Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Hur man syr ett barnfilt i 4 enkla steg

I den här artikeln lär du dig enkelt hur du syr en babyfilt för hand hemma.

Har du någonsin gått med på att gå till en baby shower men börjat få panik när du insåg att du inte har någon anständig gåva att ge? Oroa dig inte, för du lär dig att sy en filt i bara fyra steg. Ja, det är så enkelt!

På bara några timmar kommer du att kunna skapa en babyfilt med en personlig touch. Vi vet att du är trött på att spendera pengar på lock-ups med låg kvalitet, så låt oss göra det här!

Vad du behöver förbereda

Innan du går ut för att skaffa tillbehör ska du bestämma vilken typ av tyg du vill använda till filten. Du kan välja mellan bomull, fleece och siden.

Bomull är bekvämt att använda eftersom det alltid är tillgängligt, finns i olika mönster och mönster och är billigt! Om du har extra pengar kanske du vill göra något lyxigt och använda siden. Även om silke är ganska svårt att bemästra, och det passar inte in i ett barns röriga vanor.

För en varmare filt är fleece ett perfekt val! Låt oss nu fortsätta med de verktyg och material du behöver.

Här är vad du kommer att använda:

  • Tyget du väljer skärs i 90cm × 90cm
  • Ett fluffigt tyg skuren i 102cm × 102cm (du kan använda fluffig bomull eller annat tyg om du vill ha en tunnare filt)
  • Tyg sax
  • Raka stift
  • Nål
  • Tråd (se till att den matchar tygets färg)

Om du vill gå efter ett mer omfattande material är regeln att klippa ditt fluffiga tyg 12 cm större än tyget du väljer.

Hand sy en babyfilt

Steg 1. Lägg det fluffiga tyget på en plan yta. Släta ut så många rynkor du kan. Lägg det valda tyget ovanpå det i mitten.

Steg 2. Ta tag i utsidan eller kanten på ditt fluffiga tyg och vik det över det andra materialet. Vikningen bör vara minst 2 cm för att säkerställa att det finns tillräckligt med grepp.

Bind kanterna med hjälp av dina nålar och en fingerborg. Fortsätt så tills alla sidor är säkrade.

Steg #3. Förbered din nål och tråd. Kom ihåg att använda en matchande färg så att stygnen blir så mindre synliga som möjligt. Fortsätt med handsöm.

Fortsätt tills du är klar. Sluta sy en tum från det första hörnet. Klipp sedan överflödigt tyg, vik ner råkanten och sy den.

Steg #4. För det sista och enklaste steget, klipp av överflödig tråd och ta bort eventuella kvarvarande stift.

Bra gjort! Du har nu sytt en babyfilt perfekt för presenten. Om du vill göra saker enklare kan du sy din filt med symaskinen.

Om du vill gå en extra mil

Om du vill ha mer personlig touch till din handgjorda babyfilt kan du lägga till några bokstäver på den! Det är ett så förtjusande sätt att nivå upp spelet och vinna priset “bästa present” på baby shower.

Du kan brodera barnets namn, klippa ut det eller köpa några bokstäver. Sy bokstäverna på filten innan du börjar sy. Se till att inte placera den för nära kanten.

Om du vill ha något enklare kan du ta några lappar och stryka dem på din filt. Några söta små fjärilar, bin och blommor kommer verkligen att se bra ut!

För den sista touchen kan du göra några små knep på vikningen och lägga till ett sött band för att krydda utseendet. Bortsett från att gå den extra milen på estetiken, se till att vara på en högre säkerhetsnivå.

Undvik att använda tillbehör som glittrar eller små och löstagbara material för att undvika skada på barnet. En säker present kommer alltid att vara den bästa presenten.

Välj rätt filtstorlek

Förutom ett lämpligt material är det också viktigt att välja rätt storlek för en babyfilt. Du skulle inte vilja att barnet skulle använda det bara en eller två månader för att det är för litet – eller kanske bara låta en vuxen använda det för att det är för stort.

För en liten babyfilt bör 18 × 20 tum vara tillräckligt. För en större kan du göra något som är 24 tum på varje sida. Vanligtvis är en genomsnittlig babyfilt för en nyfödd 28 × 34 tum eller 30 tum på varje sida.

Men om du önskar något som kan användas under en längre tid kan du lägga till minst 5 tum på de genomsnittliga mätningarna. Tänk bara på att filtar som är för skrymmande eller stora föreslås hållas borta från spädbarn. Det är därför det fortfarande är bättre att bara välja rätt storlek.

Slutsats

Att behärska hur man syr en babyfilt är så enkelt. Detta hantverk är ett bra sätt att fylla på med några anständiga presenter, döda tid och naturligtvis spara pengar!

Det kommer att vara ovärderligt att se föräldrarnas ögon lysa när de ser babyfiltet du gjorde. Allt hårt arbete kommer säkert att löna sig!