väljer en låda för dem.

Storlek

Lådor finns i olika storlekar, så du måste se till att du får rätt lådstorlek för din hund. Det sista du vill ha är att din hund hukar i en låda som är för liten för dem.

Den perfekta storleken beror på höjden och längden på ditt husdjur. Deras låda ska ha tillräckligt med utrymme för att din hund ska kunna stå utan att tappa huvudet under axlarna. De borde också kunna ligga och sträcka sig utan problem bekvämt.

Om du köper en låda till en valp kan du köpa en med skiljepaneler så att du kan justera storleken när din valp växer. En annan sak att tänka på är att du inte heller ska köpa en låda som är för stor. Hundar har en instinkt att hålla sig rena. Men om lådan är för stor för dem, kan de befria sig i ett hörn och sova i ett annat.

Säkerhet

Förutom att hålla dina möbler skyddade från din spännande hund, kan lådor också skydda ditt husdjur från farliga situationer om du inte är där för att ta hand om honom. Tänk på lådan som ett barns bilbarnstol. Ditt husdjur måste skyddas ordentligt när du kör på långa körningar. När du placerar din hund i en låda, se till att ta bort hans koppel så att den inte fastnar och kväver din hund.

Är det grymt att hålla en hund i en låda hela dagen?

Svaret beror på husdjursägarens avsikter. Det är viktigt att svara på följande frågor när det gäller lådträning:

 • Hur tränar du din hund att använda en låda?
 • Varför vill du låda din hund?
 • Hur länge planerar du att hålla dem i lådan?

Många hävdar att det är omänskligt att hålla en hund i en bur hela dagen och orsakar psykisk skada. Lådan i sig orsakar inte skador, men människor kan skada det sätt de missbrukar lådan.

Om du ska sätta din hund i en låda mer än 12 timmar om dagen, fem dagar i veckan, kan detta orsaka psykisk skada. Skadorna beror dock inte på lådan i sig. Lådan fungerar som ett verktyg du har valt för att begå grymhet.

En koppel och en krage är bara grym om du knyter din hund till en stolpe större delen av dagen eller slår dem i halsen. Men med rätt användning av koppel och krage blir det ett användbart verktyg som håller dig och din hund säker. Ingen hund gillar att vara bunden till ett koppel när du sätter på den för första gången. Men husdjursägare tar sig tid att träna sina husdjur tills de lär sig att vänja sig vid det.

Detsamma gäller för hundar. Du måste träna din hund för att vänja sig vid att stanna i en låda. Lär dem att se lådor som ett säkert utrymme snarare än ett fängelse. Liksom koppel bidrar det med att använda lådor ordentligt och sparsamt till din håriga väns säkerhet och välbefinnande.

Kritiker tar på sig lådor som orsakar psykologiska problem

Som nämnts är de psykologiska problemen som “orsakas” av lådor ett resultat av missbruk av lådor. Vissa husdjursägare använder lådor som ett straffverktyg. När detta händer ser hundar lådor som mer ett fängelse snarare än ett hem.

Vissa människor använder också lådor för långvarig isolering utan interaktion eller fysisk aktivitet. Detta orsakar tvångsmässiga vanor (slickning, tuggning etc.), separationsångest, muskelatrofi, tillbakadragande och svårigheter att binda till andra människor.

För att förhindra att detta händer med din håriga vän, se till att din hund bara skapas några timmar om dagen. Lådor är till nytta under valphantering och träning i de tidiga stadierna av livet. När din hund blir vuxen och har kunnat leva med människor behöver han inte lådan så ofta som han brukade.

Hur länge du ska lämna din hund ensam

Jämfört med vuxna hundar har valpar det svårare att hålla blåsorna och tarmarna. Av denna anledning bör valparna få minimal lådtid än äldre hundar.

Det finns olika åsikter när det gäller valpträning. Enligt Humane Society of the United States och American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) säger att du inte ska lämna valpar yngre än sex månader i lådor i mer än tre till fyra timmar.

Å andra sidan säger Modern Dog Magazine att valpar kan stanna i sina lådor i timmar baserat på deras åldersmånad plus en. Till exempel kan en sex månader gammal valp stanna i sin låda i sju timmar.

Antalet timmar varierar dock beroende på valpens beteende. Det är bäst att observera din valp under de första veckorna för att få en uppfattning om deras gräns. Om dina valpar av misstag kissa och tömmer tarmen har de sannolikt varit kvar i lådan för länge. Se till att ge dem tid att träna och lindra sig före och efter att ha lagt dem i lådan.

Lådtid för vuxna hundar

Vuxna hundar kan stanna i lådan längre än valparna gör. Du kan lämna dem i ungefär en halv dag, men din hund ska få tillräckligt med motion när han är ute av lådan.

