Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur använder man en gasolspis? 3 enkla sätt att testa!

Vet du inte hur du använder en gasspis? Tja, det kan vara skrämmande att använda gasugnar, särskilt när det är första gången. Lyckligtvis är de senaste modellerna konstruerade med en elektrisk tändare som kan göra processen enklare. En fördel med att använda detta är det faktum att du kan fortsätta använda det utan el.

Med en sådan funktion kan du stänga av din elräkning till ett uthålligt belopp.

Allt du behöver göra är att tända den med en tändsticka. Människor skulle också välja denna typ av spis istället för en elektrisk eftersom den bättre kan kontrollera flamintensiteten och temperaturen. Dessutom kan en gasspis ge mer värme till dina köksredskap medan den sprider mindre värme till köket. Inte bara det, men allt svalnar snabbare när du stänger av dess låga.

Sätt att använda en gasolspis

Tändning av spisen kan göras antingen genom vred som har tändare inbyggda i den, eller så kan du använda en separat tändare. Det kan vara skrämmande först, men du kommer att uppskatta att använda en gasspis när du vänjer dig. Naturligtvis beror detta på din modell. Nedan följer en snabbguide för nybörjare om hur du använder en gasspis.

#1. Tänd en låga med en separat tändare

Om gasspisen levereras med en separat tändare, tryck in den ena handen medan den andra vrider på vredet på brännaren du tänker använda. Elektricitet driver tändaren och får den att skapa en gnista som tänder gasen. När du trycker på tändaren hör du ett tickande ljud som indikerar en gnista.

Om du vrider på ratten öppnas en gasledning. När gnistan kolliderar med gasen börjar lågan att dyka upp.

När du vrider på ratten mer kommer du att kunna styra flamhöjden. Högre lågor betyder mer värme, och lägre lågor betyder mindre värme. För att stänga av gasen måste du vrida den ratten tillbaka till utgångsläget. Om du gör det tar du bort flammorna omedelbart.

#2. Gasugnar med inbyggda tändare

Andra anpassade modeller är utformade med inbyggda tändare för varje brännarknapp. Om du vrider någon av dessa brännarknappar tänds brännaren. Genom att göra det kommer du att höra ett tickande ljud som indikerar att det avfyras. Vrid ratten upprepade gånger tills du ser lågor och tills ljudet stannar.

Normalt börjar elden högt, så fortsätt att vrida på brännarknappen för att uppnå en lägre låga.

#3. Använda en match

Om det inte finns någon elektricitet, oroa dig inte eftersom du fortfarande kan laga mat med din gasspis, även om tändare är beroende av el. För detta kan du använda en tändare eller en tändsticka istället för en tändare. För att säkerställa säkerheten, tänd tändningsflamman först innan gasen slås på. Detta kommer att förhindra att gasen av misstag lämnas kvar för länge nog, så att det kan skapa ett moln som kan komma att brinna ut i lågor när du slår matchen.

Vidare, när du använder en tändare eller tändstickspinne, se till att sätta lågan nära brännaren. Vrid sedan på vredet så att gasledningen öppnas till den högra brännaren. Du kommer att se att de blå lågorna omedelbart kommer att dyka upp. Släck nu tändstickan eller släck lamporna och börja justera brännarknappen för att styra spisens lågor. Slutligen, för att stänga av gaslågan, återför brännarknappen till utgångsläget.

Om du gör det stängs gasventilen från brännaren.

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor som besvaras för dig:

#1. Är det farligt att använda gasugnar?

Naturgasugnar och spisar används i många källare och kök i USA. Hur effektiv denna enhet än är, den producerar olika föroreningar som kan vara hälsoskadliga. Detta inkluderar formaldehyd, kolmonoxid, kvävedioxid och partiklar.

#2. Är en gasspis varmare än elektrisk?

Inte alltid är gasugnarna hetare jämfört med elektriska. Men det kan fördela värmen jämnt. Dessutom kommer värmen att bli mer konsekvent när tiden går, vilket innebär att stängning av lågan i brännaren kan göra att värmen släcks direkt.

Några tips om tillagning av gasspisar

Nu när du har lärt dig hur du använder en gasspis, här är några enkla gasspis matlagningstips för dig:

  • Se till att stänga av gasen om du måste gå bort
  • Lämna inte det du lagar utan tillsyn
  • Tillåt inte ditt barn att laga mat om ingen vuxen kan övervaka dem
  • Det skulle hjälpa om du vrider grythandtagen bort från spisens kant
  • Se till att hålla dina spishällar och spisar fria från fett- och fettansamlingar
  • Använd ärmar som sitter tätt när du lagar mat
  • Häng ugnsvantar och kökshanddukar bort från gasspisen
  • Ha en brandsläckare eller filt nästan tillgänglig från köket
  • Se till att ditt brandvarnare fungerar
  • Det skulle hjälpa om du inte använde köksutrustning i gasspisen, till exempel en värmare,
  • Se till att lågorna inte slocknar. Det beror på att gasläckan är osynlig och tyst

It’s A Wrap!

Om du vet hur du använder en gasspis kommer du att kunna laga fint. Du kan fråga människor som använder gasugnar att matlagning med den här enheten inte är så svårt som det verkar. Gasspisen är lämplig för ett hushåll som vill spara el eller för snabba resor när du kan dyka upp din spis, butan, panna, spatel och du är redo att laga mat! Å andra sidan kanske du känner till en spis som använder propan, men hur är det med kylskåp? Så här fungerar ett propankylskåp!