Hur man gör babyhuvudstöd för bilbarnstol

I det här blogginlägget kommer vi att ge dig instruktioner om hur du gör babyhuvudstöd för bilbarnstol.

Bilbarnstolar är viktiga för ditt barns säkerhet när du kör. Men de kan ibland vara obekväma eller osäkra för barn i olika åldrar. Det är här som babyhuvudstödet kommer väl till pass.

Dessa stöd hjälper till att hålla ditt barns huvud från att sjunka framåt medan de sover, vilket kan leda till nackbelastning och andra allvarliga skador.

Hur man gör babyhuvudstöd för bilbarnstol

Det finns många sätt att göra det på, men det här är väldigt enkelt och billigt också. Allt du behöver är en gammal t-shirt eller en flanellfilt, lite band och stoppning från andra kläder eller kuddar.

Först och främst skär du den främre delen av skjortan/filten på mitten och gör två cirklar från varje sida.

Sy sedan ihop dem i kanterna med en symaskin och lämna ett utrymme utan stygn ovanpå för att föra in ditt barns huvud i det när han sitter i sin bilbarnstol. Du kan använda vilken typ av tråd som helst som passar bäst för sömnadsändamål.

Fyll nu båda sidorna med mjuka föremål tygbitar, ull etc., och knyt den fyllda delen med band. Voila! Du har nu gjort din egen bilstolskudde för baby.

Varför behöver du stödja ett barns huvud?

Detta är en mycket viktig fråga. Det korta svaret: för att det är bekvämare för både dig och barnet.

Bebisar kan bara stödja sina egna huvuden på rätt sätt vid ungefär fyra månaders ålder, så tills dess litar de på att andra, vanligtvis föräldrar eller vårdgivare, gör det här jobbet åt dem.

Detta betyder att kroppsställningen där din lilla somnar kan vara avgörande, särskilt om du ammar under de tidiga dagarna (och nätterna) tillsammans.

Att stödja din nyföddas huvud kommer att hjälpa till att hålla henne från att glida in i positioner som kan stänga av syreflödet och påverka bröstmjölkstillförseln medan hon sover gott mot ditt bröst.

Det ser också till att även när hon lyckas rulla över på magen själv, kommer hennes huvud att förbli i en säker position medan hon sover.

Hur förhindrar jag att mitt barns huvud faller i bilbarnstolen?

En populär produkt för babyhuvudstöd är UppaBaby Head Hugger. Den är fäst vid bilbarnstolen och förhindrar att dina bebisars huvuden faller framåt medan de sover i sina bilbarnstolar.

Denna enhet passar alla kan användas på de flesta märken av bärsele, inklusive Evenflo, Graco, Chicco Keyfit 30, Maxi Cosi Mico AP & Passar 35 bilbarnstolar.

Remmarna anpassas efter ditt barns längd för att säkerställa en åtsittande passform i många år framöver. Som en extra funktion kommer den också med avtagbara fleeceärmar som håller små armar mysiga utan att begränsa rörelsen eller göra det svårt att fästa dem i bärselen.

Hur ska en nyfödd sitta i en bilbarnstol?

En bilbarnstol bör installeras tätt och tätt. Det bör inte finnas något utrymme runt barnet där det kan flytta sina händer eller fötter ut ur fasthållningsområdet.

Selens remmar måste sitta säkert på din rygg/axlar i armhålanivå med bara ett finger mellan dem och din nacke.

De måste också ligga platt utan att kröka sig bort från varandra över dina bröst- eller magområden eftersom detta är ett tecken på att det är för löst på dig!

För att justera dessa ordentligt, dra upp båda uppsättningarna av axelremmarna ordentligt tills det finns två fingerbredder under den övre springan för små bebisar (minst 22 lbs) eller tre fingerbredder under för större små (34 lbs+) från toppen spår.

Är bilstolsremsskydd säkra?

Många experter är överens om att de kan vara farliga. Enligt AAP (American Academy of Pediatrics), “remmar på barnsäkerhetsstolar är designade med inbyggd stoppning så det finns inget behov av ytterligare stoppning eller överdrag.”

Många gånger kan dessa tillbehör täcka över områden där barn kan trassla in sig i remmar som skulle utgöra en kvävningsrisk om en nödsituation skulle inträffa under körning.

Dessa produkter uppfyller ofta inte federala bestämmelser och standarder, vilket innebär att de inte ger skydd mot krockar som vanliga bilbarnstolar gör.

Dessutom påverkar eventuell extra vikt hur väl ditt fordons bromssystem fungerar när du försöker stanna plötsligt; detta kan orsaka allvarliga skador om det leder till fler skador efter olyckor.

När kan du sluta använda en sele i en bilbarnstol?

Det rekommenderas att du slutar använda en bilbarnstol i sele när ditt barn kan sitta upprätt i fordonssätet.

Detta inträffar vanligtvis mellan fyra och åtta års ålder, men det finns många undantag, så se till att kontakta en expert i denna fråga om du har frågor om vilken ålder som fungerar bäst för din familj.

Hur täta bör bilstolsremmarna vara nyfödda?

Nyfödda ska sitta i en bakåtvänd bilbarnstol. Remmarna på selen går över bröstet, inte halsen eller ansiktet.

När du trycker ner med handen mellan din nyföddas axlar och remmen, bör det inte vara något slack när axelremmen har dragits åt för att ta bort överflödigt utrymme för rörelse.

De måste sitta tätt mot baksidan av bilbarnstolen så att de inte kan vicka ut på grund av lösa säkerhetsbälten som orsakar skador under en olycka.