Hur man håller hydroponisk basilika levande

Örter anses vara användbara. Med sin större roll i köket är det bra att känna till några tips, som hur man håller hydroponisk basilika vid liv.

Det kan låta svårt att uppnå. Vad de flesta inte vet är dock att det finns ett sätt för dessa myntade örter att hålla sig fräscha ut ur trädgården. Helst måste vissa villkor vara uppfyllda.

Basil: En närmare titt

Kommer från familjen Lamiaceae (mynta), basilika används ofta i den kulinariska världen. Det finns många användningsområden för denna ömma växt, varav den vanligaste är smakämnen. Specifikt tillsätts färsk basilika till den kokta skålen strax före servering.

Vad är hydroponisk basilika?

Detta är precis som din typiska basilika, minus en komponent: den odlas utan behov av jord. Vad du behöver tänka på först är vilken typ av basilika som passar för grobarhet. Det tar cirka 3 till 10 dagar att göra det och en temperatur på 75 grader.

Hur man håller hydroponisk basilika levande: Vad du behöver veta

Moderna trädgårdspraxis idag dikterar att dessa örter ska hållas fräscha för mer praktisk användning. Lyckligtvis kommer alla basilika sorter att frodas i en hydroponisk miljö, med rätt uppmärksamhet på detaljer.

Ljusförhållanden

Företrädesvis bör du utsätta din hydroponiska basilika för cirka 14 till 16 timmars solljus per dag för att få de mest produktiva resultaten. Stora LED-lampor kommer att fungera bra, eller så kan du använda T5-lysrör. Ge det åtminstone 10 timmar om dagen.

Näringsnivåer

Ett balanserat förhållande mellan kalium och kalcium (förhållande 1: 1) måste hållas väl för att frigöra basilikablad och grenars olja och smak. Kväve ökar också sin förmåga att ge blad. Se till att hålla nivåerna konstant hela tiden.

Bortsett från detta måste magnesium vara minst 50 ppm. Kom ihåg att detta är ansvarigt för den övergripande smaken och aromen hos växten.

pH-rekommendation

Hydroponic basilika kan växa i ett så lågt pH som 5,5 men kommer att producera bäst inom ett pH-intervall från 6,5 till 6,8. Det är också viktigt att använda rakt vatten (pH-balanserad är idealisk) de första dagarna efter spiring eller precis tills embryonala blad uppstår.

Temperaturområde

Hydroponic basilika växer bäst vid dagstemperaturer från 70-80 ° F. Basilika behöver också en varm miljö skyddad från drag, så nattemperaturen får inte gå lägre än 65 ° F.

När det odlas inomhus, särskilt i ett litet rum, bör luftflödet fortfarande upprätthållas för att avvärja svampar och underlätta avdunstningen av överflödigt vatten från växterna i en process som annars kallas transpiration.

Beskärning och regelbunden manikyr

Ta bort alla trasiga stjälkar och gammal tillväxt (inklusive döende löv). Visa försiktighet när du gör det och använd skivor (dra inte bara ut dem) eftersom du av misstag kan dra av en hel stam.

Avståndskrav

Basil anses allmänt som en stam-y-växt, vilket betyder att de kan växa nära varandra utan att nödvändigtvis tränga sig. Det betyder att du kan ha ett genomsnittligt avstånd på cirka 6 tum mellan varje anläggning för att säkerställa att korrekt luftflöde fortfarande upprätthålls.

Men om du har ett större område för att plantera din basilika, kan du placera dem 9 till 12 tum från varandra för ett mer spritt och lateralt tillväxtmönster. Detta garanterar också en ökad avkastning.

Fuktighetsfaktor

Basilikablad är benägna att absorbera fukt, vilket är hur man håller hydroponisk basilika vid liv. Var därför noga med att undvika långa perioder med hög luftfuktighet. Annars kan detta leda till kalciumbrist. I ett hydroponiskt scenario, håll luftfuktighetsnivåerna inom 60-65%.

De viktigaste fördelarna med polytunnel Gardening

Visste du att om du bestämmer dig för att odla dina växter i någon typ av polytunnel (hobby, mini eller semi pro), så skapar du dig den bästa trädgårdsupplevelsen? Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren gröna entusiast, kanske du vill titta närmare på de viktigaste fördelarna med att ha ditt eget växthus:

Växtsäsongen förlängs

Eftersom din polytunnel ger dina växter en sluten miljö, är klimatet i strukturen mer kontrollerat jämfört med klimatet utomhus. Av den anledningen kommer dina flerplantunnelplanter att ha större fördel jämfört med utomhusplanter eftersom de inte utsätts för svängande temperaturer.

Dessutom kommer du att kunna plantera veckor eller månader längre än vad som normalt är möjligt! Det betyder att du med polytunnel trädgårdsskötsel kan förvänta dig en skörd året runt!

Du kan hålla bort de dåliga buggarna och de bra buggarna i

Yourpolytunnel skyddar dina växter från attacker av destruktiva skadedjur som kålmagar, larver, skärverk, loppbaggar och andra rovdjur. Till skillnad från traditionella trädgårdsmästare utomhus som ständigt letar efter ekorrar, mullvadar, hjortar och tvättbjörnar, kan du vara lätt att veta att din polytunnel också fungerar som en effektiv barriär mot dessa oönskade varelser.

Medan din polytunnel håller populationen av olägenhetar under din kontroll, låter den dig också innehålla nyttiga insekter som nyckelpigor och bönsmantis som hjälper till att bekämpa de destruktiva insekterna som har lyckats smyga in i ditt växthus. Dessa fördelaktiga insekter fungerar också för att hjälpa dina växter att trivas väl.

Slutsats

Nu när du vet hur man håller hydroponisk basilika vid liv kanske du vill prova på polytunnelgardening. Du kommer inte bli besviken över resultaten!