Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man demonterar ett älsklingssäte

Det är en rörlig dag, och du har precis upptäckt att din soffa inte passar genom din nya lägenhets dörr. Vad ska du göra åt det? En metod för att få det att fungera är att veta hur man demonterar ett kärlstol.

Det är ett incitament att veta hur man demonterar det. Men en annan kan vara att bara dela upp den i mindre delar så att du kan göra dig av med den. Enkelheten med vilken du kan demontera en soffa bestäms av hur den är byggd.

Det beror också på varför du tar isär det. När du sedan ska sätta ihop den igen måste du vara extra försiktig. Men igen, det beror på att du behöver veta hur du ska vända stegen i demonteringsproceduren.

Ta bort dynorna från soffan och lägg dem på ryggen. För att ta bort benen, skruva loss dem. Alternativt kan du använda en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller benen vid sofframen.

Ta slutligen bort benen från bordet. Ta bort häftklamrarna med en platt skruvmejsel och tång och fäst överdraget under soffan. Rulla sofflocket tillbaka för att se ramen.

Ta bort häftklamrar som håller klädseln som täcker armarna på plats. Rulla ihop tyget för att avslöja fästelementen som håller armarna mot basen. Använd en skruvmejsel, skiftnyckel eller insexnyckel för att ta bort bultarna eller skruvarna som håller komponenterna på plats.

När armarna är fria, ta bort dem. Om det behövs, ta bort andra klädsel för att komma åt fästelementen. Ta bort så lite klädsel som möjligt om du vill bygga om soffan. Leta efter bultarna som förbinder sätet med ryggen.

För att separera dessa två sektioner, ångra eventuella klädsel som krävs. Skruva loss bultarna med samma verktyg som du använde för att ta bort armarna. Men först är det många saker du bör veta om kärlekssäten innan du räknar ut dessa; vad är dessa?

Vad är en Loveseat?

En loveseat är i huvudsak en tvåpersonsstol som liknar en liten soffa. Den liknar en liten soffa och är utformad för att bekvämt rymma två personer. De är perfekta för små platser där en stor soffa inte är möjlig, men det krävs fortfarande sittande.

Loveseats var ofta bara mer överdimensionerade stolar med två platser placerade i en “S” -konfiguration. Dessutom var sätena placerade på ett sådant sätt att de alla var vända mot varandra. Således kallas alla tvåsitsiga stolar som ett älsklingssäte.

Oavsett deras breda betydelse kan de skapas av valfritt material eller design. Loveseats kan hittas i alla rum i huset och offentliga utrymmen som parker och trädgårdar. I stället för att spara utrymme använder många människor kärleksstolar för att ge stil och lyx.

Steg för hur man demonterar ett älsklingssäte

Förbered plastpåsar med dragkedjor. Märk dem med soffkomponent för att hålla mindre bitar av hårdvara som skruvar från soffan organiserade. Till exempel bör en påse märkas med ”fotstöd och mitten av ottomanen”, medan en annan ska märkas med ”vänster arm”, exempel.

Justera alla spakar du hittar på soffans rygg för att ta bort ryggstödet och armarna från soffan. Placera soffan på ryggen är en bra idé. Ta sedan bort fotstödet och mitten av ottomanen från soffans botten.

Med en skiftnyckel och en skruvmejsel, ta bort dessa komponenter från metallbasen.

Ta bort måltidsbotten från soffan. För att ta bort soffans armar, släpp spakarna, bultarna eller skruvarna på soffans sidor och armfästen.

Ta bort bottenskenorna och stödkomponenterna på sätet. Du kan sedan separera soffans baksida från stolarna och eventuella fjädrar. Ta bort och lägg kuddarna åt sidan först.

Vänd sedan soffan för att ta bort benen så att ryggen ligger på golvet och lossa dem. Dra sedan benen från ekvationen. Dra slutligen ut häftklamrarna från soffklädseln för att ta bort den.

Du kan göra det med en häftningsborttagare eller en platt skruvmejsel. Men först, ta bort klädseln för att avslöja soffans struktur, liksom bultarna som ansluter armarna till basen.

Ta bort armarna efter att armarna och basen har utsatts. Kom förberedd med en platt skruvmejsel, Philips huvudskruvmejsel, skiftnyckel och insexnyckel. Så det är om skruvar eller bultar ansluter dem.

Kan du ta isär en soffa?

Du kan ta isär de flesta liggsoffor. Vissa tillverkare kan å andra sidan endast tillåta delvis demontering. Så till exempel kan du bara ta bort baksidan av din soffa.

Men andra soffor gör att du kan ta bort kuddar, armstöd och mittkonsoler också. Du bör inkludera procedurerna för att ta bort soffans delar i manualen. Men du kan alltid tippa soffan på ryggen för att kontrollera anslutningarna.

Du måste veta hur du demonterar ett kärlstol för transport eller resor för att förhindra att möblerna skadas av misstag. Även bara att ta bort ryggstödet gör det lättare att manövrera i trånga utrymmen. Det är en sak att tänka på om du letar efter bra modellälvsäten.

Är det möjligt att demontera och montera ihop en soffa?

Din soffa kommer att vara lika utmärkt som den var innan vi tog isär den och satte ihop den igen, och ingen kommer någonsin att veta. Att flytta en stor möbel, till exempel en soffa, är betydligt mer tillgänglig om den demonteras i förväg. Att flytta och förfoga är de två främsta anledningarna till att demontera ett kärlstol.

Slutsats

Här är nu sätten på hur du demonterar en kärlstol. Du behöver inte oroa dig för att placera den i ett rum eller flytta den någon annanstans. Du kan enkelt ta isär den och sätta ihop den igen.