Många vuxna hundar kan stanna så mycket som åtta hus, men långa timmar i lådor kan påverka din hunds beteende. Om du arbetar långa timmar varje dag kan du överväga att få en hundrullare att lämna ditt husdjur i en doggy daghem för att förkorta lådan.

Risk för överanvändning av lådan

Överanvändning av lådan äventyrar användbarheten av träning. Till exempel, om din hund lindrar sig inuti lådan, kan han få fler liknande olyckor i framtiden. Detta betyder att du inte kan lämna ditt husdjur säkert utan problem.

Om du lämnar din hund inne i lådan för länge kommer de troligen att bli rädda för lådor istället för att träna dem för att vara mer avslappnade i den. I värre fall kan hundar som lämnas i lådan i timmar i följd utveckla hälsoproblem, svårigheter att följa kommandon samt aggressionsproblem.

Det finns en anledning till att hundar kallas människans bästa vän. De är sociala djur som älskar att interagera med människor och andra hundar. Att lämna dem själva i en låda gör att de blir ensamma.

Detta gäller särskilt för valpar, så det är ännu viktigare att inte lämna dem hemma hela dagen. Valpar yngre än 14 veckor behöver umgås med andra människor. Väl socialiserade valpar är mer benägna att växa till säkra och avslappnade vuxna hundar.

Lämna ditt husdjur i lådan medan du arbetar

Som nämnts är det inte tillrådligt att lämna ditt husdjur låst i en låda medan du är på jobbet för dagen. Detta beror dock till stor del på ditt arbetsschema.

Det längsta du kan lämna en vuxen hund inne i en låda är åtta timmar, och det inkluderar deras sömntid över natten. Din hund måste vara aktiv på dagtid. Om du har flexibla arbetstider kan du regelbundet kontrollera din hund och ta honom ut på promenader.

Antalet timmar du lämnar en hund i en låda beror dock på ditt husdjur och deras temperament. Var noga med att inte gå över maximalt två till fyra timmar under dagen. Om du har en valp och du arbetar långa timmar kanske du vill leta efter andra sätt att hålla dem underhållna.

Hur man tränar din hund

Varaktigheten för lådträningen beror på din hunds ålder, tidigare erfarenheter och temperament. När du tränar din hund, kom ihåg att lådan alltid ska förknippas med något positivt. Skynda dig inte; lådträning tar vanligtvis tid, så var noga med att fira små segrar.

Här är steg för hur du effektivt tränar din pooch:

STEG 1: Presentera din hund i sin nya låda

Helst bör ditt husdjurs låda placeras i ett område där du tillbringar mycket tid, som i vardagsrummet. Lägg en mjuk filt i lådan och ta bort dörren så att din hund kan kolla in den när han vill.

Hundar är naturligt nyfikna. Vissa av dem kan till och med börja sova i lådan direkt. Tyvärr är detta inte fallet för de flesta hundar.

Här är vad du kan göra om din hund tvekar att gå nära lådan:

 • Ta ditt husdjur nära lådan och prata med dem med en glad röst. Håll lådans dörr öppen och säker.
 • Uppmuntra din hund att gå in i lådan genom att lägga små godis utanför lådan, nära dörren och inuti lådan. Om de inte vill gå in trots att de ger dem godis, tvinga dem inte. Återigen, ta det långsamt.
 • Fortsätt att kasta godis tills din hund går hela vägen till baksidan av lådan. Det kan ta några minuter eller flera dagar. Du kan också försöka kasta in deras favoritleksak.
 • STEG 2: Placera din hunds måltider i lådan

  Nästa steg är att placera din hunds måltider regelbundet nära lådan. Detta är ett av sätten att hjälpa ditt husdjur att associera lådan med något trevligt.

 • Om ditt husdjur inte har några problem att gå in, kan du placera sina måltider på baksidan av lådan.
 • Om de fortfarande är tveksamma kan du sätta disken nära lådan eller inuti den men nära dörren, beroende på vilket som passar ditt husdjur.
 • Placera skålen lite längre in i lådan varje gång du matar ditt husdjur.
 • Om ditt husdjur är tillräckligt bekvämt för att äta i lådan kan du sakta stänga dörren när de äter. Se till att öppna dörren direkt efter att de har ätit första gången du gör detta. Du kan lämna dörren stängd några minuter längre efter den första framgångsrika utfodringen. Gör detta tills de kan stanna i lådan i cirka 10 minuter efter att ha ätit.
 • Om din hund börjar gnälla kan du ha ökat lådans tid för snabbt. Försök att lämna dem inne under en kortare period. Men släpp dem inte medan de gnäller. Vänta tills de slutar; annars kan de lära sig att du släpper ut dem varje gång de gnäller.
 • STEG 3: Håll din hund i lådan under korta perioder

  När ditt husdjur är vant att äta inuti lådan utan ångest kan du stänga dem inuti under korta perioder medan du är hemma.

