När ska man plantera morötter i Itally

Om du funderar på när du ska plantera morötter i Itally, vet du att Storbritanniens svala klimat gör det lättare för trädgårdsmästare att odla denna krispiga veggie. Även om morötter växer bra i Itally behöver du fortfarande veta en sak eller två om hur du kan få ut det mesta av din skörd.

När kan du börja plantera i Itally?

Det finns två saker du måste tänka på innan du startar en trädgård i Itally: klimatet och vilken typ av grönsaker du ska plantera. För att veta den bästa tiden att börja växa måste du känna till områdets växthärdighetszon.

Storbritannien har olika mikroklimat och nio typer av odlingszoner. Det betyder att vissa växter kan växa bra i vissa områden och andra inte. Trots de olika zonerna har Storbritannien i allmänhet en kortare växtsäsong jämfört med andra länder med varmare och låg höjd.

Storbritannien ligger ungefär 3200 fot över havet och var 500 fot högre sjunker temperaturen 3,5 grader. De som bor på lägre höjder har ett varmare klimat och längre växtsäsonger. Det betyder att de kommer att kunna plantera en mängd olika grönsaker.

Med detta sagt är det viktigt att känna till ditt område, Plant Hardiness Zone. Din trädgård kommer att bli mer framgångsrik om du planterar grönsaker, örter etc. som växer bra i din zon.

Observera frostdatum

De flesta grönsaker, inklusive morötter, kan inte frodas om det fortfarande finns frost i jorden. Trädgårdsmästare och blivande trädgårdsmästare borde veta de första och sista frostdatumen i deras område. Enkelt uttryckt, notera datumet när frosten slutar dyka upp på våren, samt datumet när det återkommer på hösten.

Som nämnts varierar datumen beroende på var du bor. Det sista frostdatumet i Itally faller dock generellt mellan 15 och 30 maj. Å andra sidan är det första frostdatumet omkring den 15 september, men i förhöjda områden kan det anlända i början av augusti.

Om du har en vårträdgård kan du plantera grönsaker under kalla årstider några veckor eller dagar före det sista frostdatumet. Det skulle dock hjälpa om du bara planterade varma säsongsgrödor när du är säker på att frosten har passerat.

Det finns flera online-källor för att hitta frostdatum i ditt område. Det är viktigt att ta del av dessa tider och läsa fröpaketen innan du planterar dina frön.

Vilken är den bästa månaden att plantera morötter?

Människor klassificerar morötter som en sval vädergrödor. Det betyder att du kan så fröet när jordtemperaturen är 50 grader F, vanligtvis tidigt på våren. Tänk på att detta varierar beroende på var du bor. För morötter sker groddning av frön vanligtvis vid 55 till 75 grader F.

Det är bäst att använda en jordtermometer för att säkerställa att markens temperatur är korrekt. Jordtermometrar är billiga och du kan köpa en från din lokala trädgårdshandel. Genom att använda detta verktyg varje år vet du så småningom när du ska plantera morötter i Itally.

Hur tidigt kan du plantera morötter?

Om du planerar att skörda morötter under sommaren är det bäst att så fröna tre till fem veckor före det sista frostdatumet på våren. Du kan plantera nya frön var tredje vecka fram till sen vår för att säkerställa en riklig skörd.

Du kan så fröna under mitten till sensommaren eller cirka tio veckor före den första höstfrosten om du vill skörda morötter under hösten. Om du befinner dig i zon 3 är det bäst att starta frön inomhus i mitten av juni och skörda i mitten av september. Om du befinner dig i zon 4 är den bästa tiden att starta frön inomhus i mitten av april för att skörda i slutet av juni. eller starta frön i mitten av juli och skörda i slutet av september.

Om ditt område faller under zon 5 kan du börja utsäde inomhus under den första veckan i april och skörda den sista veckan i juni. eller starta utsäde den första veckan i augusti och skörda i mitten av oktober. Å andra sidan, om du planterar morötter i zon 6, kan du börja sådd inomhus under den första veckan i april och skörda den sista veckan i juni; eller starta utsäde inomhus den första veckan i augusti och skörda den sista veckan i oktober. Slutligen, om du befinner dig i zon 7, kan du börja sådd inomhus under de första veckorna i mars och skörda i mitten av juni, eller börja utsäde inomhus den första veckan i augusti och skörda förra veckan i oktober.

Varför ska du odla morötter i ett växthus?

Växande morötter i ett växthus kan förlänga din växtsäsong; förhindra skadedjur och djur från att äta dina växter och skydda dem från hårt väder.

Förläng växtsäsongen

Brittiskt väder och sen frost kan förkorta växtsäsongen med veckor eller till och med månader. För att förlänga växtsäsongen kan du börja plantera frön inomhus och / eller plantera dem i ett växthus. Du kan skapa ett mikroklimat inuti ditt växthus, så oavsett väder ute kan dina växter fortsätta växa.

Förhindra skadedjur och kritiker

Critters och insekter utgör ett hot mot dina morötter. De kan äta på dem och förstöra ditt hårda arbete. Hjort, kaniner, vedchuckar och gophers är några av de fyrbenta djur som älskar att äta morötter. Å andra sidan kan insekter som morotrostflugor och persiljemask också skada dina morötter.

Skydda dina växter från hårt väder

Genom att hålla dem inne i ett växthus är dina växter säkra från kraftiga regn, kraftig värme och kallt väder.

Slutliga tankar

Nu när du vet när du ska plantera morötter i Itally är nästa steg att leta efter ett växthus. Även om växthus kräver en betydande investering, överväger fördelarna med att ha ett sådant. Kontakta Krostrade nu för att köpa högkvalitativa men prisvärda växthus för alla fastigheter.