Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man lägger till en luva till en virkad filt i 2 enkla steg

Om hur man lägger till en huva till en virkad filt behöver du bara vara medveten om två viktiga steg eller steg: att tillverka huvan och fästa den nämnda huvan på filten.

Även om själva processen kan vara komplicerad, kommer du inte att ha några problem så länge du följer den här guiden!

Så gör i ordning de där nålarna och garnerna! Med den här artikeln lär du dig hur du lägger till en huva och känner till de typiska mönstren för virkade filtar och de bra garner du kan använda.

Steg för hur man lägger till en huva till en virkfilt

Filtar ger dig den varma famnen du längtar efter under en kall och blåsig dag. Men vet du vad som kommer att göra dessa filtar ännu bättre? En luva!

Virkade filtar med luva är trendiga för både barn och vuxna! Vill du vara med i trenden? Här är två steg för att lägga till en huva till din filt!

Steg #1. Att göra huven

Huvan är ett av de två viktiga material du behöver för den här guiden. Den andra är den virkade filten. Du kan antingen köpa en eller kanske göra en själv.

Om du inte är säker på dina sömnadsfärdigheter kan det vara idealiskt att köpa en huva eller låta någon göra den åt dig.

För detta måste du överväga designen och färgen på din virkade filt. Även om det inte är nödvändigt, är det ändå bättre att huvan matchar filten.

När du gör suffletten själv finns det en hel del saker att tänka på, såsom sufflettens stil och mönster och vilken typ av garn du ska använda.

Om den huvförsedda filten är för dina barn, finns det en mängd olika mönster du kan leka med.

Om du har mycket träning med att sticka kan du använda flera karaktärer eller djur som inspiration, till exempel en enhörning, katt, dinosaurie, kanin, hund och till och med en utomjording!

Om du fortfarande är nybörjare kan du nöja dig med den typiska huvan. Du kan leta upp några tutorials online för att göra det.

Steg #2. Att fästa huven

Nu har du huven nere. Det är dags att fästa den på den virkade filten!

Det är bäst att avgöra vilken del av filten du ska fästa huvan på. Det kan vara bra att använda en rektangulär filt.

Vanligtvis är huvor anslutna till den kortare sidan av den.

Du kan sedan börja sy den virkade huvan på din filt. Det är lämpligt att använda samma typ av garn på din filt.

Hur du syr den beror på dig. Du kan använda en sömnadsteknik som du är mest bekväm med. Du kan använda olika typer av virkade stygn.

Vilka är de vanliga mönstren för en virkad filt med huva?

Det nämndes att det finns olika typer av huvmönster du kan prova. Det är inte en överdrift.

Med virkade filtar med huvor som växer i popularitet, har nya mönster och mönster bara dykt upp på internet varje dag!

De mest populära mönstren skulle vara huvor med djurtema. Du kan skapa ditt barns favoritdjurs öron och horn med huvorna! Må det vara kattöron, kaninöron, musöron eller till och med enhörningshorn!

När du väljer eller skapar en huva, låt dina kreativa juicer flöda!

Vilken typ av garn ska du använda?

Om du har gjort huvan själv och använt samma garn som det i din filt, då är valet enkelt. Om inte, här är några val för dig.

  • Akryl – Detta är en syntetfiber som skulle hålla sig under tvätt och torkning. Färgerna bleknar inte heller snabbt. En bonus är att det är billigare jämfört med naturfibrer!
  • Bomull – Detta är garn som är växtbaserade fibrer. Det krymper vanligtvis, men tvättning med kallt vatten och ställ in maskinen på låg värme under torkning kan minska krympningen.
  • Bambu – Detta är en annan växtbaserad fiber. Detta garn tros innehålla antibakteriella egenskaper. Att tvätta det ensamt kan leda till missformning, men att kombinera det med ull skulle skapa ett mer elastiskt garn.
  • Ull – Detta är en naturlig djurfiber som är elastisk, andas och har utmärkt stygndefinition. Du kan välja ett maskintvättbart garn som är kemiskt behandlat för att minska tovningen.

Hur tvättar och förvarar man en virkad filt med huva?

Du kan tvätta en virkfilt med huva på samma sätt som du tvättar andra virkade filtar. Du kan torka den med en automatisk torktumlare men se till att placera den på låg värme.

När det gäller typiska torkmetoder kan du lägga ut den på en plan yta och låta filten torka i minst 24 timmar. Du kan vända på filten då och då så att den torkar jämnt.

För förvaring kan du förvara dem i en mörk garderob. Undvik bara att dumpa dem på vindar eller källare eftersom fukten kan förstöra tyget.

Slutsats

Filtar i sig är extraordinära uppfinningar, men de med huvor är på en helt ny nivå. Att lära sig att lägga till en huva till en virkfilt kan bli lite knepigt, speciellt utan mycket sömkunskap.

Med tillräckligt med tålamod och forskning kommer du att kunna åstadkomma det!