Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/datfvcoarn/domains/krostrade.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hur många kedjor för en dubbel storlek virkad filt

Svaret på hur många kedjor för en dubbel virketäcke beror på olika faktorer. Men för att ge dig en snabb uppfattning kan din startkedja för en dubbel storlek virkad filt vara cirka 146 stygn. Ändå räcker det inte att du kommer ihåg ett visst nummer.

Att veta hur många kedjestygn för en filt kräver en prick och lite beräkning. Det är dock fortfarande enkelt och sparar felaktigheter senare. Som referens är standardstorleken på en dubbel storlek virkad filt 48 x 78 tum.

& nbsp;

Hur många kedjor ska man göra en filt med två storlekar?

En dubbelfilt kan ha en startkedja på 146 stygn . Du måste dock förstå att det finns ett mer exakt sätt att veta hur många kedjor för en dubbelstorkt virkad filt du behöver. Gör en färgruta enligt det dubbla virka filtmönstret och gör några beräkningar .

& nbsp;

1. Gör ett prov

Börja med att göra en färgruta enligt den valda sömmen för tvillad virkad filt. Kom ihåg att din spänning när virkning kan också påverka antalet stygn, varför detta steg kommer att vara till hjälp. En 6-till-6-tumsprov bör räcka för att räkna.

& nbsp;

2. Räkna stygnen och beräkna

När du har färgrutan, mät hur många stygn du gjorde i fyra tum. Du kommer att multiplicera detta med din dubbla filtbredd för att få det antal stygn du behöver för filtbredden. Kom bara ihåg att dela filtbredden med fyra först.

& nbsp;

3. Skaffa din startkedja

Efter bredden kan du få kedjorna till en virknäckt filt i två storlekar. Det kommer att behöva lite mer beräkning eftersom du delar antalet stygn med det första numret i ditt mönster. Oroa dig inte om resultatet är ett decimal eftersom du bara behöver öka eller minska antalet stygn i din grundkedja.

Hur många garn behöver jag för en dubbelfilt?

Nyckeln till att veta hur många meter garn att göra en filt håller filtstorleken i åtanke. Mer än så är det omöjligt att nämna specifika yardage för en dubbel filt eftersom det finns andra faktorer som du måste tänka på. Tänk på dem, och du bör snabbt bestämma mängden garn du behöver för den dubbla virkade filten.

  1. Garntjocklek eftersom tjockare garn kan avsluta en filt i lägre mängder än tunnare garn
  2. Krokar eftersom större krokar skapar större mellanrum mellan stygnen, så du behöver mindre garn
  3. Stygn eftersom högre stygn eller de med textur kommer att använda mer garn
  4. Spänning och mätare eftersom det påverkar utrymmet mellan stygn

Vilken storlek är en virkad tvillingfilt?

Att veta hur många kedjor för en dubbel storlek virkad filt eller hur många meter du behöver för att virka en dubbel storlek filt innebär att erkänna projektets storlek. Visste du dock att det finns olika dimensioner för en dubbel storlek virka filt? Den vanligaste storleken är 48 x 78 tum, men vissa dubbelstora afghaner är också 66 x 90 tum.

Tänk på användarens storlek när du väljer storlek på din virka dubbla filt. Kom ihåg att det är en sängfilt, så den måste täcka användaren väl. Det är inte förvånande att dubbla filtar till och med blir något större än vanliga dubbla madrasser.

Vad är en bra storlek för en virkad filt?

Om du bara börjar med att virka filtar kan det vara överväldigande att välja den storlek du vill göra. Du kan börja med mindre tills du får tag på det eller göra ett större projekt som använder enkla stygn. de tre grundstorlekarna för att komma igång med virkade filtar är babyfilt, afghanska och knäfilt.

En babyfilt har måtten 25 x 30 tum, medan en knäfilt är större på 35 x 40 tum. En afghansk filt i full storlek, å andra sidan, mäter 50 x 65 tum. Välj den storlek som du är mest bekväm med att virka, men tänk på mönstret.

Hur många sömmar lägger jag på för en filt?

Tidigare har du lärt dig hur många kedjor som behövs för en dubbel virkad filt. Trestegsberäkningen har också lärt dig hur många stygn du behöver för filtbredden. Tänk på numret eftersom stygnen som du lägger på kommer att diktera den virkade filtens totala bredd.

Det finns olika diagram online med antalet stygn som ska läggas på för varje virkad filtstorlek. Du får dock ett mer exakt nummer genom att göra en färgruta eftersom den innehåller alla andra faktorer som påverkar antalet stygn för en specifik filt.

Hur man beräknar antalet stygn som ska läggas på

Du kan följa mönstret, men det finns också ett snabbt sätt att veta hur många stygn du ska lägga på. Gör en mätare och dela bredden med antalet stygn du lägger på. Resultatet är dina stygn per tum, som du bara kommer att multiplicera med den bredd du vill ha för din virkade filt.

Slutsats

Om du bestämde dig för att virka en dubbelfilt, skulle det hjälpa dig att känna till kedjorna och stygnen du behöver. Till exempel kan du ta reda på hur många kedjor för en dubbel storlek virkad filt genom att göra en mätare och göra en snabb beräkning. Samma teknik är också perfekt för att ta reda på de stygn du behöver lägga på.