Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

6 Enkelt och enkelt DIY om hur man hänger ballongdraperier

Ballonggardiner är ett utmärkt sätt att dekorera ditt evenemang eller fest och göra det mer festligt. De kan dock vara svåra att hänga ordentligt. Det här blogginlägget lär dig hur du hänger ballongdraperier med rätt verktyg och material för att få det perfekta utseendet för ditt evenemang!

Steg för hängande ballongridåer

Steg 1: En ballongridå är en lång banner som hänger framför ditt evenemang. Materialet kan vara allt från plast till papper, och ramarna är vanligtvis gjorda av metall eller PVC-rör. Din första uppgift kommer att bestämma vilken storlek du vill ha för dina gardiner, samt vilken typ av material du vill att de ska vara gjorda av.

Steg # 2: Nästa steg för hur du hänger ballongdraperier är att skära material för ditt projekt. Några av dessa föremål är en ram med ballongridor, rep eller bungeesnören och starka gem som rymmer upp till 50 pund. Du kanske också vill ha lite strängar så att du inte har några mellanrum mellan ballongerna.

Steg # 3: Nästa steg för hur du hänger ballongdraperier är att blåsa upp ballongen. Du måste blåsa upp dina ballonger och fästa dem alla.

Steg # 4: När du har gjort det, placera ballongen gardin ram på ett bord eller framför där du vill att den ska hängas. Du kan sedan börja klippa gem på rep så att de hänger uppifrån ramen till en S-form. Kläm varje ballong ihop på gemen en i taget.

Steg # 5: Nästa om hur man hänger ballong gardiner är, du måste använda din snöre mellan ballonger så att det inte finns några luckor och gardinerna blir säkra.

Du vill hänga dem från en klädstreck eller gardinstång i ögonhöjd och bind sedan upp den ena änden av strängarna med några små strängband för vikt.

Steg # 6: Det sista steget för hur man hänger ballongdraperier avslutas. Ta den andra änden av varje snöre och bind dem till en robust stol eller föremål. Släpp sedan spänningen på bungeesnören för att ta upp all spänning mellan ballongerna. Du är då redo att hänga dina gardiner!

* Tips: Ju högre du vill ha din ballongridram från marken, desto fler gem behöver du. Det är därför det är viktigt att se till att varje sträng har en viss vikt på sig, så att de inte hänger och ser slarviga ut när de hängs tillräckligt högt i ett rum.

& nbsp;

Vad är ballongridåer?

Ballonggardiner är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till en extra touch av färg eller nyckfullhet i rummet. Du kan skapa din egen DIY-ballongridram genom att lägga till vikt, binda strängarna tillräckligt högt så att ballongerna inte sjunker och sedan tejpa gem vertikalt på vardera sidan om varje sträng några centimeter för att hänga ballonger med gummiband. span>

& nbsp;

Hur många ballonger behöver jag göra för att göra ballongridåer?

Detta är vanligtvis den första frågan om hur man hänger ballongdraperier. Du kan använda så många ballonger som du vill dekorera din egen DIY-ballongridram.

Det är möjligt att göra ett gigantiskt gardintyg med upp till 50-60 ballonger eller lägga till några färger genom att lägga i blandningen minst 20 till totalt 40. Du behöver två rep per sträng (eller tre strängar per rep) för att hänga ballongerna. Och du behöver totalt 20 gem för varje sträng.

& nbsp;

Steg-för-steg-instruktioner om hur du gör dina DIY-ballongridåer:

Du behöver:

  • Cirka 40 ballonger (välj färger baserat på vilket rum de går i)
  • Vit sträng (eller en annan färg om du föredrar)
  • Gem
  • Måttband eller linjal för att mäta längden på strängar som behövs för din fönsterstorlek

Steg 1: Mät höjden och bredden på ditt fönster. Om du använder ett enda rep ska det vara ungefär fyra gånger så långt som fönstrets höjd och minst en och en halv gånger så bred. Om du använder dubbla rep bör den totala längden vara ungefär åtta gånger så lång och tre gånger så bred.

Steg # 2: Mät ut hur många strängar du behöver täcka ditt fönster med genom att multiplicera höjd x bredd för ett enda rep eller mäta i fot för två rep.

Steg # 3: Klipp två stränglängder per sida (enkelsträngad); strängarnas längd ska vara samma som höjd x bredd eller fot.

Fäst strängen i ena änden med ett gem och måttband. Lägg öglan över huvudet och gå sedan upp och runt toppen av fönsterkarmen. Dra i båda ändarna så att de är spända men inte tillräckligt täta för att skapa spänning i strängarna

Tejpa den andra änden av strängen till en annan slinga på motsatt sida och upprepa sedan. Säkra med tejp igen i en stor X-form. Upprepa för alla fyra sidor

Vrid gardinen så att den passar snyggt över din fönsterram och mät ut var du vill att strängarna ska hänga ner från den övre raden. Klipp ut vid denna mätning och (om du använder dubbla rep)

Tejpa ihop strängens två längder för att skapa en lång längd; se till att det finns gott om utrymme på båda sidor för att binda av senare. Tejpa vardera änden säkert och jämnt så att den inte glider eller rivs upp medan du arbetar med den.

Steg # 4: Mät ut hur många klipp som behövs genom att multiplicera höjd x bredd.

Använd strängen för att mäta ut och knyta ihop varje klipp i ett kvadratmönster för stabilitet (tips: använd fler klipp om du vill att det ska vara säkert).

Mät hur många centimeter rep som ska hänga från den nedre stången och klipp den längden och vik sedan den här biten över gardintoppen på baksidan för att skapa ett nytt lager av gardinen.

Mät höjden och bredden för var du vill att dina gardiner ska hänga och klipp sedan längder av strängar som skapar ett fyrkantigt mönster (tips: se till att det finns gott på vardera sidan när koppla av senare).

Fäst bottenstången på taket eller väggen på önskad plats med hjälp av klämmor och krokar efter behov. Fäst snittlängderna i den övre stapeln genom att linda dem runt och binda i en säker knut

Haka gardiner på bottenstången. Fluffa eller hänga ballonger och bind sedan av änden med band innan du börjar spränga.

& nbsp;

Sammanfattningsvis när du planerar din dekoration kan du göra massor av saker för att få det att se roligare eller festligare ut. Se till att inte bara fönster och baseboard får uppmärksamhet – häng ballongdraperier för att skapa en festatmosfär var de än hängs! Jag hoppas att den här artikeln har utvidgat horisonten för hur man hänger ballongdraperier.