Hur många brudtärnor är det i ett bröllop

Svaret på hur många tärnor som finns på ett bröllop är inte konstant. Vi kommer dock att ge dig några idéer om de vanliga siffrorna som bruden väljer för sin bröllopsfest.

Vi kommer också att diskutera några förväntningar och seder när det gäller att välja en tärna till ditt bröllop. På den noten, varför inte lära sig om vem som bär corsages på ett bröllop också?

De ges ofta till tärnor, men det skulle hjälpa dig att veta vilka andra kvinnliga gäster som kan ha dem.

Hur många brudtärnor kan du ha på ett bröllop?

Ingen regel begränsar dig till antalet tärnor du kan ha på ett bröllop. Du behöver inte heller planera tärnorna som udda eller jämna nummer.

Faktum är att det är acceptabelt att inte ha en bröllopsfest om du inte känner för att ha en. Nuförtiden bryter brudar till och med traditioner och inkluderar nära manliga vänner i sina bröllopsfester.

Vem ska du välja som dina tärnor?

För att hjälpa dig att bestämma hur många tärnor du ska ha på ditt bröllop, skulle det hjälpa dig att veta hur du ska välja dem. Om din blivande make redan har valt ut sina skötare, kan du använda samma nummer för att samordna tärnorna och brudgummen.

Detta kan vara till hjälp för ett symmetriskt bröllopsfoto, och tärnorna kommer alla att ha en eskort under sin promenad nerför gången på ceremonin. Sedan kan du välja att inkludera din syster, svägerska och bästa vänner eftersom de traditionellt sett utgör bröllopsfesten.

Men inkludera gärna andra släktingar och goda vänner eftersom du inte behöver följa den förväntade seden om du inte vill. Du kan till och med ha kvinnorna som valde dig i deras bröllopsfest.

Och naturligtvis vet vi alla att några nära familjer och vänner alltid nämner hur de skulle vilja vara en del av din bröllopsfest från början.

Vad är det genomsnittliga antalet brudtärnor?

Det vanligaste antalet tärnor är tre till fem. Vissa väljer dock bara två, och vissa brudar kan välja att inte ha några tärnor alls.

Det finns inget fel nummer när det kommer till antalet tärnor du vill ha till din bröllopsfest. Men i slutändan, låt inte trycket från andra människor tvinga dig att välja personer du inte gillar som din tärna.

Du kommer att ha lättare att bestämma numret genom att göra en lista över de personer du vill stå vid din sida vid altaret. Rådgör dessutom med din partner om storleken på bröllopet du planerar.

Budgeten, lokalen och viktiga personer som ska inkluderas kommer att diktera hur du och din partner planerar din bröllopsfest. Tänk inte för mycket på att välja brudtärnor eftersom de flesta vänner och familj skulle vara glada även som gäster.

Är 7 brudtärnor för många?

Eftersom det genomsnittliga antalet tärnor att få är fem, skulle vissa tycka att det är för mycket att välja sju personer till bröllopsfesten. Beslutet är dock ditt, och det finns inget som heter fel antal tärnor på ett bröllop.

Den enda faktorn är att om du väljer för många personer på bröllopsfesten kommer det att påverka din budget, och platsen kanske inte är avsedd att ta emot stora folkmassor. Dessutom måste du tänka på din blivande brudgum så att han inte behöver kompromissa med antalet personer för sina brudgummar.

Försök att ha samma antal tärnor som brudgummen för säkerhets skull. Detta bör också säkerställa att båda personerna kommer att vara nöjda med den slutliga bröllopsfesten.

Om du vill visa tacksamhet till vänner och familj behöver du inte tvinga alla att vara medlemmar i bröllopsfesten. Läs vad som är en mottagningslinje för att veta mer.

Kan man ha 20 brudtärnor?

Vissa människor tycker om att hålla ett stort bröllopsfirande, så det är möjligt att ha många tärnor. Även om det är för mycket att gå över tio, kom ihåg att det är en fråga om personligt val för bruden själv.

Om du tycker att dessa 20 kvinnor borde vara med i din bröllopsfest, så finns det ingen anledning att låta bli. Var bara försiktig med en stor bröllopsfest för att undvika drama eller oavsiktligt få andra att känna sig förbisedda.

Är det okej att ha 3 brudtärnor?

Det är okej att bara ha tre tärnor. Vissa brudar har till och med bara två eller inga så länge du är nöjd med människorna som står vid din sida på bröllopet.

Bör brudgummens syster vara en brudtärna?

Du förväntas inte inkludera din signifikanta andras syster som din tärna eftersom bröllopsfesten endast bestäms av dig. I slutändan kommer beslutet att baseras på din närhet till din fästmans familj för att undvika att såra någons känslor.

Vad är den genomsnittliga bröllopsstorleken?

Den genomsnittliga bröllopsstorleken kan variera från 80 till 200. Vissa människor föredrar ett intimt bröllop, medan andra kanske tycker att ett evenemang med 100 personer är för litet.

Slutsats

Och det är allt! Du har precis lärt dig hur många tärnor som finns på ett bröllop, vilket inte avslöjade något rätt eller fel nummer.

De flesta bröllop snittar mellan tre till fem tärnor, eller så kan du också använda samma antal tärnor som brudtärnorna. Sammantaget har bruden frihet när det gäller antalet tärnor att skaffa, inklusive de personer hon vill ha till sin bröllopsfest.

Vi hoppas att detta hjälper; lämna oss en fråga om du har någon.