 • Ring ditt husdjur glatt till lådan och ge dem en behandling.
 • Ge dem ett kommando att gå in i lådan, som “inuti” eller “gå in”. Och peka sedan in i lådan med en godbit i handen.
 • När din hund har gått in, komplimangera dem, ge dem godis och stäng sedan lådan.
 • Lämna inte ditt husdjur direkt. Sitt utanför lådan i cirka fem till sju minuter och gå sedan till ett annat rum i ytterligare fem minuter. Sitt nära lådan igen i några minuter innan du släpper ut dem.
 • Upprepa samma process tre till fyra gånger om dagen och öka gradvis den tid du lämnar inne och när du befinner dig i ett annat rum.
 • Om din hund är tillräckligt bekväm för att säga inuti lådan i en halvtimme utan att du är i närheten, kan du börja lämna dem inne eller sova på natten. Denna process kan ta några dagar eller veckor.
 • STEG 4: Lägg din hund i lådan när du lämnar huset

  När ditt husdjur inte har några problem att tillbringa 30 minuter i lådan är nästa steg att lämna dem inne i korta perioder medan du lämnar huset.

 • Använd ditt kommando tillsammans med en godis och be din hund att komma in i lådan. För att ge dem en känsla av säkerhet kan du lämna en mysig filt och några av deras leksaker inuti.
 • Låda din hund när du gör dig redo att lämna, men se till att sätta upp den. Idag gör du till exempel din hund fem minuter innan du åker. Nästa dag, lägg dem i lådan 15 minuter innan du åker. Du kan börja låda din hund var som helst mellan fem och 20 minuter innan du lämnar.
 • Var inte känslomässig när du lämnar. När din hund kommer in i kassen, beröm dem kort, ge dem sin godis och lämna sedan.
 • Din hund kommer naturligtvis att bli upphetsad när du kommer hem. Men avstå från att svara entusiastiskt på dem. När du kommer hem, var avslappnad när du undviker att få ditt husdjur orolig när du kommer tillbaka.

  För att förhindra att ditt husdjur associerar lådan med att du lämnar, fortsätt att placera dem i lådan under korta perioder när du är hemma.

  STEG 5: Spjäll din hund under natten

  Innan du går och lägger dig, lägg din hund i lådan med ditt kommando och godis. Du kan placera lådan i ditt sovrum eller i hallen för att hålla ditt husdjur bekvämare, särskilt om de fortfarande är valpar. Valpar behöver ofta gå ut för att befria sig under natten, så du vill vara tillräckligt nära för att höra dem gnälla. Vuxna hundar bör också hållas i närheten de första dagarna, så att de inte associerar lådor med isolering. Du kan gradvis flytta lådan till den plats du vill när ditt husdjur bekvämt kan sova hela natten.

  Potentiella problem när lådträning

  Under lådträning är här två av de vanligaste problemen som husdjursägare möter:

  Gnällande

  Det kan finnas två skäl till varför din hund gnäller i lådan på natten: de vill gå ut ur lådan eller så måste de kissa eller poo. Om du flitigt följde träningsprocedurerna vet din hund att gnällande inte släpper ut dem från lådan. Om din hund bara testar dig kommer de troligen att sluta om några minuter. Skrik inte på dem eller krossa deras låda, annars blir de mer och mer oroliga.

  Om gnäljen kvarstår även efter några minuter, fråga din hund om de vill gå ut och kissa. Du kan ta dem ut om de svarar med spänning. Den här resan är dock inte speltid, så gå ut och kom tillbaka efteråt.

  Om du tror att din hund inte behöver eliminera avfall kan du ignorera dem tills de slutar gnälla. Att ge in kommer bara att lära dem att gnälla lite mer för att få vad de vill. Om du tog dig tid och gradvis gick igenom träningsstegen finns det en liten chans att din hund kommer att gnälla på natten. Om gnällande blir okontrollerbart kan du behöva gå igenom lådträningsprocessen igen.

  Separationsangst

  Du bör inte placera en hund med separationsångest i en låda. Detta kommer bara att förvärra situationen. Du kan bara lösa separationsångest genom desensibilisering. Att smutsa in huset, överdrivet dregla, skrapa dörrar och fönster, försöka fly, ständigt skällande och gnälla och destruktiv tuggning är några av de tecken på att din hund lider av separationsångest. Om din hund uppvisar något av dessa symtom, sök professionell hjälp så snart som möjligt.

