Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur man virkar bokstäver i en filt i 3 enkla steg

Om du vill veta hur du virkar bokstäver i en filt behöver du bara förstå tre enkla steg. Det här är ett projekt som du inte borde sova på eftersom det är ett utmärkt sätt att lägga till en personlig touch på din filt. Kanske kan det göra att din favoritfilt känns mer sentimental eller om du vill överraska en vän med en gåva.

Behöver du ha erfarenhet av att virka för att förstå den här guiden? Den goda nyheten är att även nybörjare enkelt kan virka bokstäver. Vi har lärt dig tidigare hur man virkar filten sig själv som nybörjare, så varför inte gå vidare nedan och lägga till bokstäver i den!

& nbsp;

Hur man virkar bokstäver i en filt på det enklaste sättet

& nbsp;

1. Designa filten

För att göra processen smidig gör du stenciler av bokstäverna så att du vet var du ska lägga dem och hur stora de kommer att se ut på filten. När stencilerna har lagts kan du räkna stygnen på sidorna av varje bokstav och filtkanter. Du behöver också grafpapper för att kartlägga stygnen genom att markera varje blanksteg som X.

& nbsp;

2. Virka bokstäverna

Nu när du vet vad du jobbar med kan du börja bokstäverna. Placera en slipknot < span style = "font-weight: 400"> på kroken och säkra den väl så att du har ett ankare för garnet. Enligt diagrammet du gjorde tidigare, sätt in kroken i sömmen på första bokstaven från filtens framsida.

Ögla om garnet och dra igenom sömmen för att börja arbeta med de andra virkmaskorna. Under hela processen kommer garnet att ligga på filtens baksida och dra igenom medan du arbetar. Vid den här tiden arbetar du med nästa mellanslag enligt diagrammet med enkel virkning eller vilken virkning du vill för bokstäverna.

& nbsp;

3. Avsluta designen

Du fortsätter att virka varje bokstav tills du har en söm genom var och en av X-markeringarna. När du är klar med en bokstav, bind den av och klipp överflödigt garn och dra garnsvansen genom sömmen. Dra i svansen för ökad säkerhet.

Hur flyttar du till ett annat avsnitt? För att arbeta på en annan bokstav gör du en ytsöm tills du når nästa söm. Kom ihåg att endast bokstäverna ska avslöjas på framsidan, så arbeta på baksidan.

När du har virkat alla bokstäver har du möjlighet att tjockna dem genom att virka långa eller korta rader. Du kan också sy diagonalt om du behöver skapa kurvor på din design. Kom ihåg att alltid läsa diagrammet du gjorde i steg 1 för att säkerställa att dina bokstäver blir perfekta.

& nbsp;

Kan du virka ord på en filt?

& nbsp;

Virkade rutor

Efter att ha förstått grunderna för att virka bokstäver kan du hitta rätt teknik för att göra ord på en filt effektivt. Du kan till exempel skapa separata virkade rutor med bobbelsömmar. Att virka varje kvadrat hjälper dig att snabbt skapa ett ord på din filt.

En annan liknande metod är att sy applikationsbokstäver. Du behöver bara sy var och en enligt det ord du vill göra utan att oroa dig för att förstöra bokstäverna. Och slutligen kan de som känner till gobelsticka enkelt lägga till ord på en filt genom att sammanfoga bokstavsblock.

& nbsp;

Stygn som du kan använda för att virka ord på en filt

Sammantaget finns det ingen begränsning förutom ditt tålamod och din skicklighet när du väljer en virkningssöm för att göra bokstäver eller ord i en filt. I trestegsmetoden ovan används enkla virkningssömmar eftersom det är det enklaste för nybörjare, men du kan också virka bokstäver i en filt med dubbla virkningssömmar, kedjestygn, bobbelstygn eller till och med halksömmar.

& nbsp;

Vilken virkningssöm är bäst för en filt?

När det gäller filten finns det en rad virksömmar du kan göra. Välj den som du inte har något emot att upprepa om och om igen så att du tycker att projektet är roligt och avkopplande. Mer så, varje söm skapar en unik textur och mönster för filten, som bör ha inflytande på ditt beslut när du väljer.

För dem som letar efter specifika sömmar är farmorsöm, halv dubbel virkning och hörn till hörnsöm bland våra favoriter. Mormorsömmen skapar ett välbekant mönster, medan en halv dubbel virkad filt känns mysig. Å andra sidan ser hörn till hörnstygn utmärkt för en enfärgad filt.

Vad händer om du vill ha en mjuk och varm filt? Du kan använda våffelsömmar på grund av den resulterande strukturen och mönstret. Nybörjare kan också prova spindelsömmar för en krångelfri men ändå gullig filt.

& nbsp;

Vad är den snabbaste virkningssömmen för en filt?

Eftersom en filt är ett omfattande projekt, föredrar vissa människor att göra det med dubbla virkningssömmar. Det är den snabbaste sömmen du kan göra för en filt, och själva tekniken är enkel. Ändå varierar varje person i hur de virkar, så du kan upptäcka en söm som du kan arbeta snabbt.

& nbsp;

Slutsats

Om du vill lägga till en personlig touch i din filt, varför inte lägga till ditt namn eller ett visst ord på den? Den här artikeln har lärt dig hur man virkar bokstäver i en filt med enkel virkning för att hjälpa dig att få tag på det. Kom bara ihåg att använda stenciler och rita din design för att uppnå snygga bokstäver.