Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur justerar jag lågan på en gasugn? 3 enkla steg att följa!

Undrar du om hur man justerar lågan på en gasspis? Elden ska vara blå, ljus och jämnt fördelad på din gasbrännare. Men om din gasspis upplever något av följande påståenden kan du ha problem. Förutom frånvaron av lågor är en ojämn flamma ett vanligt problem som flera orsaker kan orsaka.

Den goda nyheten är att din eldstad kanske bara måste modifieras för att fungera snarare än repareras. Så, oavsett vilken typ av brand du hanterar, har vi en lösning för dig. För att framgångsrikt kunna diagnostisera och behandla det specifika problemet måste du dock upptäcka indikatorerna. Så hur justerar jag lågan på en gasspis?

Steg för att justera lågan på en gasugn

Om lågan är för hög kan det skada din spishäll. Å andra sidan är det för lågt; du måste tänka om det ofta. Det är så du kan ändra det, så det är alltid korrekt. Följ stegen nedan.

Steg 1. Kontrollera brännaren

Sök efter röret som matar brännaren. En brännarluftsjustering görs för att blanda luft och gas. Kontrollera om du har följande typ av brännare för luftjustering: antingen ett fatformat rum eller ett triangulärt rum med tallrikslock.

Steg 2. Lossa luftluckan

Skruven är nära brännaren i slutet av pipan. Vrid typen i fatets slutare i motsatt riktning för att öppna och sedan medurs för att stänga den. När den öppnas införs ytterligare luft för att lätta på elden, och när blandningsluften stängs minskar elden.

Steg #3. Justera elden

Förlora skruven som håller fast plattan på brännarens luftjusteringstriangel. Ta bort skruven knappt nog för att skjuta plattan. Justera skalan för att öka eller minska bländaren. När avståndet mellan dig och elden stiger kommer flammorna att vidgas mellan dig, vilket minskar elden.

Justera branden utifrån olika flamfrågor

#1. Lågan är ljusare på ena sidan

Om ena sidan av din brännare anses vara för hög och den andra ser otroligt svag ut, är brännarlocket korrekt placerat. Men om brännaren stöts eller tas bort för att rengöra kaminen kan det vara felaktig brännarlock. Med andra ord släpper huven mer gas å ena sidan, och mindre gas släpps ut för att täcka brännarhålet.

Lågorna är därför ojämlika. Åtgärden är enkel och kräver ingen reparation. Du behöver bara stänga av brännaren och vänta tills den svalnat.

Ta bort brännarlocket och gör eventuella justeringar efter det. Den ska placeras ordentligt och korrekt på spisen. Du måste ändra den när den vinglar eller verkar ojämn tills du är i perfekt form. Du kan också behöva kika under brännarlocket för att se om något hindrar ditt sittande.

#2. Ingen brand i vissa områden

Om du tittar på din brännare och observerar luckor i lågan, är brännarhålet förmodligen blockerat. Om gasen brinner sprider sig lågan över brännarlocket och låter all gas komma ut via det lilla hålet i brännarhuvudet. Matpartiklar kan införas i dessa hål med tiden. Detta är också en möjlighet om du bara har rengjort brännarna.

När en svamp klämmer avfall kan den ses i brännarhålet.

Låt brännaren svalna innan huvudspåren rengörs. Den kan tillverkas med en tandborste, en tråd eller till och med en nål. Du behöver ett tunt föremål så att avfall släpps ut från brännarhålen. Du bör dock välja en robust produkt. En tandpetare rekommenderas inte eftersom punkterna kan brytas och lämnas där.

#3. Okontrollerbar eld

När du har installerat en ny gasspis och elden är utom kontroll, kontrollera om installationen har anslutit naturgasen till eldstaden för att tillåta användning av flytande propan. Eftersom LP har ett större tryck måste din spis justeras för att kunna använda den. Den enorma påfrestningen kommer att bryta ut i massiva lågor om den inte ändras. Om du inte har en modern spis, är problemet med att justera vred mycket mer troligt. Läs här om hur du justerar ugnstemperaturerna.

Om du till exempel inte kan få din spis tillräckligt låg för att laga och bränna mat istället för att koka, kan du använda inställningarna för att ändra hur intensiva lågorna är. För att starta, stäng av gastillförseln till din säkerhetskamin. Detta kan öppna gasanslutningen i ditt hus för en brännare när du justerar knapparna.

Nu kan du ta bort kontrollknapparna från spisen. Kontrollera din ägares handbok för att avgöra om du kan göra ändringar i din specifika spismodell.

Vissa varianter låter dig vrida de faktiska anslutningarna, medan andra bara kan vrida skruvarna. Dessutom ändrar rotationer medsols normalt mängden gas på varje nivå, så att du kan sänka brandstyrkan manuellt. För att veta mer, läs på enkla DIY -tips för installation av gasspis.

It’s A Wrap!

Slutligen har du kommit fram till hur du justerar lågan på en gasspis med de angivna stegen. Vi har också lärt dig vad du ska göra beroende på det problem du står inför. Är du intresserad av att veta mer om spisen? Läs här om hur du konverterar gasspis till propan och hur du flyttar en vedspis.