Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man gör en babyminnesbok digital

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du skapar en digital klippbok för din lilla. Vill du göra en barnminnesbok, men vill inte ta itu med besväret med traditionell scrapbooking?

Eller så kanske du letar efter ett sätt att bevara ditt barns minnen som inte tar mycket plats. Om så är fallet, bör du överväga att göra en babyminnesbok digital.

Sätt att göra en babyminnesbok digital

När du har samlat alla dina foton och minnen, är det dags att börja skapa din babyminnesbok. Om du väljer en digital version finns det några olika sätt att gå tillväga.

Ett sätt är att skapa en fotobok med onlineprogram som Shutterfly eller Snapfish. Dessa webbplatser låter dig enkelt dra och släppa foton till färdiga mallar, och de erbjuder ofta gratis frakt samt rabatter på större beställningar. Du kan också välja mellan en mängd olika papperstyper och bindningsalternativ.

Ett annat alternativ är att skapa ett onlinealbum eller klippbok. Webbplatser som Flickr, Google Photos och iCloud erbjuder obegränsat lagringsutrymme för dina bilder, vilket gör det enkelt att förvara allt på ett ställe. Du kan också lägga till videor, text och annat multimediainnehåll till dina album.

Om du känner dig särskilt kreativ, kanske du vill skapa en digital minnesbok med hjälp av ett program som Adobe Photoshop eller InDesign. Det här alternativet ger mer flexibilitet vad gäller layout och design, men det kan vara mer tidskrävande än de andra metoderna som nämns ovan.

Oavsett vilken metod du väljer, se till att spara ditt barns minnesbok på ett säkert ställe så att du kan komma åt den och dela den med familj och vänner i många år framöver.

Nu när du vet hur man gör en babyminnesbok digitalt, kom igång med att skapa en för din lilla! Det kommer att vara en omhuldad minnessak i decennier framöver.

Finns det en app för en babybok?

Ja, det finns några olika appar som du kan använda för att skapa en babybok. En populär app heter Baby Album Maker. Denna app låter dig lägga till foton, videor och text till ditt album. Du kan också beställa utskrifter av ditt album via appen.

Ett annat alternativ är My Baby Book-appen. Denna app låter dig spåra ditt barns tillväxt och utveckling över tid. Det innehåller också plats för journalanteckningar och foton.

Om du vill ha en lösning endast online, prova Shutterfly Baby Book. Den här tjänsten låter dig skapa en digital babybok med foton, videor och textinlägg. Du kan dela din bok med familj och vänner online eller beställa utskrifter om du föredrar en fysisk kopia.

Oavsett vilken app du väljer är att skapa en babybok ett bra sätt att fånga ditt barns första levnadsår. Dessa appar gör det enkelt att förvara alla dina minnen på ett ställe. Dessutom gör de fantastiska minnessaker för många år framöver.

Vad lägger du i en babyklippbok?

Möjligheterna är oändliga. Här är några idéer för att komma igång

Sidor som firar milstolpar som “Första leende” eller “Första frisyr”. Om du har ett äldre barn, hjälp honom/henne att designa sin egen sida om hur det var när de träffade sitt nya syskon för första gången!

En sida som är tillägnad familjen och vännerna som hjälpte till med förlossningen (som din barnmorska, doula, läkare eller sjuksköterskor) och alla de som redan älskar din lilla.

Detta kan vara ett fotocollage eller helt enkelt en skriven lista med namn och foton om tillämpligt. Du kan till och med låta alla dessa människor skriva en liten lapp till barnet om hur det var för dem när hon/han kom.

En sida som är tillägnad dina egna känslor och upplevelser av graviditet och förlossning. Vad var några toppar, dalar, överraskningar? Hur kände du när du såg din bebis första gången?

Fanns det ögonblick som sticker ut i ditt minne som särskilt speciella eller kanske till och med svåra? Skriv ner det (Och om du inte är riktigt redo att göra det ännu, använd kanske en dagbok istället.)

Den här sidan skulle vara dubbelt meningsfull om den utformades med ett äldre barn som också kan uttrycka hur de kände sig under sitt syskons födelse – konstverk kan tala mycket här. Fråga barnen som “Vad tänkte du när du såg din nya bror eller syster?”

En sida om barnets födelseberättelse, inklusive sjukhusfoton, fotspår och handavtryck, skanningar och andra minnen. Det här är ett bra ställe att inkludera information som förlossningens längd, vikt, mått vid födseln, etc.

Sidor som fångar de där vardagliga ögonblicken däremellan. En sömnig nyfödd som kelas av en storebror eller syster, tar de första stegen med mamma och pappa som stolt tittar på, leker kika för hundrade gången. Dessa är minnen som kommer att utgöra ditt barns livshistoria och de är så värda att fånga.

Du kan också lägga till saker som: citat från favoritböcker eller filmer, dikter och sånger som har speciell betydelse för dig, en tidslinje över viktiga händelser i din släkthistoria (som när mamma föddes), ett meddelande från tandfen om ditt barn har redan tappat sin första tand.

Om du känner dig ambitiös, försök att ta ett foto varje månad under barnets första år med något i stil med detta “Baby Ages Kit”:

På så sätt kan du i slutet av året skapa en sida som visar hur mycket de växte! Du kan till och med ta dem alla tillsammans som ett stort collage och använda det för sina födelsedagsinbjudningar.