Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man tvättar en fleecefilt utan sy: Enkel 6-stegsguide

Att veta hur man tvättar en filt som inte sys räddar dig från ångesten för att snuggla en smutsig. Fleecefiltar som är gjorda av mjukt material ger onekligen någon bekväm, särskilt på vintern.

Precis som alla andra hushållsartiklar kan din kropp och olika hemprodukter utsätta dina filtfiltar utan sy för fläckar. Att tvätta det på vanligt sätt kan dock minska filtens kvalitet.

Fleecefiltar kan bli grova eller pilla när de rengörs och torkas felaktigt. Läs vidare för att veta hur du håller dina fleecefiltar mjuka och fria från smuts.

Rengöring av en fleece -filt som inte sys

Att tvätta en filt som inte sys ger förvirring. Här är detaljerade steg som hjälper dig att rengöra och bevara din fleeces kvalitet.

Steg 1. Separata fleecefiltar

Separera dina smutsiga kläder efter deras tygtyp. Till exempel måste dina fleecefiltar och viktade filtar vara i olika satser.

Genom att göra detta undviks nötning av fleecefiltar från dina andra kläder. Du bör också partitionera färger eftersom vissa tunga nyanser som rött och blått kan blanda med ljusare filtar.

Steg 2. Titta på taggarna

Innan allt annat är det viktigt att kontrollera bruksanvisningen och se om filten har särskilda instruktioner. Vissa fleecefiltar har taggar som du bör följa för att säkerställa en kvalitetsupplevelse med filten. Om det inte finns någon tvättetikett kan du fortsätta till nästa steg.

Steg #3. Sök efter fläckar

Titta noga på din fleece och kolla efter fläckar. Om du hittar något, tvätta lite tvättmedel eller diskmedel på det och låt det stanna ett tag i minst tio till femton minuter.

Tryck en handduk på fläcken och låt tvättmedlet göra sitt jobb. Kom ihåg att inte gnugga tyget eftersom det kan skada fleecen och göra det smutsiga smetet svårare att ta bort. Det kan till och med sprida fläcken.

Efter detta kan du skölja och upprepa processen vid behov. För envis smuts kan du använda icke-klorblekmedel.

Steg #4. Börja tvätta

Fyll tvättmaskinen med varmt vatten. Späd ut milt tvättmedel helt innan du lägger på filtarna.

Ställ in din tvättmaskin i en handtvättscykel eftersom starkare kan skapa knutar på fleecen. Om du inte har dessa alternativ kan du försöka tvätta dina filtar för hand.

Det är klokt att undvika sköljmedel och blekmedel när du rengör dina fleecefiltar. Dessa saker förstör din fleecefibrer och minskar dess mjukhet. Skölj dessa filtar en i taget.

Steg #5. Torka fleecefiltet

Vissa tillverkare tillhandahåller torkningsinstruktioner på sina filtar, även om du fortfarande kan torka dina även om du är osäker på vad du ska göra. Det bästa sättet att torka dina filtar är att lufttorka genom att hänga dem ute på en klädställning. Om du gör detta kan du få en frisk lukt och torkar snabbt när du gör det under en solig dag.

Naturligtvis har inte alla en klädställning och ett utrymme att hänga våra kläder ute. Detta är goda nyheter för dig eftersom du kan lufttorka dem även i ditt hem. Du kan också prova att hänga dem på dina trappräcken eller till och med dina duschstänger.

Om du vill torka i maskin, använd låg värme eller ingen värmeinställning och lägg objektet i torktumlaren. Det är ett snabbare sätt som de flesta av oss kan se som bekvämt.

Ta bort dina föremål omedelbart efter torkning och vik dem för att förhindra rynkor. Observera också att du inte ska stryka dina fleecefiltar om du vill att de ska bevara deras ljudkvalitet.

Steg #6. Spara och förvara

Förvara dina fleecefiltar på ett rent skåp. Vik dem snyggt och ordna dem som du vill.

Du kan också prova att spraya dem med din favorit doft eller lägga ett doftande ark på den nedersta delen av skåpet.

Hur bryr du dig om en fleecefilt

Korrekt skötsel och hantering av ditt fleecetäcke garanterar bättre kvalitet och ökar fleecens hållbarhet. Här är några sätt för dig att göra det:

  • Tvätta fleecefiltarna ibland.
  • Undvik att använda varmt vatten eller värme när du rengör dina filtar. Om du gör detta kan förstöra fleecens fibrer, inklusive strykning.
  • Som studier antyder kan mjukgörare öka fleecens brandfarlighet, så du vill undvika det.
  • En fuzz remover kan behandla strimling, men det är bäst att bekanta dig med det innan du använder en.

Hur man mjukar upp en fleecefilt

Låt oss inse det, oavsett hur mycket du bevarar och sköter dina fleecefiltar, kommer det en tid då de tappar den mjukheten. Lyckligtvis finns det olika metoder du kan göra som kan återfå din filtkvalitet.

Du kan mjuka upp dina fleecefiltar med bikarbonat soda och destillerad vit vinäger. Dessa två agenter är ganska populära för att lösa hushållsproblem.

Slutsats

Kanske undrar du fortfarande hur du tvättar en filt som inte sys; erfarenhet kan vara en bra lärare för det. En fleecefilt ger komfort under kalla dagar, och du bör också känna dig bekväm när du tänker på dess renhet. Vi hoppas att du kommer att få en mindre ängslig känsla av att tvätta dessa filtar med de enkla stegen ovan.