  Hur man skapar en bekväm låda för ditt husdjur

  Din hund bör tänka på deras låda som sitt säkra utrymme. Ett område att koppla av efter en promenad i parken eller en plats där de sover och äter. Ditt husdjurs låda ska fyllas med alla deras favorit saker, och du måste lägga till mer när du tränar dem att sova i den. Lägg till sina favoritkuddar och filtar, deras leksaker, tillsammans med en tidsinställd matare och en vattenskål. Du kan till och med förvandla lådan så att den ser ut som ett litet hus. När de är helt bekväma, placera lådan på ditt hus tystaste plats, som ditt sovrum.

  Vad man INTE ska sätta in i lådan

  Om du planerar att dekorera din hunds låda, här är några av de saker du behöver undvika:

  • De placerar lådan nära växter som är giftiga för hundar . Lådor i vardagsrummet är i allmänhet inte något trevligt att titta på. Husdjursägare försöker försköna området genom att placera krukväxter i närheten. Detta skulle inte vara ett problem om växterna du sätter inte var giftiga för hundar. För att vara säker kan du besöka ASPCA Animal Poison Control för att se listan över giftiga växter.
  • Du placerar lådan nära varma och kalla områden . För att hålla ditt husdjur bekvämt och säkert, var noga med att placera dem borta från varma och kalla områden, som tavlor, eldstäder etc.
  • Du tar med krage och taggar in i buret . Ta bort ditt husdjurs krage och taggar innan du släpper in dem i lådan. Detta beror på att hängande hundmärken kan fastna i ledningarna och få ditt husdjur att kvävas.
  • De placerar lådan nära elkablar och elkablar . Lekfulla hundar kan ibland dra ihop elkablar i närheten och tugga på dem. Var noga med att placera lådan borta från dessa faror för att undvika skador.

  Andra sätt att hålla din hund underhållen medan du är på jobbet

  Om du vill minimera lådans tid, här är några sätt att hålla din hund underhållen när du är på jobbet:

  Försök att komma hem till lunch

  Om du kan, kom hem till lunch minst två till tre gånger i veckan. Om det finns flera personer i hushållet kan du turas om att besöka ditt husdjur under lunchpausen för att släppa ut dem.

  Använd en hundvandringstjänst

  Visste du att du kunde anställa någon att gå din hund? Det är en bra idé att anställa en hundvandrare på dagar då du inte kan komma hem.

  Professionella hundvandrare erbjuder flera tjänster, inklusive ett snabbt hembesök, en promenad i grannskapet eller till och med träna din hund i ditt hem medan du är ute. Nackdelen är att det finns många hemska hundvandringstjänster på marknaden. Var noga med att göra din forskning och be om remisser från familj och vänner.

  Ett annat alternativ skulle vara att anställa någon du litar på för att komma till ditt hus för att gå och leka med din hund.

  Registrera ditt husdjur i Doggie Daycare

  Doggie daghem kan vara dyra. Men om du har pengar att spara kan du registrera din hund till och med bara en till två dagar i veckan. Men inte alla hundar gillar daghem. Men om din pooch tycker om andra hundars företag, är det ett utmärkt sätt att möta ditt husdjurs sociala och fysiska behov att registrera dem i daghem.

  Precis som hundvandrare är inga två daggardagar lika. Gör din forskning, be om remisser och välj dagvårdarna som är rena och bemannade med proffs. Det är viktigt att veta att barnomsorg för barn är mestadels för vuxna hundar och inte för valpar.

  Ta med din hund till arbetsdagen

  Inte alla kan ta med sina husdjur till jobbet, men om du kan, ta sedan Fido med dig! Om ditt husdjur har ångest kan du alltid fråga en chef om du kan ta med ditt husdjur till kontoret. Även om det kan verka mycket osannolikt, tillåter vissa företag anställda att ta med sina husdjur om de frågar.

  Be någon besöka din hund

  Du kan fråga din granne, dina vänner eller ett barn som behöver ett sommarjobb. Be dem gå till ditt hus minst en gång om dagen för att släppa ut din hund. Ditt husdjur kommer säkert att älska ett middagsbesök från sin vän.

  Slutliga tankar

  Att låda eller inte låda? I slutet av dagen är det ditt beslut att göra.

  Observera din håriga vän. Om din hund tycker om att spendera tid i sin låda, kan du lämna sin låda öppen för dem större delen av dagen. Se dock till att ge dem tillgång till andra delar av ditt hem, till exempel gården, så att de kan komma och gå när de vill.

  Om du tror att din hund har destruktiva beteenden eller om han är en fara för sig själv kan du begränsa ditt husdjurs åtkomst till vissa delar av ditt hem.

  Å andra sidan, om du har bestämt dig för att hålla en hund i en bur hela dagen inte är en lönsam lösning, finns det andra lösningar för att hålla dem underhållna medan du är borta. Du kanske vill överväga en doggy daghem eller djurpassningstjänster.